Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Σε λειτουργία το ηλεκτρονικό παράβολο



Άμεση πλέον η χρήση για το ηλεκτρονικό παράβολο Περισσότερα από 1,2 εκατ. ηλεκτρονικά παράβολα, «e-παράβολο» μέσης μηνιαίας αξίας 10 εκατ. ευρώ, έχουν εκδοθεί στη διάρκεια του τελευταίου δεκάμηνου, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο οικονομικών τα ηλεκτρονικά παράβολα είναι πλέον διαθέσιμα για άμεση χρήση την ίδια στιγμή, αμέσως μετά την πληρωμή τους από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Οι τράπεζες που υποστηρίζουν μέχρι στιγμής την εφαρμογή on-line πληρωμής του παραβόλου είναι η Alpha Bank, Εθνική και τράπεζα Πειραιώς οπότε ο συναλλασσόμενος μπορεί άμεσα να αξιοποιήσει το e-παράβολο στον φορέα στον οποίο έχει εκδοθεί.

Σύντομα θα υποστηρίξουν και την on-line πληρωμή και άλλες ελληνικές τράπεζες.
Η άμεση (on-line) πληρωμή έχει ξεκινήσει από τις 5 Νοεμβρίου 2014 και έχουν ήδη πληρωθεί πάνω από 30.000 ηλεκτρονικά παράβολα.

Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή μπορούν να πληρώσουν τα e-παράβολα με τη χρήση πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας και με αυτό τον τρόπο έχουν πραγματοποιηθεί 67.000 ηλεκτρονικές πληρωμές παραβόλων μέχρι στιγμής.

Κατά μέσο όρο, ανά μήνα εκδίδονται περί τα 150.000 ηλεκτρονικά παράβολα με μέσο ύψος πληρωμών 10 εκατ. ευρώ.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου