Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ο εγκέφαλος της απαγωγής εξαπάτησε και τους συνεργούς του


«Δεν πήραμε φράγκο» έλεγε ο 48χρονος απαγωγέας Χ.Φ, στον 53χρονο συνεργό του Σ.Π και στον «Αλέκο» από την Αλβανία. Με αυτόν τον τρόπο τους είχε διώξει ουσιαστικά από το κρησφύγετο, δήθεν για να μην «ενοχοποιηθούν» και χειριζόταν

μόνος του τη διαπραγμάτευση με τον πατέρα και μόνος του την απελευθέρωσε στην Άνω Κυψέλη. Ο «εγκέφαλος» της απαγωγής ήθελε να κρατήσει τις 82.500 ευρώ για λογαριασμό του και τα είχε κρύψει σε σημείο του σπιτιού που δεν γνώριζε ούτε η γυναίκα του, στην οποία είχε πει ότι θα έκανε μία δουλειά με τσιγάρα. «Ήθελε να ρίξει και τους συνεργούς του» λένε χαρακτηριστικά αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για τον 48χρονο, ο οποίος έχει δύο παιδιά, 23 και 21 χρόνων (αγόρι και κορίτσι), με το αγόρι να σπουδάζει στο εξωτερικό.

          Την ίδια ώρα ο ιδιοκτήτης της μεταφορικής εταιρείας στη Νίκαια, όπου εργαζόταν ο 48χρονος, κατέθεσε στους αστυνομικούς: «Ο Χ…… δούλευε ένα χρόνο στην εταιρεία και δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα κατά την παραμονή του εδώ. Αν θυμάμαι καλά, τουλάχιστον δύο φορές που είχε έρθει στην επιχείρηση, ο φίλος μου και πατέρας της Βαρβάρας, ήταν εδώ ο Χ…. και μπορεί να άκουσε τις ασχολίες του φίλου μου και τη σχέση του με τον πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης». Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν τι έκανε ο 48χρονος το 9ήμερο της απαγωγής, τους απάντησε: «Ερχόταν κανονικά στη δουλειά». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γιος του ιδιοκτήτη της μεταφορικής εταιρείας, για τρία χρόνια, στο παρελθόν αγωνιζόταν στα μικρότερα τμήματα των ποδοσφαιρικών υποδομών του Αστέρα Τρίπολης, όπου εργαζόταν ο πατέρας της 27χρονης ομήρου, και τώρα παίζει σε ομάδα της Κύπρου.

          Ο «Αλέκος» από την Αλβανία, φαίνεται να προέκυψε στην πορεία του σχεδιασμού της απαγωγής, όταν ο 48χρονος και ο 53χρονος, κατάλαβαν πως ήθελαν τουλάχιστον έναν ακόμη συνεργό, προκειμένου εκείνοι να έχουν μια «φυσιολογική» καθημερινότητα για να έχουν άλλοθι. Ήθελαν ένα άτομο ακόμη να συμμετάσχει στην απαγωγή ως οδηγός και στη συνέχεια ως φύλακας της κοπέλας στο κρησφύγετο της Λούτσας. Τον βρήκε ο 53χρονος, καθώς ο «Αλέκος» ήταν θαμώνας του μπαρ που διατηρεί ο γιος του στην οδό Κατσανδρή στο Μενίδι, τον προσέγγισε και συμφώνησε να συμμετάσχει.


Πηγή : bloko.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου