Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Ψυχοπαθής έριξε την Mercedes του από ελικόπτερο γιατί χάλαγε διαρκώς



Αυτά συμβαίνουν μόνο στη Ρωσία. Ένας μπλόγκερ νοίκιασε ελικόπτερο, έδεσε από κάτω του ένα πολυτελές SUV Mercedes G-Class και το άφησε να πέσει από ύψος 300 μέτρων και να γίνει σμπαράλια.

Το παράξενο περιστατικό συνέβη στην Καρελία, στη Ρωσία και υπεύθυνος γι’ αυτό είναι ο δημοφιλής Ρώσος μπλόγκερ, Ιγκόρ Μορόζ.

Συγκεκριμένα, ο μπλόγκερ νοίκιασε ένα ρωσικό ελικόπτερο Mi-8 κι έδεσε από κάτω του ένα υπερπολυτελές Mercedes G-Class.

Όταν το ελικόπτερο έφτασε σε ύψος 300 μέτρων απελευθέρωσε το τζιπ που έπεσε με πάταγο στο χιονισμένο έδαφος.

Σύμφωνα με τον Μοσχοβίτη μπλόγκερ, η αιτία γι’ αυτό το παράξενο σταντ ήταν ότι η Mercedes G-Class που είχε αγοράσει πριν από μόλις 2 χρόνια χαλούσε διαρκώς και τον είχε εκνευρίσει.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η ενοικίαση του ελικοπτέρου κόστισε περί τα 4.000 δολάρια για 20 λεπτά, με το όχημα να φαίνεται πλήρως λειτουργικό, πριν από την πτώση.

Ωστόσο, σύμφωνα με αρκετούς σχολιαστές στο κανάλι του Μορόζ στο YouTube, το όχημα που παρουσιάστηκε πριν να λειτουργεί κανονικά ήταν διαφορετικό από εκείνο που βιντεοσκοπήθηκε να πέφτει από το ελικόπτερο.

Όπως και να έχει, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, οι αστυνομικές αρχές της περιοχής διενεργούν έρευνα στο συμβάν, με τον μπλόγκερ να κινδυνεύει με την επιβολή προστίμου.



Πηγή


Ευτυχώς γλιτώσαμε απο τα ακροαριστερά παρτάλια! Τόσκας: Κατήργησα την ομάδα ΔΕΛΤΑ γιατί ήταν μπαχαλάκηδες



Σε μια ντροπιαστική για τον ίδιο δήλωση, που δείχνει και την ακαταλληλότητα του, προχώρησε ο πρώην ευτυχώς υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, που μίλησε με ιδιαίτερα απαξιωτικά σχόλια για την ομάδα Δέλτα.

«Εγώ την κατήργησα γιατί ήταν ομάδα μπαχαλάκηδων από την μεριά του κράτους» είπε ο κ. Τόσκας μιλώντας στον ΑΝΤ1, φράση που προκάλεσε αντιδράσεις ανάμεσα στους παριστάμενους.

«Απίστευτο!, Εργαζόμενοι μπαχαλάκηδες;» αντέδρασε ο παριστάμενος γγ του σωματείου ειδικών φρουρών Στρ.Μπαλάσκας. Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης του ζήτησε να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη.

Ωστόσο ο Τόσκας αντρόπιαστος αλλιώς δεν θα ήταν ένα από τα νούμερα του τσίρκου ΣΥΡΙΖΑ, επέμεινε στις θέσεις του, λέγοντας ότι «απόδειξη ότι τώρα δεν μπόρεσαν να φτιάξουν ομάδα Δέλτα».

Ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και βουλευτής της ΝΔ, Τάσος Δημοσχάκης, που μίλησε στο Μαγκαζίνο του ρ/σ «ΘΕΜΑ 104,6» και στη Ματίνα Ηρειώτου είπε για την κατάντια Τόσκα.

Η ομάδα Δέλτα είχε συσταθεί επί των ημερών Δημοσχάκη, μετά από μελέτη για τη μηχανοκίνητη αστυνομία, το 2006, με στόχο να υπάρχει δίκυκλη αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ερωτηθείς για το πώς στελεχώθηκε, ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας ανέφερε ότι «ο ανθός της ΕΛΑΣ τότε, που κατείχε δίπλωμα οδήγησης μοτοσικλέτας, διατέθηκε στα κεντρικά της Αθήνας. Αγαπήθηκαν από την κοινωνία, άμεσα κατάφεραν καίρια πλήγματα προς αυτούς που παραβίαζαν τον νόμο, ασκούνταν στη βία και αγαπήθηκαν», τόνισε.

«Πιστεύω ότι η πράξη του Τοσκα να την καταργήσει θα μείνει στην ιστορία, το να χαλάσει κανείς είναι εύκολο. Χάλασε μια ομάδα που ονόμαζα υπερταξιαρχία».


Μειώνεται κατά 20% ή 30% η εισφορά αλληλεγγύης το 2020


Στη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης κατά 20% ή 30% αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση στα μέσα του 2020. Οπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν τον Μάιο όταν η κυβέρνηση θα έχει ασφαλή στοιχεία για την εξέλιξη του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα, όμως, με κυβερνητικά στελέχη η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί σίγουρα το ερχόμενο έτος και αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι εάν η ελάφρυνση θα αφορά το σύνολο του έτους ή μόνο το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Το κόστος του προϋπολογισμού στην περίπτωση που το μέτρο έχει αναδρομική ισχύ και συγκεκριμένα από την 1η Ιανουαρίου 2020 θα ανέλθει από 250 εκατ. έως 350 εκατ. ευρώ (ανάλογα εάν η μείωση θα είναι 20% ή 30%) και το όφελος για τους 2,3 εκατ. φορολογουμένους με εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ που είναι υπόχρεοι σε εισφορά αλληλεγγύης θα είναι της τάξεως των 105 ευρώ έως 150 ευρώ κατά μέσον όρο ετησίως. Σημειώνεται ότι οι 2,3 εκατ. φορολογούμενοι με εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ αποτελούν το 26% του συνόλου των φορολογουμένων και πληρώνουν το 89% του συνολικού φόρου (7,4 δισ. ευρώ σε σύνολο 8,3 δισ. ευρώ). 

Υπενθυμίζεται ότι η εισφορά αλληλεγγύης καθιερώθηκε με το άρθρο 29 του ν. 3986/2011 στα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ των φυσικών προσώπων και η οποία θα έπρεπε να είχε καταργηθεί στα τέλη του 2014. Συνολικά τα φυσικά πρόσωπα καταβάλλουν περί το 1,2 δισ. ευρώ ετησίως, ποσό το οποίο τα προηγούμενα χρόνια (για παράδειγμα το 2014) ξεπερνούσε το 1,5 δισ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να ανακουφίσει κυρίως τη μεσαία τάξη, η οποία τα προηγούμενα χρόνια σήκωσε το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής. Οπως παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός τα εισοδήματα πάνω από 20.000 ευρώ έχουν περιορισμένες ελαφρύνσεις. Στο πλαίσιο αυτό δεσμεύθηκε να μειωθεί η εισφορά αλληλεγγύης χωρίς πάντως να δώσει περισσότερα στοιχεία. 

Για την επιβολή της εισφοράς λαμβάνεται υπόψη το ετήσιο συνολικό καθαρό ατομικό εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο του φυσικού προσώπου ή σχολάζουσας κληρονομιάς. Εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής ειδικής εισφοράς οι μακροχρόνια άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, καθώς και όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από τον εν λόγω Οργανισμό, εφόσον κατά τον χρόνο της βεβαίωσης δεν έχουν πραγματικά εισοδήματα.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης επιβάλλεται στο μεγαλύτερο ποσό μεταξύ:

1. Του συνολικού ετήσιου εισοδήματος που δηλώνει ο φορολογούμενος από όλες τις πηγές.

2. Του τεκμαρτού εισοδήματός του, το οποίο προκύπτει με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης (τις «αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης» των άρθρων 30-34 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος). Ο υπολογισμός της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης γίνεται με προοδευτική κλίμακα στην οποία ισχύουν συντελεστές:

• 0% για τις πρώτς 12.000 ευρώ του ετήσιου εισοδήματος,

• 2,2% για το τμήμα ετήσιου εισοδήματος από τις 12.001 έως τις 20.000 ευρώ,

• 5% για το τμήμα ετήσιου εισοδήματος από 20.001 έως 30.000 ευρώ,

• 6,5% για το τμήμα ετήσιου εισοδήματος από 30.001 έως 40.000 ευρώ,

• 7,5% για το τμήμα ετήσιου εισοδήματος από 40.001 έως και 65.000 ευρώ,

• 9% για το τμήμα ετήσιου εισοδήματος από 65.001 έως και 220.000 ευρώ και

• 10% για το τμήμα ετήσιου εισοδήματος από 220.001 ευρώ και άνω.


ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Προσωρινός αριθμός αντί ΑΜΚΑ


Στην απόδοση προσωρινού αριθμού και όχι ΑΜΚΑ στους πρόσφυγες και μετανάστες που φθάνουν από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες. Με αυτόν τον αριθμό οι αλλοδαποί δεν θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα νόμιμα δικαιώματα που απορρέουν από την απόκτηση ΑΜΚΑ, όπως το δικαίωμα στην εργασία για έξι μήνες. Ωστόσο, θα έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Υπολογίζεται ότι εντός του χρονικού διαστήματος των έξι μηνών θα έχει προχωρήσει η διαδικασία εξέτασης του αιτήματος ασύλου, οπότε, εφόσον πρόκειται για πρόσφυγες, ο προσωρινός αριθμός θα μετατρέπεται σε επίσημο ΑΜΚΑ. Η λύση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί από την κατάργηση του ΑΜΚΑ για τους αιτούντες άσυλο δεν πρόκειται ωστόσο, όπως φαίνεται, να έρθει πριν από τις αρχές του νέου χρόνου. Εξετάζεται επίσης η δυνατότητα να ζητηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια για την ιατρική κάλυψη των αιτούντων άσυλο. 

Πέντε μήνες μετά την ανάκληση της εγκυκλίου σχετικά με την απόδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους (11 Ιουλίου 2019) υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 52.900 αιτούντες άσυλο δεν διαθέτουν επισήμως πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Τόσοι είναι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία όσοι έχουν φτάσει στα ελληνικά νησιά από την Τουρκία, από τον Ιούλιο οπότε και καταργήθηκε η απόδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους έως και τις αρχές αυτής της εβδομάδας. Ωστόσο, αρκετοί ακόμα είχαν υποβάλει αίτημα αλλά δεν πρόλαβαν να το αποκτήσουν μέχρι την ημέρα της κατάργησης. 

Υπολογίζεται ότι το 1/3 από όσους δεν έχουν ΑΜΚΑ είναι παιδιά, τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν ακολουθώντας το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών, γεγονός εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία τους αλλά και την υγεία των υπόλοιπων πολιτών.

Ο νόμος 4369/2019 προβλέπει την πρόσβαση των αιτούντων άσυλο στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με την έκδοση Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού. Η διάταξη αυτή τυπικά βρίσκεται σε ισχύ από 01-11-2019 αλλά δεν έχει εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ.

Τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την κατάργηση του ΑΜΚΑ επεσήμαναν, χθες, οργανώσεις σε κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησαν. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα – Ελληνικό Τμήμα, η Διεθνής Αμνηστία - Ελληνικό Τμήμα, η Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες τόνισαν ότι η πρόσβαση στην Υγεία δεν είναι δικαίωμα αλλά υποχρέωση της Ελλάδας και μάλιστα υποχρέωση η καταπάτηση της οποίας έχει νομικές συνέπειες. 

Οπως επισημάνθηκε το κόστος της θεραπείας είναι πάντα πολύ υψηλότερο από την πρόληψη. «Τα κονδύλια που απαιτούνται για την ίαση είναι πολλαπλάσια από τα κονδύλια που χρειάζονται για την πρόληψη» τόνισε ο κ. Λευτέρης Παπαγιαννάκης - γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για την κατάχρηση του συστήματος υγείας από τους μετανάστες. Παράλληλα, καθώς γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό περιθάλπουν τους ασθενείς αιτούντες άσυλο ακόμα και χωρίς ΑΜΚΑ, είναι εκτεθειμένοι σε πιθανές διοικητικές διώξεις, επεσήμανε σχετικά το Ελληνικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες.

Επεισόδια στο ΚΥΤ Σάμου

Eκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν χθες το πρωί στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης (KYT) στο Βαθύ της Σάμου, που βρίσκεται λίγο έξω από την πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να κλείσει για αρκετές ώρες η περιφερειακή οδός για τους κατοίκους. Η αφορμή για τα επεισόδια δεν είναι γνωστή, ωστόσο από το πρωί επικρατούσε ένταση, όταν περίπου 150 μετανάστες, κυρίως από την Αφρική, ξεκίνησαν να φωνάζουν «ελευθερία» και να κινούνται προς το Βαθύ. Παράλληλα, πολλές φωτιές σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία του καταυλισμού. Δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να εμποδίσουν τους μετανάστες να βγουν στον περιφερειακό δρόμο και εκείνοι απάντησαν με πετροπόλεμο. Η αστυνομία στη συνέχεια έριξε δακρυγόνα και φωτοβολίδες προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση, που εκτονώθηκε έπειτα από αρκετή ώρα και αφού είχαν προκληθεί καταστροφές στον καταυλισμό. Στο ΚΥΤ τυπικά χωρούν 650 άτομα, όμως αυτή τη στιγμή παραμένουν 7.500 άνθρωποι, οι περισσότεροι σε καλοκαιρινές σκηνές πέριξ της κυρίως εγκατάστασης.


ΤΑΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Παγκόσμιοι πρωταθλητές η Εθνική νέων ανδρών πόλο



Η εθνική νέων ανδρών κατέκτησε τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Κουβέιτ, επικρατώντας 6-4 της Σερβίας στον μεγάλο τελικό.

Έτσι, χάρισε στην Ελλάδα το τέταρτο χρυσό μετάλλιο σε επίπεδο υποδομών τα τελευταία 2,5 χρόνια, μετά το Παγκόσμιο νέων του 2017, το Παγκόσμιο εφήβων του 2018 και το Ευρωπαϊκό νέων του 2018.

Η εκξέλιξη του σκορ: 0-1 Γκιουβέτσης (πεν.), 0-2 Αλαφραγκής (περιφέρεια), 0-3 Αλαφραγκής (π.π.), 1-3 Ράντοβιτς (π.π.), 2-3 Τσβέτκοβιτς (π.π.), 2-4 Γκιουβέτσης (περιφέρεια), 2-5 Νικολαΐδης (φουνταριστός), 3-5 Στανόγεβιτς (π.π.), 4-5 Μπράνκοβιτς (περιφέρεια), 4-6 Κάκαρης (π.π.).

ΣΕΡΒΙΑ (Ούρος Στεφάνοβιτς): Γκαβρίλοβιτς, Μπράνκοβιτς 1, Μπάρατς, Νέσιτς, Στανόγεβιτς 1, Μίτροβιτς, Βούτσινιτς, Τσβέτκοβιτς 1, Μαρτίνοβιτς, Σουλτς, Πλιέβανσιτς, Ράντοβιτς 1, Μίσοβιτς.

ΕΛΛΑΔΑ (Νίκος Καραμάνης): Δαλμάρας, Καλογερόπουλος, Αλαφραγκής 2, Γκιουβέτσης 2, Νικολαΐδης 1, Παπαναστασίου, Κάκαρης 1, Ρομπόπουλος, Παπαγεωργίου, Δίπλαρος, Χαλυβόπουλος, Γωνιωτάκης, Μητράκης.


Αθήνα και Ρώμη απαντούν στην τουρκική προκλητικότητα: Έρχεται ΑΟΖ με την Ιταλία


Στην τουρκική προκλητικότητα δείχνει έτοιμη να απαντήσει η Ελλάδα προχωρώντας στην ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) με την Ιταλία. Το εν λόγω βήμα αναμένεται να είναι καθοριστικό για τη δημιουργία ισχυρού «τείχους προστασίας» απέναντι στις προκλητικές κινήσεις του Ερντογάν.

Τα δύο μνημόνια Τουρκίας - Λιβύης για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών και τη στρατιωτική συνεργασία ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά της Αθήνας, που εξαρχής φάνηκε να βρίσκει ευήκοα ώτα στη Ρώμη, καθώς επέδειξε την άμεση και απόλυτη αλληλεγγύη της στις ελληνικές θέσεις, τόσο στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών, όσο και στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, απέναντι στις μεθοδεύσεις της Άγκυρας, ενώ η ιταλική κυβέρνηση τοποθετήθηκε χαρακτηρίζοντας άκυρες τις τουρκολιβυκές συμφωνίες.

Στις 30 Δεκεμβρίου, όπως επισημαίνει σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Εξωτερικών θα μεταβεί στη Ρώμη για συζητήσεις με αντίστοιχα τεχνικά κλιμάκια του ιταλικού ΥΠΕΞ και στόχο την επικαιροποίηση της ελληνοϊταλικής συμφωνίας του 1977, η οποία αφορούσε την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Ιόνιο.


Επιδίωξη της Αθήνα είναι η συμφωνία αυτή να εμπλουτιστεί με την οριοθέτηση της ΑΟΖ, με διπλωματικές πηγές να αναφέρουν ότι Ελλάδα και Ιταλία είναι πολύ κοντά σε συμφωνία.

Ο αρχικός προγραμματισμός του διπλωματικού μαραθωνίου που έχει ξεκινήσει η Αθήνα προέβλεπε ότι σήμερα Παρασκευή θα επισκεπτόταν τη Ρώμη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος αυτή την εβδομάδα περιόδευσε σε χώρες της Μέσης Ανατολής πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων για την ακύρωση των τουρκολιβυκών συμφώνων.

«Αναβάλαμε τη συνάντησή μας για να υπάρξει πρώτα η συνάντηση των εμπειρογνωμόνων, να δούμε τα σημεία συγκλίσεων, ίσως κάποιων αποκλίσεων, ώστε να μπορέσουμε σε υπουργικό επίπεδο να τα γεφυρώσουμε και να οδηγήσουμε τις διαπραγματεύσεις σε ένα γρήγορο αποτέλεσμα» ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σε δηλώσεις του χτες, Πέμπτη. Αφετηρία του υπουργικού μαραθωνίου ήταν την περασμένη Δευτέρα η Γενεύη, όπου ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ενώ χτες καταληκτικός σταθμός ήταν το Αμμάν της Ιορδανίας.

Η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον ιταλό ομόλογο του Λουίτζι ντι Μάιο αποφασίστηκε να μετατεθεί για το νέο έτος, μετά τις συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων των δύο χωρών.

Σύμμαχος - κλειδί
Οι ιδιαίτερες σχέσεις της Ιταλίας με την κυβέρνηση της Τρίπολης, του Φαγέζ αλ Σαράζ, ήταν αυτές που τη χαρακτήρισαν ως σύμμαχο – κλειδί για την ελληνική πλευρά, από την έναρξη της εντατικοποίησης των πιέσεων της Τουρκίας προς τη Λιβύη για τον ορισμό ΑΟΖ, στη βάση του ισχυρισμού ότι τα νησιά δεν δικαιούνται θαλάσσιες ζώνες και με επιδίωξη της  Άγκυρας τη δημιουργία τετελεσμένων κατά παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, προκειμένου να εφεύρει θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη και να δημιουργήσει τον δίαυλο εξόδου στο Αιγαίου και την Ανατολική Μεσόγειο που αναζητούσε.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Τα Νέα»

newsbeast.gr


Νέα Υόρκη : Ισχυρό πλήγμα με εκατοντάδες συλλήψεις στη βάρβαρη συμμορία MS-13


Οι νεοϋορκέζικες αρχές ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή τη σύλληψη 230 και πλέον προσώπων που φέρονται να είναι μέλη της MS-13 στη Νέα Υόρκη, τη Βαλτιμόρη και το Ελ Σαλβαδόρ.

Από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις που έχουν γίνει ποτέ εναντίον αυτής της συμμορίας, η οποία παρουσιάζεται από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ως η ενσάρκωση της κατ’ αυτόν άρρηκτης σύνδεσης της εγκληματικότητας με την παράνομη μετανάστευση στις ΗΠΑ.

Η επιχείρηση εναντίον της εγκληματικής οργάνωσης, που πιστεύεται πως ίδρυσαν σαλβαδοριανοί μετανάστες, ήταν αποτέλεσμα διετούς έρευνας, ανέφεραν αξιωματούχοι της ομοσπονδιακής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών (Drug Enforcement Administration, DEA) και ο εισαγγελέας της Κομητείας Σάφοκ.

Η Κομητεία Λονγκ Αιλαντ, ανατολικά της Νέας Υόρκης, θεωρείται μια από τις περιοχές των ΗΠΑ όπου η MS-13 είναι πιο εδραιωμένη.

Από τα 230 και πλέον πρόσωπα που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης, τα 96 διαμένουν στην Κομητεία Σάφοκ. Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται αν είναι Αμερικανοί ή αλλοδαποί.

Βάζουν τέλος στο κέντρο «βαρβαρότητας»

Οι συλλήψεις που έγιναν χθες «βάζουν τέλος στις προσπάθειες της MS-13» να δημιουργήσει κέντρο «βαρβαρότητας» στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, δήλωσε ο Ρέι Ντόνοβαν, στέλεχος της DEA, προσθέτοντας ότι αποτελούν «μήνυμα με αποδέκτες τους ηγέτες της MS-13 στο Σαλβαδόρ και το Λος Αντζελες», πως η Νέα Υόρκη «αρνείται» να ανεχθεί την παρουσία και τη δράση τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών, οι συλλήψεις επέτρεψαν να αποφευχθεί η εκτέλεση σχεδίων για επτά δολοφονίες.

Κατασχέθηκαν 10 κιλά κοκαΐνη, ηρωίνη, κάνναβη και χάπια φαιντανύλης, κατά το δελτίο Τύπου.

«Η επιχείρηση συνέβαλε στην εγκατάλειψη, από μέρους της ηγεσίας της MS-13 στο Σαλβαδόρ, του σχεδίου της να μεγεθύνει την παρουσία της στο Λονγκ Αιλαντ», ανέφερε ο εισαγγελέας της Κομητείας Σάφοκ, Τίμοθι Σίνι.

Στη Μάρα Σαλβατρούτσα, συμμορία στην οποία ανήκουν πολλοί ισπανόφωνοι, αναφέρεται συχνά ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει θέσει τον αγώνα εναντίον της παράνομης μετανάστευσης, ειδικά από τα κράτη της κεντρικής Αμερικής, ψηλά στις προτεραιότητες της προεδρίας του.

Η αντίδραση του Τραμπ

Το 2017, ο Τραμπ είχε υποστηρίξει πως η συμμορία, που αριθμεί έως και 10.000 μέλη, έχει «κυριολεκτικά καταλάβει την εξουσία σε αμερικανικές πόλεις και χωριά».

«Απελαύνουμε από τη χώρα μας τα μέλη της MS-13 και άλλους που δεν θα έπρεπε να είναι εδώ», ήταν η αντίδραση του ρεπουμπλικάνου προέδρου στην είδηση μέσω Twitter.

Τη Μάρα Σαλβατρούτσα σχημάτισαν τη δεκαετία του 1980 στο Λος Αντζελες μετανάστες από το Ελ Σαλβαδόρ και άλλες χώρες της κεντρικής Αμερικής.

Μέρος των μελών της απελάθηκε τις δεκαετίες του 1990 και του 2000 στο Ελ Σαλβαδόρ, τη Γουατεμάλα και την Ονδούρα, όπου η συμμορία αύξησε εκθετικά τη δύναμή της, γεγονός που μετέτρεψε το βόρειο τμήμα της κεντρικής Αμερικής σε μια από τις περιοχές όπου καταγράφονται οι περισσότεροι φόνοι στον κόσμο.


Πηγή: ΑΠΕ
in.gr


Βίκυ Σταμάτη: Ποινή φυλάκισης για την απόδραση από το Δρομοκαΐτειο


"Καμπάνα" ποινής φυλάκισης ενός έτους (η ανώτατη προβλεπόμενη) μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στην Βίκυ Σταμάτη για την απόδρασή της από το Δρομοκαΐτειο τον Απρίλιο του 2015.

Ένοχη κρίθηκε και πρώην εργαζόμενη του ιδρύματος που βοήθησε τη Βίκυ Σταμάτη να υλοποιήσει το σχέδιο της και της επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή.

Στον αντίποδα έπαυσε η ποινική δίωξη σε βάρος των δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων που φρουρούσαν τη σύζυγό του Άκη Τσοχατζόπουλου και κατηγορούνταν για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους που οδήγησε στην απελευθέρωσή της.

Στην αγόρευση της η εισαγγελέας της έδρας έκανε λόγο για «ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο που σχεδιάστηκε επιμελώς και εκτελέστηκε επιμελώς από την κυρία Σταμάτη».

«Σαφώς επρόκειτο για μια μητέρα που στερήθηκε το παιδί της, πρόκειται για μια γυναίκα που ζούσε με πολυτέλεια και αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία της να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον όμως έκανε δύσκολη τη ζωή όσων εργαζομένων βρέθηκαν δίπλα της όπως κατέθεσαν σήμερα μάρτυρες ενώ παρέσυρε και ενέπλεξε και αλλά άτομα», τόνισε η εισαγγελική λειτουργός επισημαίνοντας πως «όλα έγιναν για την κυρία Σταμάτη».

«Νομίζω πρέπει να της επιβληθεί η μέγιστη ποινή φυλάκισης 1 έτους όχι από εκδικητικότητα αλλά επειδή ταλαιπώρησε ένα ολόκληρο σύστημα» είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας μάλιστα πως «μετέτρεψε μια υπηρεσία σε υπηρετικό προσωπικό».


Πηγή : newsit.gr


N. Παναγιωτόπουλος: Αναληθές ότι ο προϋπολογισμός του υπουργείου είναι μειωμένος


Την πλήρη ικανοποίησή του για το επίπεδο ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων για «να προασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και να κάνουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να νιώθουν ασφαλείς», εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, περιοδεύοντας σήμερα σε μονάδες των τριών όπλων σε Σκύρο, Λήμνο και Έβρο, προκειμένου να ανταλλάξει εύχες με τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα ο κ. Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε:

-Την 135 πτέρυγα Μάχης (135 ΠΜ) στη Σκύρο, όπου συνoμίλησε και αντήλλαξε ευχές με τα πληρώματα και τους τεχνικούς των αεροσκαφών επιφυλακής (Readiness), το ραντάρ της 7ης Μοίρας Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (7η ΜΣΕΠ) και τον Ναυτικό Σταθμό Σκύρου (ΝΑΣΣΚΥ),

-Με ελικόπυρτο μετέβη στη φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ» που εκτελεί χρέη πλοίου «φυλακής σκοπούντος», στο βόρειο Αιγαίο, όπου αντήλλαξε ευχές με το πλήρωμα και

-Τη Λήμνο, όπου επισκέφθηκε τα αεροσκάφη επιφυλακής (Readiness) της 130 σμηναρχίας Μάχης (130 ΣΜ), την 8η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (8η ΜΣΕΠ), την 88η Στρατιωτική Διοίκηση (88 ΣΔΙ) και τον Ναυτικό Σταθμό Λήμνου (ΝΑΣ.ΛΗ).

Τελευταίος σταθμός ήταν το Επιτηρητικό Φυλάκιο «1» στις Καστανιές Έβρου, στα σύνορα με την Τουρκία, το οποίο υπάγεται στην 3η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία «ΡΙΜΙΝΙ», όπου συνομίλησε και αντήλλαξε ευχές με το στρατιωτικό προσωπικό.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του στον Έβρο, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας ενημερώθηκε  από τον αστυνομικό διευθυντή για την πορεία της επιτήρησης των συνόρων από τα μεικτά σχήματα Στρατού και Αστυνομίας που κάνουν τις περιπόλους κατά μήκος των συνόρων, και να διαπιστώσει όπως είπε, τον άρτιο εξοπλισμό σε υλικοτεχνικά μέσα επιτήρησης - «και εδώ από το Φυλάκιο που παρατηρεί τις κινήσεις κατά μήκος των χερσαίων συνόρων του Έβρου».

Αναφερόμενος στην περιοδεία του, ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε σχετικά: «είχα την ευκαιρία να βρεθώ κοντά στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο κάθε μέρα - και σε μία καθημερινή κατάσταση με αρκετές εντάσεις και συνεχείς πιέσεις - ανταπεξέρχεται στο καθήκον του και είναι στην ουσία οι φρουροί στα τείχη μας.Τους ευχαριστώ για όλα αυτά που κάνουν, που τελούν στο ακέραιο την αποστολή τους, να προασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και να κάνουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να νιώθουν ασφαλείς. Και αυτό, το αισθάνεται καλύτερα από οπουδήποτε αλλού, οποιοσδήποτε, όταν έρχεται εδώ, στα σύνορα στον Έβρο».

«Η δική μας αποστολή, ως στρατιωτική και πολιτική Ηγεσία, είναι να εξασφαλίσουμε στους άνδρες και τις γυναίκες, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τις ευχέρειες για να κάνουν όσο καλύτερα μπορούν τη δουλειά τους. Αυτό έχει να κάνει και με παρεμβάσεις που κάνουμε με την επάρκεια και την αναβάθμιση των εξοπλισμών, των οπλικών συστημάτων, αλλά και με παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με καλύτερες συνθήκες για το προσωπικό», επανέλαβε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι «είναι εντελώς ψευδές και αναληθές» ότι ο προϋπολογισμός του υπουργείου είναι μειωμένος σε σχέση με το προηγούμενο έτος παραπέμποντας στα επίσημα μεγέθη του Προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους και του 2020.

«Είναι κρίμα άνθρωποι που ανήκουν στο φάσμα των πολιτικών κομμάτων και αρθρώνουν δημόσιο λόγο, παρασύρονται από δημοσιεύματα - δεν ξέρω εάν αυτά είναι κακόβουλα ή απλώς κακά πληροφορημένα - για να προκαλούν εντυπώσεις ότι ο προϋπολογισμός για την 'Αμυνα είναι μειωμένος. Επαναλαμβάνω ότι δεν είναι»,  ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας εξήγησε ότι «ο προϋπολογισμός εχει τρία σκέλη: αυτό που αφορά στις αποδοχές του προσωπικού, το οποίο είναι ελαφρώς αυξημένο, αυτό που αφορά τους εξοπλισμούς, που κινείται στα ίδια επίπεδα αλλά όπως  είπα θα λάβουν χώρα και οι ενισχύσεις στα κονδύλια της 'Αμυνας μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και το κομμάτι του λειτουργικού προϋπολογισμού, δηλαδή τα έξοδα συντήρησης, τροφοδοσίας, υποστήριξης όλων των Ενόπλων Δυνάμεων».

Τα συγκεκριμένα έξοδα πρόσθεσε «εμφανίζονται μεν μειωμένα κατά 48 εκατομμύρια πλην όμως, αυτό στην ουσία δεν θα γίνει, αφού θεσμοθετείται ένα Ειδικό Αποθεματικό του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο "τραβάει" κατά κάποιον τρόπο κάποια κονδύλια από Υπουργεία που παρουσιάζουν υποεκτέλεση των πιστώσεων του Προϋπολογισμού».

Το μόνο υπουργείο, διαβεβαίωσε, «το οποίο μετά βεβαιότητος δεν θα παρουσιάσει υποεκτέλεση των πιστώσεων, το μόνο υπουργείο δηλαδή που απορροφά στο ακέραιο όλα τα χρήματα που του διατίθενται από τον προϋπολογισμό, είναι το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας το οποίο θα «τραβήξει» όταν χρειαστεί από το Ειδικό Αποθεματικό, όχι μόνο τα 48 εκατομμύρια τα οποία φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή λείπουν από τον λειτουργικό προϋπολογισμό, αλλά κι ακόμα παραπάνω, εάν χρειαστεί. Στην ουσία, λοιπόν, έχουμε να κάνουμε με έναν προϋπολογισμό που είναι μεγαλύτερος ως προς τις δαπάνες για την 'Αμυνα σε σχέση με αυτόν του προηγούμενου έτους και ακόμα περισσότερα κονδύλια που θα διατεθούν για την αναβάθμιση της Εθνικής 'Αμυνας κατόπιν αποφάσεως του Πρωθυπουργού, ο οποίος εντόπισε τα προβλήματα, τις προκλήσεις - τον βοηθήσαμε εμείς να το κάνει - και στη διάρκεια του 2020 θα μας διατεθούν τα επιπλέον χρήματα που χρειαζόμαστε».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε ότι «έχει εξαγγελθεί πρόσληψη Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως και ΕΠΟΠ, στον αριθμό θα είναι μεταξύ 1.200 και 2.000, προκειμένου να στελεχώσουν και τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και να ρίξουν και τον μέσο όρο ηλικίας των επαγγελματιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι κάτι το οποίο προτιμούμε από μία αύξηση της θητείας, δηλαδή να έχουν οι στρατεύσιμοι το περιθώριο για άλλους επιπλέον δύο μήνες θητείας. Προτιμούμε Επαγγελματίες Οπλίτες, επιλεγμένους Οπλίτες, με κριτήρια που θα τεθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στην προκήρυξη που θα "τρέξει", έτσι ώστε να υπάρξει μια προστιθέμενη αξία και μια ποιοτική αναβάθμιση και του στελεχιακού δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων στη χρονιά που έρχεται».

Τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας συνοδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος  Γεώργιος Μπλιούμης. 


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΕΜΡΙΝΗ


Ηλίθιοι ξανά έκαψαν το δέντρο στα Εξάρχεια



Είχαν κάψει το πρώτο δέντρο που είχε τοποθετηθεί στην πλατεία Εξαρχείων πριν δύο ημέρες, το πρωί της Τετάρτης και καταδικάστηκε αυτή η ηλιθιότητα από όλη την κοινωνία και τους κατοίκους των Εξαρχείων.

Ο Δήμος Αθηναίων σε πείσμα κατά της ηλιθιότητας των γνωστών κακοποιών αντιεξουσιαστών των Εξαρχείων, έστησε και πάλι το δέντρο στην πλατεία το πρωί της Παρασκευής.

Η ηλιθιότητα όμως των συντρόφων δεν έχει ταβάνι και ξανά έκαψαν το δέντρο.


Μάνα κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών της – Θύτης ο πατέρας


Μπροστά σε μια υπόθεση σοκ βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές στο Ηράκλειο που δέχτηκαν καταγγελία από τη μητέρα δυο ανήλικων.

Μία θλιβερή καταγγελία διερευνά τα τελευταία 24ωρα η Ασφάλεια Ηρακλείου, η οποία έχει να κάνει με κακοποίηση δύο ανήλικων παιδιών, ηλικίας 7 και 12 ετών.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι διαζευγμένο, με τη μητέρα να μεταφέρει στους αστυνομικούς ότι τα παιδιά της, της περιέγραψαν κάποια περιστατικά τα οποία είχαν εξελιχθεί τους προηγούμενους μήνες.

Οι αστυνομικές Αρχές Ηρακλείου για την υπόθεση προσήγαγαν και συνέλαβαν μετά από έρευνες στο σπίτι του, τον πατέρα των δύο παιδιών, ενώ και τα δύο παιδιά φαίνεται να έχουν πέσει θύματα ασελγών πράξεων.

Η σύλληψή του έγινε με αφορμή κάποια ευρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι του – για κάποιο αυτοσχέδιο όπλο και διάφορα άλλα ευρήματα – ωστόσο εξετάζεται για το περιεχόμενο της καταγγελίας, που έχει γίνει από τη μητέρα.

Η έρευνα της Ασφάλειας βρίσκεται σε εξέλιξη και ήδη ανακρίνεται ο πατέρας των παιδιών σε βάρος του οποίου έγινε η καταγγελία, ενώ τα παιδιά εξετάζονται από ψυχολόγο.

Έχει διαταχθεί και η ιατρική πραγματογνωμοσύνη, προκειμένου οι αρμόδιες Αρχές να μπορέσουν να διευκρινίσουν τι έχει συμβεί στη συγκεκριμένη περίπτωση. Μία διερεύνηση που γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, λόγω ακριβώς της ιδιαιτερότητας της συγκεκριμένης υπόθεσης.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ