Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Μοσκοβισί: «Θα είναι κρίμα η Ελλάδα να ξαναβρεθεί αντιμέτωπη με Grexit»



«Θα είναι κρίμα η Ελλάδα να βρεθεί αντιμέτωπη και πάλι με Grexit μετά τη σημαντική δουλεία που έχει κάνει» δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι απαιτούνται ακόμη πολλές μεταρρυθμίσεις, ωστόσο εξήρε την σημαντική πρόοδο που έχει ήδη σημειωθεί. «Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός έχουν κάνει πάρα πολλά πράγματα και έχουν υποστεί πολλές θυσίες», είπε.

Ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι ήρθε στην Αθήνα για να συζητήσει με τις ελληνικές Αρχές «την επόμενη ημέρα της Ελλάδας, το κλείσιμο της αξιολόγησης αλλά και την προληπτική γραμμή» που θα προστατεύει τη χώρα κατά το πρώτο μετα-μνημονιακό έτος, το 2015.

Πρόσθεσε μάλιστα πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη για τη διαμόρφωση της επόμενης μετά το μνημόνιο ημέρας, με την υιοθέτηση της προληπτικής πιστωτικής γραμμής (ECCL).

Αρνήθηκε δε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την προεδρική εκλογή, λέγοντας ότι δεν θέλει να παρέμβει σε εσωτερικά πολιτικά ζητήματα. «Αυτό δεν είναι δουλειά μου» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μοσκοβισί  έφτασε τη Δευτέρα στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας την πρώτη του επίσκεψη σε κράτος της ΕΕ από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Το απόγευμα, ο Πιέρ Μοσκοβισί επισκέφθηκε το εργοτάξιο του Μετρό στην πλατεία Ελευθερίας, στον Κορυδαλλό. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Χρήστος Τσίτουρας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ευρωπαίου αξιωματούχου, μετά τη συνάντηση με τα στελέχη της κυβέρνησης θα συνομιλήσει με εκπροσώπους κοινωνικών και παραγωγικών φορέων και θα ακολουθήσει συνάντησή του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την Τρίτη, ο κ. Μοσκοβισί θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας Κ. Σκρέκα και Γ. Βρούτση, ενώ θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρα.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.


Πηγή : tanea.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου