Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Ντογιάκος καλεί σε απολογία Βαξεβάνη για τα χυδαία δήθεν ρεπορτάζ για τις παρακολουθήσεις

 


Κανονικά μαζί με τον Βαξεβάνη έπρεπε να είναι και ο Αλέξης Τσίπρας που διατάζει τέτοιες χυδαιότητες!!

Παρέμβαση του Ισίδωρου Ντογιάκου για τις δήθεν παρακολουθήσεις της εφημερίδας «Documento».

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε ποινική προκαταρκτική εξέταση. Καλείται σε κατάθεση ο εκδότης της εφημερίδας «Documento» Κώστας Βαξεβάνης.

Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου προκάλεσε το εκτενές δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento », σύμφωνα με το οποίο κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, δημοσιογράφοι και λοιποί παράγοντες του δημοσίου βίου βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από το Predator.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική εξέταση για τα καταγγελόμενα και να καλέσει σε κατάθεση τον εκδότη της εφημερίδας, δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη που αντιμετωπίζει εάν δεν έχει στοιχεία σοβαρά και αποδείξεις, ποινικές ευθύνες σε βαθμό κακουργήματος.

Ήδη, η παραγγελία του κ. Ντογιάκου διαβιβάζεται στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο προκειμένου να αποσταλεί η σχετική κλήση στον εκδότη κ. Βαξεβάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ντογιάκος στην έγγραφη παραγγελία του επισημαίνει ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να κληθεί άμεσα να εξεταστεί και να προσκομίσει όσα στοιχεία διαθέτει.

Παράλληλα, τονίζει πως πρέπει να κληθούν και να εξεταστούν και τυχόν άλλα άτομα που θα προτείνει ο δημοσιογράφος ή θα προκύψουν από τις έρευνες, ώστε να προσκομίσουν όσα στοιχεία διαθέτουν για την εν λόγω υπόθεση προς απόδειξη των καταγγελομένων.

Όποιος δεν έχει στοιχεία σοβαρά και αποδείξεις θα αντιμετωπίσει ποινικές ευθύνες σε βαθμό κακουργήματος.



Αεροπλάνο της Precision Air συνετρίβη στη λίμνη Βικτόρια

 


Ένα αεροπλάνο της εταιρείας Precision Air συνετρίβη στη λίμνη Βικτόρια στην Τανζανία ενώ προσπαθούσε να προσγειωθεί σε αεροδρόμιο στην Μπουκόμπα, μετέδωσε σήμερα το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Τανζανίας TCB.

Σύμφωνα με το TCB, 15 άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής, αλλά δεν είναι γνωστό πόσοι επιβάτες βρίσκονταν στο αεροπλάνο ούτε αν υπάρχουν νεκροί.




Το αεροπλάνο, το οποίο είχε απογειωθεί από την πρωτεύουσα Νταρ Ελ Σαλάμ, «έπεσε σήμερα το πρωί στη λίμνη Βικτόρια εξαιτίας ισχυρής καταιγίδας», μετέδωσε το TBC και έπεσε στο νερό σε απόσταση 100 μέτρων από το αεροδρόμιο.

Σωστικά σκάφη έχουν αναπτυχθεί και διασώστες συνεχίζουν τις προσπάθειες για τη διάσωση παγιδευμένων επιβατών, πρόσθεσε το TBC.

Το αεροδρόμιο της Μπουκόμπα βρίσκεται στις όχθες της Λίμνης Βικτόρια, της μεγαλύτερης λίμνης της Αφρικής.

Η Precision Air είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της Τανζανίας.



Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δηλώνει ανοικτό στην ενεργειακή διασύνδεση Ελλάδας-Λιβύης

 



Ανοικτό εμφανίζεται το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο ενδεχόμενο να υπάρξει ενεργειακή διασύνδεση μεταξύ της Ελλάδας και της Λιβύης.

Όπως σημείωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, οι ΗΠΑ γενικά συνεχίζουν να υποστηρίζουν έργα που προωθούν την ενεργειακή διασύνδεση της Ανατολικής Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής με την Ευρώπη.

Το αμερικανικό υπουργείο διευκρινίζει ότι δίνει ιδιαίτερα έμφαση στις συνδέσεις ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς εκτιμά ότι βοηθούν στην διαδικασία της ενεργειακής μετάβασης και ενισχύουν την ενεργειακή ασφάλεια.

Ο επικεφαλής της Εθνικής Επιχείρησης Πετρελαίου της Λιβύης Φαρχάτ Μπενγκντάρα δήλωσε ότι η χώρα εξετάζει την δημιουργία δύο αγωγών φυσικού αερίου προς την Ελλάδα και την αιγυπτιακή πόλη Νταμιέτα.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός αγωγού που θα συνδέει την Ελλάδα με την Λιβύη, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι «είναι μακροχρόνια πεποίθησή μας ότι η ανάπτυξη των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να προάγει τη συνεργασία και να παρέχει τα θεμέλια για διαρκή ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία σε ολόκληρη την περιοχή. Γενικά, εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ενεργειακά έργα που θα διασυνδέσουν φυσικά ζωτικές ενεργειακές αγορές, όπως η Ανατολική Μεσόγειος και η Βόρεια Αφρική, με την Ευρώπη, και ιδιαίτερα τις διασυνδέσεις ηλεκτρικής ενέργειας που βοηθούν στην προετοιμασία για τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια που ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια και βιωσιμότητα».


iefimerida.gr



Μπάιντεν και Ομπάμα καλούν σε υπεράσπιση της «δημοκρατίας»

 


Τρεις ημέρες προτού διεξαχθούν οι ενδιάμεσες εκλογές «αποφασιστικής» σημασίας στις ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν και ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα κάλεσαν χθες Σάββατο τους πολίτες να «πάνε να ψηφίσουν» για να υπερασπίσουν την αμερικανική «δημοκρατία», ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πως προσμένει ένα «γιγαντιαίο κύμα» για να «σωθεί το αμερικανικό όνειρο».

Κατά τη διάρκεια μαραθώνιων προεκλογικών συγκεντρώσεων που έγιναν ταυτόχρονα στην Πενσιλβάνια, κρίσιμη πολιτεία στις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, ο 46ος (Μπάιντεν) και ο 44ος (Ομπάμα) πρόεδρος αναμετρήθηκαν από απόσταση με τον 45ο (Τραμπ), καθώς η ψηφοφορία της Τρίτης θα βάλει τα θεμέλια των προεδρικών εκλογών του 2024.

«Η δημοκρατία είναι κυριολεκτικά στο ψηφοδέλτιο. Αυτή είναι αποφασιστική στιγμή για το έθνος μας και πρέπει όλοι να μιλήσουμε με μια φωνή», είπε ο Τζο Μπάιντεν κάτω από μπλε και κόκκινο φωτισμό, ,με φόντο μια τεράστια αμερικανική σημαία, επευφημούμενος σε αίθουσα της Φιλαδέλφειας, της πόλης όπου καταρτίστηκε το αμερικανικό Σύνταγμα στα τέλη του 18ου αιώνα.

Όλοι οι προβολείς είναι στραμμένοι στη συγκεκριμένη πολιτεία, άλλοτε προπύργιο της βιομηχανίας του χάλυβα, όπου ο Ρεπουμπλικάνος πολυεκατομμυριούχος χειρουργός Μεχμέτ Οζ, που έχει υποστηρίξει δημόσια ο Ντόναλντ Τραμπ, θα αναμετρηθεί με τον Δημοκρατικό πρώην δήμαρχο Τζον Φέτερμαν για την πιο διαφιλονικούμενη έδρα της Γερουσίας.

Καθώς αυτή η έδρα μάλλον θα κρίνει την ισορροπία δύναμης στην αμερικανική άνω Βουλή, σώμα με τεράστια εξουσία.

Την Τρίτη, οι Αμερικανοί καλούνται επίσης να ανανεώσουν το σύνολο των εδρών της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων. Σειρά αξιωμάτων τοπικών αιρετών, οι οποίοι αποφασίζουν τις πολιτικές της πολιτείας τους για ζητήματα από τις αμβλώσεις ως το περιβάλλον, διακυβεύονται επίσης.

Ο κ. Ομπάμα, για τον οποίο εκφράζεται νοσταλγία από αρκετούς, πήγε αρχικά στο Πίτσμπεργκ, βιομηχανική πόλη στην Πενσιλβάνια, όπου ζήτησε η «εξαδέλφη Πούκι» και ο «θείος Τζο», αναφερόμενος στους ψηφοφόρους που θα προτιμούσαν να παραμείνουν καθισμένοι στους καναπέδες, τους να σηκωθούν την Τρίτη και να «πάνε να ψηφίσουν» τους Δημοκρατικούς.

«Σ’ αγαπάω», ακούστηκε μια φωνή στο πλήθος .«Κι εγώ σας αγαπάω, αλλά πρέπει να πάτε να ψηφίσετε», ήταν η απάντηση του Δημοκρατικού πολιτικού, δεινού ρήτορα. Αναγνώρισε πως «όλη η χώρα περνάει δύσκολη περίοδο τα τελευταία χρόνια», ειδικά μετά την πανδημία. Ταυτόχρονα, αυτός που πιστώνεται το σύστημα ασφάλισης υγείας που παραμένει ακόμα γνωστό απλά ως «Obamacare» καταφέρθηκε εναντίον των Ρεπουμπλικάνων, που θέλουν να «διαμελίσουν την κοινωνική ασφάλιση, την ασφάλιση υγείας και να προσφέρουν στους πλούσιους και στις μεγάλες επιχειρήσεις ακόμη περισσότερες μειώσεις φόρων».

Στο πλευρό του πρώην αντιπροέδρου του, του κ. Μπάιντεν , στη Φιλαδέλφεια, ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους ψηφοφόρους, με τραχιά φωνή, να προστατεύσουν «τη δημοκρατία», που κρίνεται κατ’ αυτόν μεθαύριο.

«Είναι πολύ σημαντικό οι Δημοκρατικοί να παραμείνουν» στην εξουσία, υπερθεμάτισε η Τζένιφερ Χαν, 57 ετών, ψυχολόγος, που περίμενε στην ουρά εκατοντάδες μέτρων κάτω από τον φθινοπωρινό ήλιο για να μπει στον χώρο όπου θα διεξαγόταν η προεκλογική εκδήλωση των κ.κ. Μπάιντεν, Ομπάμα και Φέτερμαν.

Για την πιστή αυτή Δημοκρατική «η κλιματική αλλαγή, η βία με τη χρήση πυροβόλων όπλων και η επίθεση στα δικαιώματα» είναι τα πιο κρίσιμα ζητήματα της ψηφοφορίας.

Η Τζάκλιν Σμιθ, 30 ετών, φοβάται ότι θα υπάρξει περαιτέρω οπισθοδρόμηση ειδικά όσον αφορά την άμβλωση, αφού το κατοχυρωμένο σε ομοσπονδιακό επίπεδο δικαίωμα αυτό δυναμιτίστηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο τον Ιούνιο. Βρίσκει ότι το Ρεπουμπλικανικό κόμμα μοιάζει να θέλει «δικτατορία».


«Τεράστιο κύμα»

Επίσης στην Πενσιλβάνια, στο προάστιο Λατρόουμπ, ο ήρωας των Ρεπουμπλικάνων, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (2017-2021), φορώντας το κόκκινο καπέλο με το σύνθημα «Make America Great Again» («Ας ξαναδώσουμε στην Αμερική το μεγαλείο της»), ζήτησε επανειλημμένα να εκδηλωθεί «γιγαντιαίο κύμα» υπέρ του κόμματός του για να «τερματιστεί η καταστροφή της χώρας και να σωθεί το αμερικανικό όνειρο».

Έπειτα από την προεκλογική τους εκστρατεία σε υψηλούς τόνους, στην οποία έδωσαν την έμφαση στον πληθωρισμό, οι Ρεπουμπλικάνοι είναι πεισμένοι πως έχουν μεγάλες πιθανότητες να στερήσουν από τον Δημοκρατικό πρόεδρο τις πλειοψηφίες του στα δυο σώματα του Κογκρέσου την Τρίτη.

Αν τα προγνωστικά τους επιβεβαιωθούν, ο 76χρονος μεγιστάνας των ακινήτων μοιάζει αποφασισμένος να επωφεληθεί, επισημοποιώντας το συντομότερο την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2024, στις οποίες ελπίζει να πάρει την εκδίκησή του για την ήττα του 2020.


«Πρέπει να πάρουμε πίσω τη χώρα μας», έκρινε ο Σον Έκερ Γκρέι, 44 ετών, ενώ η Λέσλι Μπόσγουελ είπε πως «λατρεύει» τον κ. Τραμπ, διότι «υποστηρίζει όλα όσα πιστεύει».

Ο Τζο Μπάιντεν, από την πλευρά του, λέει ως εδώ πως θέλει να είναι ξανά υποψήφιος, αλλά η προοπτική δεν γοητεύει ακριβώς όλους τους Δημοκρατικούς, τόσο εξαιτίας της ηλικίας του —προσεχώς θα είναι 80 ετών— και της χαμηλής δημοτικότητάς του. Ενδεχόμενη βαριά ήττα του θα κλόνιζε ακόμη περισσότερο τις πιθανότητές του.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος προσπαθεί να πείσει τους Αμερικανούς πως σε αυτές τις εκλογές έχουν την «επιλογή» να μπορούν στο μέλλον να γίνονται αμβλώσεις και γάμοι ανθρώπων του ίδιου φύλου, ζητήματα για τα οποία υπόσχεται να νομοθετήσει αν εξασφαλίσει ισχυρές πλειοψηφίες στο Κογκρέσο.

Όμως είναι η άνοδος των τιμών —ο πληθωρισμός βρίσκεται στο 8,2% κατά μέσον όρο σε ετήσια βάση— αυτή που παραμένει μακράν η μεγαλύτερη ανησυχία των Αμερικανών και οι προσπάθειες του Τζο Μπάιντεν να εμφανιστεί ως «πρόεδρος της μεσαίας τάξης» μοιάζουν να δυσκολεύονται να καρποφορήσουν.


Πηγή: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ



Υπερασπιστείτε τη Δημοκρατία από το φαιδρό και επικίνδυνο παρεάκι του ΣΥΡΙΖΑ

 



Ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατώντας να παράγει έργο αντιπολιτευτικό, χωρίς καμία πρόταση, χωρίς καμία αξιοπιστία, με ένα απαξιωμένο πολιτικά τελειωμένο αρχηγό, φτάνει στον εύκολο δρόμο της λάσπης και της συκοφάντησης την ώρα που η χώρα χρειάζεται πάνω από όλα πολιτική σταθερότητα. 

Το ίδιο παρεάκι του ΣΥΡΙΖΑ που έστησε το δήθεν σκάνδαλο Novartis με σκοπό να βάλει με στημένες κατηγορίες και ψευδομάρτυρες τους πολιτικούς αντιπάλους του Τσίπρα φυλακή, το ίδιο παρεάκι στήνει και το δήθεν σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, ξεφτιλίζοντας την χώρα διεθνώς για να σώσει από το βέβαιο πολιτικό του τέλος τον Αλέξη Τσίπρα.

Η ανοχή που δείχνει η κυβέρνηση, στην λάσπη, και την χυδαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, και των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, είναι προκλητική και κάποια στιγμή πρέπει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους που αφήνουν το παρεάκι του ΣΥΡΙΖΑ ανεξέλεγκτο.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την δημοκρατία και το πολίτευμα της χώρας, και αυτή η κατάσταση πρέπει να τελειώνει, αυτό είναι απαίτηση των πολιτών που παρακολουθούν πώς πολιτεύεται ο φαιδρός ΣΥΡΙΖΑ χρόνια τώρα.

Ο απελπισμένος Τσίπρας, υιοθέτησε το σχέδιο του βούρκου της Κουμουνδούρου, το δημοσίευμα δηλαδή Βαξεβάνη, ότι δήθεν “το Μαξίμου παρακολουθούσε” υπουργούς, επιχειρηματίες και άλλους πολίτες.

Ποιος σοβαρός δεν κατάλαβε ότι αυτή ήταν ακόμα μια απέλπιδα προσπάθεια επιστροφής στην εξουσία του μεγαλύτερου πολιτικού απατεώνα στην ιστορία της Ελλάδας, επιλέγοντας το δρόμο που ξέρει καλύτερα, του μπάχαλου;

Οι πρακτικές Τράμπ είναι γνωστές, ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα τις μελέτησαν καλά και προσπαθούν με αυτό τον ακροδεξιό τρόπο, σαν γνήσιοι ακροαριστεροί να χρησιμοποιήσουν τις ακραίες πρακτικές οι οποίες ταυτίζοντας με αυτές ακροδεξιών κομμάτων και πολιτικών, στον κόσμο αδιαφορώντας για την δημοκρατία και το πολίτευμα.

Όπως με την Novartis, με φήμες, με στημένα δημοσιεύματα και απίθανους συνειρμούς, επιχειρεί ο Τσίπρας να στήσει ένα τοξικό αφήγημα προκειμένου να πλήξει τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και την δημοκρατία μας.

Το έχουμε ξαναγράψει και θα το ξαναγράψουμε, η κυβέρνηση πρέπει να είναι έτοιμη και την 17η Νοεμβρίου η επέτειος του Πολυτεχνείου, και την 6η Δεκεμβρίου η επέτειος Γρηγορόπουλου, ο ακροαριστερός ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε πολύ να δει ημέρες χάους και σίγουρα θα το επιδιώξει.

Ο Νίκος Βούτσης πρώην πρόεδρος της Βουλής, γνωστός ακροαριστερός, και ο ίδιος ο βουλευτής, αλλά και ο γιός του που ήταν πάντα επιτροπή υποδοχής στις άδειες του εκτελεστή Κουφοντίνα, καλεί τους πολίτες σε μια νέα… απείθεια.

Σε  εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ο τέως πρόεδρος της Βουλής αντί να υπερασπίζεται την δημοκρατία εμφανίζεται να ζητά από τους πολίτες να κινητοποιηθούν και να δείξουν απείθεια. 

Η ενορχηστρώσει αυτού του νέου σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ παίζουμε με την δημοκρατία, είναι πάρα πολύ επικίνδυνο για την χώρα μας. Τα παιχνίδια με τη δημοκρατία είναι επικίνδυνα. Όπως και αυτά με το πολίτευμα της χώρας. 

Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια πηγαίνει μπροστά, και δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό το χυδαίο παρεάκι του ΣΥΡΙΖΑ να γυρίσει την χώρα μας πίσω, να την προσβάλει, να την σπιλώσει να την πληγώσει. 



Συνελήφθη οδηγός που παρέσυρε πεζή στον Πειραιά και την εγκατέλειψε

 


Ένας 47χρονος οδηγός συνελήφθη από τις Αστυνομικές Αρχές, ως υπαίτιος θανατηφόρου δυστυχήματος στον Πειραιά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 47χρονος οδηγός οχήματος, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (2/11) παρέσυρε πεζή και την εγκατέλειψε στον τόπο του τροχαίου δυστυχήματος.

Την υπόθεση χειρίστηκε προανακριτικά το Α' Τμήμα Τροχαίας Πειραιώς, που ταυτοποίησε τα στοιχεία κυκλοφορίας του εμπλεκόμενου αυτοκινήτου, κατόπιν ενδελεχούς διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριακών δεδομένων και αποδεικτικών στοιχείων.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, θανατηφόρα έκθεση και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και παραπέμφηκε στον αρμόδιο ανακριτή.



Oι ΗΠΑ καλούν τον Ζελένσκι να δείξει πως είναι ανοικτός σε συνομιλίες με τη Ρωσία

 


Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ενθαρρύνει κατ’ ιδίαν την πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας να δείξει πως είναι ανοικτή στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και να απεμπολήσει τη δημόσια άρνησή της να διεξαγάγει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις εάν δεν έχει προηγουμένως εγκαταλείψει την εξουσία ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα Washington Post.

Επικαλούμενη πηγές ενημερωμένες σχετικά, τις οποίες δεν κατονόμασε, η εφημερίδα εξήγησε πως η προτροπή των Αμερικανών δεν έχει σκοπό να αναγκάσει την κυβέρνηση της Ουκρανίας να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αποτελεί μάλλον υπολογισμένη κίνηση με σκοπό το Κίεβο να διατηρήσει την υποστήριξη άλλων χωρών, όπου η κοινή γνώμη ανησυχεί πως τροφοδοτεί τη σύρραξη που θα κρατήσει χρόνια.

Πάντα κατά το δημοσίευμα, οι συνομιλίες δείχνουν πόσο περίπλοκη είναι η θέση της κυβέρνησης Μπάιντεν όσον αφορά την Ουκρανία. Δημόσια, αμερικανοί αξιωματούχοι δεσμεύονται πως η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να προσφέρει τεράστια ποσά προκειμένου να φθάνει στρατιωτικό υλικό στο Κίεβο για «όσο χρειαστεί», όμως ταυτόχρονα η αμερικανική κυβέρνηση θα ήθελε να δει τον πόλεμο να φθάνει στο τέλος, καθώς έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην παγκόσμια οικονομία, ενώ έχει πυροδοτήσει φόβους για τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Η εφημερίδα σημειώνει ακόμη πως αμερικανοί αξιωματούχοι συμμερίζονται την εκτίμηση ουκρανών ομολόγων τους ότι ο κ. Πούτιν προς το παρόν δεν εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να διαπραγματευτεί, όμως αναγνωρίζουν πως η άρνηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να συζητήσει καν μαζί του ενέτεινε τις ανησυχίες σε χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής που πλήττονται περισσότερο από την αύξηση του κόστους των τροφίμων και των καυσίμων.

«Η κόπωση όσον αφορά την Ουκρανία είναι αληθινό ζήτημα για ορισμένους από τους εταίρους μας», παραδέχτηκε αμερικανός αξιωματούχος, που δεν κατονομάζεται, μιλώντας στην εφημερίδα.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν απάντησαν αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τους ζήτησε να σχολιάσουν τις πληροφορίες της εφημερίδας.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, ο Τζέικ Σάλιβαν, διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Κίεβο την Παρασκευή ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία θα συνεχιστεί ανεξαρτήτως αποτελέσματος των ενδιάμεσων εκλογών που διεξάγονται μεθαύριο Τρίτη.


Πηγή: Reuters, AΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Ιμάμογλου για Τζιτζικώστα : Το περιστατικό είναι σοβαρό, θα ενημερώσω την κοινή γνώμη

 



O δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, μετά το απαράδεκτο περιστατικό της παρεμπόδισης της εισόδου του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Τουρκία, μιλώντας στο Open τόνισε τα εξής: «κατάφερα να πάρω μια πολύ σύντομη ενημέρωση για το περιστατικό που έγινε σήμερα από τον φίλο μου Κώστα Μπακογιάννη. Αφού δω τις λεπτομέρειες του περιστατικού, θα ενημερώσω αύριο τόσο την κοινή γνώμη όσο και όλες τις βαλκανικές πόλεις». Μάλιστα αναγνώρισε και ο ίδιος ως «σοβαρό το περιστατικό».