Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Κύπρος : Ασύλληπτη γκάφα! Έστειλαν βιαστή στο σπίτι του με προεδρική χάρη


- Κατηγορείται μαζί με άλλα 4 άτομα για τον βιασμό 23χρονου συγκρατούμενου του
- Η πλήρης ασυνεννοησία Υπ. Δικαιοσύνης-Αστυνομίας-Φυλακών τον συμπεριέλαβα στη λίστα για την προεδρική χάρη
- Αποφυλακίστηκε, απελάθηκε και τώρα αναζητείται στη Ρουμανία όπου διέφυγε







Η πλήρης ασυνεννοησία μεταξύ Υπουργείου Δικαιοσύνης, Αστυνομίας και Κεντρικών Φυλακών φαίνεται πως διευκόλυναν ανέλπιστα έναν εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση βιασμού 23χρονου Ρουμάνου, η οποία είχε συγκλονίσει το παγκύπριο τον περασμένο Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ενώ ετοιμαζόταν το κατηγορητήριο για την υπόθεση που θα εκδικαζόταν στο Κακουργιοδικείο στις 8 Οκτωβρίου 2014, πως ένας από τους βασικούς υπόπτους για τον βιασμό και τη σεξουαλική παρενόχληση του 23χρονου κρατούμενου, είχε φύγει ως κύριος από τις Φυλακές για τη χώρα του, εφόσον συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τους κατάδικους που πήραν προεδρική χάρη, με βάση τη συνήθη πρακτική που εφαρμόζεται για κρατούμενους που έχουν εκτίσει μέρος της ποινής τους και για σκοπούς αποσυμφόρησης των Κεντρικών Φυλακών.

Η τέως αναπληρώτρια διευθύντρια των Φυλακών ισχυρίστηκε πως δεν είχε ενημέρωση για το ποιοι ήταν κατηγορούμενοι αναφορικά με την υπόθεση βιασμού του 23χρονου, ενώ είναι απαράδεκτο και το γεγονός πως δεν υπήρξε σχετική ενημέρωση από το ΤΑΕ Αρχηγείου προς τις Φυλακές. Ευθύνες βέβαια υπάρχουν και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, που μπορεί να μην γνώριζε για το ποιοι θα απολάμβαναν την προεδρική χάρη και αν ήταν κατηγορούμενοι για άλλες υποθέσεις, ωστόσο ως πολιτικός προϊστάμενος και συντονιστής των δύο Σωμάτων φέρει ευθύνη για τέτοιες… γκάφες .

Υπενθυμίζεται ότι ο βιασμός του νεαρού κρατούμενου είχε προκαλέσει την οργή του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο Νοσοκομείο και σε δηλώσεις του προειδοποίησε ότι θα πέσουν κεφάλια. Παραδόξως, ένας από τους 5 κατηγορούμενους για την υπόθεση λίγους μήνες μετά βρέθηκε στη λίστα που προωθήθηκε στον Πρόεδρο για απονομή χάρης και υπογράφηκε από τον ίδιο, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η αποφυλάκιση και η απέλασή του με τη Νομική Υπηρεσία να έχει εκδώσει πλέον ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Πληροφορίες που επικαλούνται σημερινά δημοσιεύματα στον κυπριακό Τύπο αναφέρουν πως το εν λόγω άτομο έχει εντοπιστεί πλέον στη Ρουμανία και θα κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για έκδοσή του στην Κύπρο προκειμένου να δικαστεί για την υπόθεση βιασμού.


Πηγή : Newsit.com.cy


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου