Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

«Κύμα» προσφοράς βιβλίων στα σχολεία


Το bookwave 2014, η πρωτότυπη δράση με σκοπό την προσφορά καινούργιων παιδικών βιβλίων σε βιβλιοθήκες νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της Αττικής, φιλοξενείται έως τις 21 του μήνα στο Μουσείο Μπενάκη, κτίριο Οδού Πειραιώς.

Ο τρόπος λειτουργίας του bookwave είναι απλός: Νηπιαγωγοί και δάσκαλοι έρχονται σε επαφή με το Library4all και δηλώνουν ότι επιθυμούν να αποκτήσουν βιβλία για να εμπλουτίσουν τη βιβλιοθήκη του σχολείου τους.
Η περσινή εμπειρία κατέδειξε την ιδιαίτερη ευαισθησία των εκπαιδευτικών, αλλά και τις μεγάλες ανάγκες ιδιαίτερα των σχολείων που βρίσκονται στις ασθενέστερες οικονομικά περιοχές της Αττικής. To bookwave οργανώνεται από το Library4all, την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη.
Ο στόχος
Στόχος του bookwave είναι να ενθαρρύνει τα παιδιά να αγαπήσουν το διάβασμα, να αποκτήσουν αναγνωστικές συνήθειες και να γίνουν καλύτεροι αναγνώστες. Ε To πρώτο bookwave, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι τον Νοέμβριο, συγκέντρωσε 6.000 βιβλία και βοήθησε 134 σχολεία στην Αττική. Υποστηρίχθηκε από το υπουργείο Παιδείας, φορείς, ιδιωτικά σχολεία, ιδρύματα και ΜΜΕ στην Ελλάδα, καθώς και από το Project Cicero, μία ανάλογη δράση συλλογής βιβλίων για σχολεία της Νέας Υόρκης. Η επιτυχία του ήταν τέτοια που ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη.


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου