Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Καταγγελία του Γ.Γ. Εσωτερικών Άγγελου Συρίγου για κυκλώματα και οργανώσεις που εκμεταλλεύονται τους Σύριους στο Σύνταγμα



«Έχουμε μια ομάδα που παρασύρεται από ακραίες οργανώσεις που έκαναν την Υπατία, άλλα και από κυκλώματα που χάνουν χρήματα» κατήγγειλε ο γγ. Εσωτερικών

Ομάδα σύρων προσφύγων απαγόρευσε σε συμπατριώτες τους, άρρωστα παιδιά και γυναίκες, να αποχωρήσουν από το Σύνταγμα για ιατρική παρακολούθηση φοβούμενοι μην τυχόν λάβουν επιλεκτικά διαβατήρια.

Με συνθήματα «με διαβατήρια και όλοι μαζί» και «όλοι ή κανένας», οι Σύροι ζητούν την άμεση παροχή διαβατηρίων σε όλους τους πρόσφυγες ανεξαιρέτως, παρότι η Πολιτεία έχει καταστήσει σαφές ότι το αίτημά τους δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό λόγω της κοινοτικής νομοθεσίας.

«Έχουμε μια ομάδα που παρασύρεται από ακραίες οργανώσεις που έκαναν την Υπατία (όταν εκατοντάδες μετανάστες έκαναν πολυήμερη απεργία πείνας στο κτίριο) , άλλα και από κυκλώματα που χάνουν χρήματα» κατήγγειλε ο γγ. Εσωτερικών Άγγελος Συρίγος.

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι έχουν βάλει τα παιδιά ως ασπίδα... Αποδεικνύεται ποιοι κρύβονται πίσω τους» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Για προσπάθειες ορισμένων να δημιουργηθεί «νέα Υπατία» έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ τη Δευτέρα ο Γιώργος Καμίνης.

Ο κ. Καμίνης χαρακτήρισε ως ανέφικτο το αίτημα που προβάλλουν οι σύροι πρόσφυγες που έχουν κατασκηνώσει στο Σύνταγμα να τούς επιτραπεί να μεταβούν στην Ευρώπη.


Πηγή : skai.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου