Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Νέο περιστατικό βίας στην Αμερική : Αστυνομικός κτυπάει 15χρονη ανήλικη (video)


Σκηνές ανάλογες με αυτές της φονικής επίθεσης κατά του 43χρονου άοπλου μαύρου Έρικ Γκάρνερ από τον λευκό αστυνομικό Ντάνιελ Πανταλέο

Μετά το θάνατο του 43χρονου άοπλου μαύρου Έρικ Γκάρνερ από τον λευκό αστυνομικό Ντάνιελ Πανταλέο, ένα νέο επεισόδιο της σειράς… «I can’t breathe» διαδραματίστηκε στην Αριζόνα των ΗΠΑ.

Αυτή τη φορά, στο έδαφος με τη βία έπεσε ένα 15χρονο κορίτσι από δύο αστυνομικούς, οι οποίοι καταγράφονται σε βίντεο από επιβάτη διερχόμενου αυτοκινήτου να πιέζουν το πρόσωπο της ανήλικης.

Η ίδια φωνάζει «Σταματήστε. Βοήθεια. Δε μπορώ να αναπνεύσω», λόγια που παραπέμπουν στις τελευταίες λέξεις του άτυχου Γκάρνερ όταν μία ομάδα αστυνομικών τον περασμένο Ιούλιο τον καθήλωσαν στο έδαφος ασκώντας του πίεση στο λαιμό, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από ασφυξία.

Η 15χρονη προσπαθεί μάταια να ξεφύγει από τα χέρια των ενστόλων, ενώ λίγα λεπτά αργότερα τους αστυνομικούς πλησιάζει μία γυναίκα, η οποία φαίνεται να προσπαθεί να διαπραγματευτεί μαζί τους ώστε να αφήσουν ελεύθερη την ανήλικη.

Σύμφωνα με τον Λουίς Πολ Σαντιάγο που κατέγραψε τις στιγμές σε βίντεο, το οποίο στη συνέχεια ανήρτησε στη σελίδα τους το Facebook, η γυναίκα που εμφανίζεται είναι η μητέρα της 15χρονης, η οποία εξηγεί στους αστυνομικούς πως η κόρη της είναι «συναισθηματικά ασταθής» και ότι πάσχει από άσθμα.

Ο Σαντιάγο, μάλιστα, υποστήριξε ότι ένας από τους αστυνομικούς είπε πως «αν χρειαζόταν θα πυροβολούσε και θα σκότωνε την ανήλικη», ενώ ισχυρίστηκε ότι ο ένστολος του είπε να σβήσει το βίντεο που κατέγραψε με το κινητό του.
Όλα αυτά, ενώ διαδηλώσεις σημειώνονται στη Νέα Υόρκη στη μνήμη του Γκάρνερ, με κεντρικό σύνθημα «I can’t breathe».




Πηγή : bloko.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου