Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Η Uber προσπάθησε να κερδοσκοπήσει από την κατάσταση ομηρίας στο Σίδνεϊ



Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σήμερα στη γύρω περιοχή της εμπορικής συνοικίας του Σίδνεϊ όπου και κρατούνται οι όμηροι. Η εταιρία ταξί αποφάσισε να αυξήσει τα κόμιστρα στα οχήματά της, με αφορμή την υψηλή ζήτηση για εκκένωση της περιοχής

Έντονες επικρίσεις δέχτηκε σήμερα η διεθνής εταιρεία Uber, αυτή τη φορά με αφορμή το γεγονός ότι αύξησε τις τιμές στα κόμιστρα των ταξί της στην κεντρική επιχειρηματική συνοικία του Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ομηρία σε καφέ της πόλης και την ώρα που οι πολίτες προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από το κέντρο. Όπως μάλιστα διαβάζουμε η τιμή αυξήθηκε ως και 100% για όσους θέλησαν να πάρουν ένα ταξί της εταιρίας.

Η Uber, η οποία δραστηριοποιείται σε 50 χώρες και προσφέρει τη δυνατότητα να μετακινηθεί κάποιος μέσα στην πόλη μισθώνοντας μέσω του smartphone του είτε ένα συμβατικό ταξί, είτε ένα ιδιωτικό όχημα με μη επαγγελματία οδηγό, έκανε την σχετική ανακοίνωση μέσω Twitter την ώρα που περί τα 40 άτομα κρατούνταν όμηροι από έναν ένοπλο μέσα σε καφέ του Σίδνεϊ με εκατοντάδες αστυνομικούς να έχουν κινητοποιηθεί από φόβο για πιθανή τρομοκρατική επίθεση.

Οι χρήστες της εταιρείας εξέφρασαν άμεσα την οργή τους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης καθώς τα κόμιστρα για μία διαδρομή λέγεται ότι ξεπέρασαν τα 64 ευρώ.Η αντίδραση της εταιρείας που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο ήταν άμεση: πρόσφερε δωρεάν μεταφορές.
"Όλοι ανησυχούμε για τα γεγονότα που διαδραματίζονται στο Σίδνεϊ. Η Uber Sydney θα προσφέρει δωρεάν μεταφορές από το επιχειρηματικό κέντρο για να βοηθήσει τους πολίτες να επιστρέψουν στα σπίτια τους με ασφάλεια", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία και προσθέτει ότι "βρισκόμαστε στη διαδικασία επιστροφής χρημάτων".

Η Uber δέχεται τον τελευταίο καιρό επικρίσεις στις περισσότερες χώρες όπου δραστηριοποιείται με το επιχείρημα ότι λειτουργεί χωρίς να τηρεί τους κανονισμούς οι οποίοι ισχύουν για τις άλλες εταιρείες ταξί. Την περασμένη εβδομάδα, ένας οδηγός της εταιρείας στο Νέο Δελχί συνελήφθη έπειτα από την καταγγελία επιβάτιδος ότι την βίασε.


Πηγή : news247.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου