Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Σπείρες διαρρηκτών λεηλατούν εκκλησίες και καταστήματα


Μπορεί οι κλοπές και οι διαρρήξεις να… οργιάζουν τελευταία σε ολόκληρη την Ήπειρο, ωστόσο, όπως αποδεικνύεται και οι Αστυνομικές Αρχές βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, εξιχνιάζοντας τις περισσότερες υποθέσεις που τους καταγγέλλονται στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.
Απ’ όλα είχε ο αστυνομικός… μπαξές των τελευταίων 24ώρων, όσον αφορά περιπτώσεις κλοπών που έλαβαν χώρα σε
διαφορετικά σημεία. Οι δράστες είχαν βάλει στο μάτι από παγκάρια εκκλησιών, έως αλκοολούχα ποτά και γεωργικά μηχανήματα.
Στόχος τα παγκάρια!
Τρεις υποθέσεις κλοπών από παγκάρια εκκλησιών στο Παλαιοκάτουνο Άρτας εξιχνίασαν οι άνδρες της Ασφάλειας και ως δράστες ταυτοποιήθηκαν ένας 23χρονος Αλβανός και μία 24χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες στις 8 Σεπτεμβρίου στο Παλαιοκάτουνο Άρτας, διέρρηξαν τα παγκάρια από τρεις εκκλησίες (Ιερός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου, Εξωκκλήσι των Αγίων Αναργύρων και εξωκκλήσι του Αγίου Βλάσσιου), απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικά ποσά.
Oι δράστες προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, όπου και ομολόγησαν τις πράξεις τους, αλλά δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια, σφυριά, καλέμια και μία βαριοπούλα).
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, για την τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Είχαν αδυναμία στα… ποτά!
Σε άλλη περίπτωση αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., εξιχνίασαν υπόθεση κλοπής, που διαπράχθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου σε σούπερ μάρκετ, στην πόλη της Πρέβεζας.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών Αλβανών, δύο ανδρών ηλικίας 43 και 27 ετών, καθώς και μίας 56χρονης γυναίκας, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και δύο συνεργούς τους, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας του καταστήματος, οι δράστες αφαίρεσαν από σούπερ μάρκετ στην Πρέβεζα 48 φιάλες αλκοολούχων ποτών, συνολικής αξίας 750 ευρώ.
Και στη Συκούλα…
Οι δράστες της Πρέβεζας φαίνεται πως είχαν επεκτείνει τις δράσεις τους.
Το μεσημέρι του Σαββάτου στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις αλλοδαποί, όπου βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών 53 φιάλες αλκοολούχων ποτών, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
Στο Χανόπουλο Άρτας
Στο Χανόπουλο Άρτας εξιχνιάστηκε κλοπή από αποθήκη και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 29χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι ο 29χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 01 έως 04-07-2014, αφαίρεσε από αποθήκη στο Χανόπουλο Άρτας, ένα μπεκ ποτίσματος, αξίας 700 ευρώ.
Το αφαιρεθέν μηχάνημα ποτίσματος βρέθηκε στο αυτοκίνητο του δράστη και αποδόθηκε στον κάτοχό του.

proinoslogos.gr, bloko.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου