Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Πάλι απασφάλισε και έβαλε φωτιά ο υπέρμαχος της τρόικα Άδωνις Γεωργιάδης


Νέα αναταραχή στην κυβέρνηση φαίνεται να προκαλούν οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη ότι δεν υλοποιήθηκαν από την κυβέρνηση με υπαιτιότητα και του ΠΑΣΟΚ πολλές από τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις, γεγονός που επέφερε σκλήρυνση της στάσης της τρόικα και επιμονή της πλέον σε ζητήματα που είναι «εντελώς παράλογα». «Ας τον μαζέψει κάποιος από το κόμμα του» απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημ. Καρύδης, «δεν θα κατεβάσουμε τα παντελόνια για να έρθει η τρόικα» είπε και ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος, ενώ το στέλεχος του κόμματος, Γ. Κουτρουμάνη, υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει στηρίξει με απόλυτη ειλικρίνεια την κυβέρνηση».

«Δεν έχουμε ψηφίσει ούτε ένα πράγμα από αυτά που προβλέπονταν από τα μνημόνια. Δείξτε μου ένα που ψηφίσαμε. Όποτε πήγαινε κάποιος να κάνει κάτι, έβγαιναν άλλοι 200 και του επιτίθεντο. Για παράδειγμα το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και την απόπειρα να κάνει τη μεταρρύθμιση ο Κυρ. Μητσοτάκης την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ. Θέλω να θυμίσω πόσοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στα παράθυρα έλεγαν δεν ψηφίζω το ένα, δεν ψηφίζω το άλλο. Οι μεταρρυθμίσεις δεν γίνανε», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί στην "Κοινωνία Ώρα MEGA".

Και πρόσθεσε: «Για να τα λέμε όλα. Έξι μήνες είχαμε να υλοποιήσουμε μια συμφωνία. Την υλοποιήσαμε; Όχι. Αυτό προφανώς δημιούργησε πολύ μεγάλο εκνευρισμό στην άλλη πλευρά. Άρα, λοιπόν το ένα το κρατούμενο αυτό που φταίμε εμείς. Το δεύτερο κρατούμενο, προφανώς η τρόικα συνυπολογίζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και την πολιτική αναταραχή εκμεταλλεύεται αυτή την πολιτική αναταραχή για να πιέσει την κυβέρνηση. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πολλά από όσα ζητούν τώρα είναι εντελώς παράλογα. Όπως το θέμα του δημοσιονομικού κενού. Αυτό είναι τελείως θεωρητικό, το οποίο λένε».

Εκτίμησε επίσης ότι «ποτέ δεν είχαμε την πίεση του χρόνου που έχουμε τώρα" και ότι αν η χώρα δεν συνεννοηθεί με την τρόικα άμεσα, "1η Ιανουαρίου η χώρα είναι στο κενό».

Καρύδης: Ο κ. Γεωργιάδης ζητάει να κατεβάσουμε τα παντελόνια σε παράλογες απαιτήσεις

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ 'Αδωνι Γεωργιάδη εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή όσα είπε, σήμερα στο Mega, ο κ. Γεωργιάδης σχετικά με τη στάση του ΠΑΣΟΚ στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

«Ζητάει να κατεβάσουμε τα παντελόνια» δήλωσε ο κ. Καρύδης, αποκάλεσε τον κ. Γεωργιάδη «κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της τρόικας» και ζήτησε «να τον μαζέψει κάποιος από το κόμμα του».

Η δήλωση του κ. Καρύδη έχει ως εξής:

«Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Γεωργιάδης, παρουσιάζεται στα κανάλια ως αυτόκλητος υπερασπιστής της τρόικας κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ γιατί αντιδρά στη μείωση των κύριων συντάξεων, στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και στην αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα.

Ο κ Γεωργιάδης ζητάει να κατεβάσουμε τα παντελόνια σε παράλογες απαιτήσεις. Επιτέλους ας τον μαζέψει κάποιος από το κόμμα του, γιατί υπονομεύει ευθέως τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.
Τελικά είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ή της τρόικας»;

Η κυβέρνηση δεν θα ανοίξει το ασφαλιστικό και δεν θα πάρει πίσω τις εκατό δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα, δήλωσε, σε συνέντευξη του στα Παραπολιτικά fm, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Όπως είπε, γίνεται μια διαπραγμάτευση "αλλά δεν θα κατεβάσουμε τα παντελόνια για να έρθει η τρόικα. Οι δανειστές δεν έχουν πάντα δίκιο. Έχουν πέσει έξω πολλές φορές σε δημοσιονομικά στοιχεία".
Ανέφερε ακόμη ότι η ρύθμιση για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια θα κατατεθεί στη Βουλή από το νέο έτος ενώ σχολίασε: "Σε τυχόν αδιέξοδο με την τρόικα οι εκλογές δεν είναι λύση, αλλά δεν το αποφασίζω εγώ".

«Το ΠΑΣΟΚ όλο αυτό το διάστημα έχει στηρίξει με απόλυτη ειλικρίνεια την κυβέρνηση. Δεύτερο, υπάρχουν θέμα στα οποία δεν μπορεί να υποχωρήσει ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε και η ΝΔ φαντάζομαι. Όπως το θέμα των ομαδικών απολύσεων που έρχεται ξανά. Το θέμα του λοκ άουτ που έρχεται ξανά. Το θέμα της μείωσης των μισθών στο Δημόσιο που έρχεται ξανά όταν έχουν μειωθεί 35%. Δεν ξέρω σε τι από αυτά θα συμφωνούσε ο κ. Γεωργιάδης», είχε απαντήσει νωρίτερα, μιλώντας επίσης στην Κοινωνία Ώρα Mega, ο Γ. Κουτρουμάνης, από το ΠΑΣΟΚ.


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου