Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Γαλλία : Η αστυνομία διαλύει δίκτυο μεταφοράς τζιχαντιστών



Καίριο χτύπημα κατάφερε η γαλλική αστυνομία στην προσπάθεια της να σταματήσει τη ροή των νέων τζιχαντιστών προς την Συρία και την Λιβύη.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία συνέλαβαν πρός το παρόν έξι άτομα σε διαφορετικές περιοχές της Γαλλίας. Η έρευνα ξεκίνησε μετά την καταγγελία μιας οικογένειας τούρκικης καταγωγής της οποίας ο γιος εξαφανίστηκε. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες με σκοπό την σύλληψη άλλων τεσσάρων υπόπτων που έχουν σχέση με το δίκτυο.

Η Γαλλία βρέθηκε το 2014 αντιμέτωπη με την κάθετη αύξηση του αριθμού των μαθητευόμενων τζιχαντιστών που έφευγαν για τη Συρία και το Ιράκ. Υπάρχουν μεγάλοι φόβοι ότι οι νέοι φανατικοί θα επέστρεφαν στην Γαλλία εκπαιδευμένοι για τρομοκρατική δράση στο έδαφός της.

Ο αριθμός των υποψηφίων για τον συριακό τζιχάντ αυξήθηκε κατά περισσότερο από 80% από την αρχή Ιανουαρίου, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του γάλλου υπουργού Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ. Σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις, αυτή τη στιγμή βρίσκονται ήδη επιτόπου σχεδόν 400, περισσότεροι από 200 έχουν εκδηλώσει επιθυμία να αναχωρήσουν για εκεί και περίπου 120 έχουν ήδη επιστρέψει, ενώ σχεδόν 200 βρίσκονται σε τράνζιτ και περίπου 50 έχουν σκοτωθεί.



Πηγή:  iefimerida.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου