Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Ο Κοντονής - Παρασκευόπουλος έμμεσοι συνεργοί στα εγκλήματα των αποφυλακισθέντων κακοποιών



Είναι αδιανόητο σε μια ευνομούμενη Πολιτεία οι αστυνομικοί εμπλεκόμενοι αρκετές φορές σε αιματηρές συμπλοκές, να συλλαμβάνουν επικίνδυνους κακοποιούς, και ορισμένοι από αυτούς χρησιμοποιώντας το έγκλημα του Νόμου Παρασκευόπουλου, να αποφυλακίζονται, να τελούν νέες εγκληματικές πράξεις και να χρειάζεται ξανά οι αστυνομικοί να τους συλλάβουν, διακυβεύοντας την ζωή τους και τη ζωή των πολιτών.

«Αρκούν λίγα δευτερόλεπτα σκέψης και κοινής λογικής, ώστε να καταπέσει η προπαγάνδα» είχε  δήλωσε μετά την κριτική στον νόμο του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. Πράγματι αρκούν ελάχιστα δευτερόλεπτα. Για να καταπέσει η προπαγάνδα του ίδιου του Παρασκευόπουλου. Ενός ακόμα εμμονικού ακροαριστερού πολιτικού που νομοθετεί κατά της ασφάλειας των πολιτών.

Το παρήγορο είναι ότι αργά μεν αλλά κατάλαβε το έγκλημα που έχει διαπράξει κατά της κοινωνίας ο Παρασκευόπουλος και ζήτησε ο ίδιος να καταργηθεί δήθεν ότι πλέον δεν έχει νόημα εξυπηρέτησε τον σκοπό του. Αλλά το ανησυχητικό είναι ότι το έγκλημα Παρασκευόπουλου τον συντηρεί στο ακέραιο ο νέος υπουργός Σταύρος Κοντονής προς όφελος των κακοποιών και σε βάρος της κοινωνίας καταστώντας τον ίδιο έμμεσο συνεργό σε κάθε έγκλημα που διαπράττουν οι ευνοούμενοι από το έγκλημα Παρασκευόπουλου κακοποιοί.

Η κοινή λογική και όχι η ακροαριστερή του κ. Κοντονή λέει παγκοσμίως, ότι κάποιοι κρατούμενοι μπορούν να απολυθούν πρόωρα από τις φυλακές εφόσον έχουν εκτίσει μέρος της ποινής τους, έχουν δείξει πραγματική μεταμέλεια και έχουν πείσει τις ειδικές σωφρονιστικές επιτροπές ότι η αποφυλάκισή τους δεν θα αποτελέσει κίνδυνο για την κοινωνία. Αρκεί βέβαια οι κρατούμενοι αυτοί να μην έχουν διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα και δολοφονίες.

Αυτό που έπρεπε να γίνει από την αρχή εάν είχαμε να κάνουμε με σοβαρούς ικανούς ανθρώπους ήταν να μην αποφυλακίζονται άτομα που πιθανότατα θα προκαλέσουν το ίδιο έγκλημα για το οποίο αρχικά είχαν εγκλειστεί. Και ο νόμος Παρασκευόπουλου έχει αποδειχθεί ότι έχει γίνει συνώνυμο με το recurring crime. Το έγκλημα, που ο πρόωρα αποφυλακισμένος εγκληματίας διαπράττει με τον ίδιο τρόπο για τον οποίο είχε εγκλειστεί τον κάνει φυσικό αυτουργό, αλλά ηθικός αυτουργός είναι ο υπουργός Κοντονής που τον συντηρεί ακόμα ακέραιο και ο προκάτοχος του Παρακευόπουλος που τον κατέθεσε στη Βουλή.

Ο αιματοβαμμένος εγκληματικός νόμος Παρασκευόπουλου - Κοντονή που παραμένει σε βάρος της κοινωνίας σε ισχύ έλεγε :

Το άρθρο 12 του ν. 4322/2015, που τιτλοφορείται «Έκτακτα μέτρα για την αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης» και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ με ημερομηνία 27 Απριλίου 2015 προβλέπει τη δυνατότητα απόλυσης υπό όρο (σε περίπτωση που υποπέσουν σε αδίκημα εντός 5 ετών από την αποφυλάκιση τους, θα εκτίσουν και το σύνολο της προηγούμενης ποινής) κρατουμένων οι οποίοι έχουν εκτίσει το ένα δέκατο της ποινής, όταν αυτή είναι μικρότερη από τρία έτη (3,5 μήνες), το ένα πέμπτο της ποινής εάν η ποινή είναι έως 5 έτη (ένας χρόνος το πολύ), τα δύο πέμπτα για ποινές έως δέκα έτη (το πολύ τέσσερα από δέκα χρόνια).

Συγκεκριμένα: 

1.Κρατούμενοι οι οποίοι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου εκτίουν ποινή στερητική της ελευθερίας απολύονται με διάταξη του εισαγγελέα πλημμελειοδικών του τόπου έκτισης της ποινής, υπό τον όρο της ανάκλησης χωρίς τη συνδρομή των προϋποθέσεων των άρθρων 105 και επόμενα του Ποινικού Κώδικα, κατά τις εξής διακρίσεις: α) εάν η ποινή τους έχει διάρκεια μέχρι τρία έτη, εφόσον έχουν εκτίσει με οποιονδήποτε τρόπο το ένα δέκατο αυτής, β) εάν η ποινή τους έχει διάρκεια μεγαλύτερη των τριών και μέχρι πέντε έτη, συμπεριλαμβανομένης της κάθειρξης, καθώς και εάν η ποινή φυλάκισής τους έχει διάρκεια μεγαλύτερη των πέντε ετών, εφόσον έχουν εκτίσει με οποιονδήποτε τρόπο το ένα πέμπτο αυτής.

2.Κρατούμενοι οι οποίοι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου εκτίουν ποινή κάθειρξης που δεν υπερβαίνει τα δέκα έτη, απολύονται με διάταξη του εισαγγελέα πλημμελειοδικών του τόπου έκτισης της ποινής, υπό τον όρο της ανάκλησης χωρίς τη συνδρομή των προϋποθέσεων των άρθρων 105 και επόμενα του Ποινικού Κώδικα, εφόσον έχουν εκτίσει με οποιονδήποτε τρόπο τα δύο πέμπτα της ποινής.

3.Κρατούμενοι οι οποίοι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου εκτίουν ποινή κάθειρξης άνω των δέκα ετών απολύονται με διάταξη του εισαγγελέα πλημμελειοδικών του τόπου έκτισης της ποινής, υπό τον όρο της ανάκλησης χωρίς τη συνδρομή των προϋποθέσεων των άρθρων 105 και επόμενα του Ποινικού Κώδικα αν έχουν συμπληρώσει το ένα τρίτο πραγματικής έκτισης της ποινής που τους επιβλήθηκε.

4.Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου εφαρμόζονται και στους καταδίκους που αποκτούν τις προϋποθέσεις των προηγούμενων παραγράφων μετά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου και σε χρονικό διάστημα μέχρι ενός έτους από τη δημοσίευσή του.

5.Όσοι απολύονται, κατ’ εφαρμογή των παραγράφων 1 έως 4, αν υποπέσουν μέσα σε πέντε έτη από την αποφυλάκιση τους, σε νέα από δόλο αξιόποινη πράξη και καταδικαστούν αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας μεγαλύτερη των δύο ετών, εκτίουν αθροιστικά και το υπόλοιπο της ποινής για την οποία είχαν απολυθεί υπό όρο.

6.Στους απολυόμενους, ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών με την ίδια διάταξή του, μπορεί να επιβάλει: α) την υποχρέωσή τους να εμφανίζονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα στις αστυνομικές αρχές του τόπου όπου διαμένουν, β) τη μη απομάκρυνσή τους, χωρίς έγγραφη άδεια του εισαγγελέα πλημμελειοδικών, από τον ως άνω τόπο, γ) οποιονδήποτε άλλον όρο από αυτούς που αναφέρονται στην παράγραφο 3 του άρθρου 100 Π.Κ. κρίνει σκόπιμο. Ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών, κατά την επιβολή των ως άνω όρων, οφείλει να λαμβάνει υπόψη του την προσωπικότητα, καθώς και τις ατομικές, οικογενειακές και επαγγελματικές ανάγκες του απολυόμενου. Σε περίπτωση που ο τελευταίος παραβαίνει τους όρους που του έχουν τεθεί, ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών διατάσσει την ανάκληση της απόλυσης.

Και το έγκλημα κατά της κοινωνίας συνεχίζεται χωρίς καμία ευαισθησία και ηθική από τον Σταύρο Κοντονή.


Κ.Β.
NOW




Το νέο ΣΔΟΕ: 24ωρη λειτουργία, χωρίς τοπικούς περιορισμούς -Οι αλλαγές

Τα γραφεία του ΣΔΟΕ /Φωτογραφία: Intime News

Σε οργανωτική αναδιάρθρωση και αναβάθμιση του ρόλου της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Αξιολόγησης Ελέγχων και Ερευνών (ΔΙΠΑΕΕ) και των Υπηρεσιών Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) προέβη η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η απόφαση αναδιοργάνωσης ελήφθη ύστερα από τη θετική συμβολή των ως άνω υπηρεσιών στον εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών, την καλλιέργεια κλίματος φορολογικής δικαιοσύνης και την ενίσχυση της εθελουσίας συμμόρφωσης και στόχο έχει την καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση πληροφοριών, καθώς και την περαιτέρω βελτίωση της επιχειρησιακής δράσης τους.

Οι Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων συστάθηκαν αρχικά ως μια ενιαία υπηρεσία τον Απρίλιο του 2014, ενώ η παραγωγική λειτουργία της ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους. Τον Νοέμβριο του 2015, διαχωρίστηκαν σε τέσσερις (4) περιφερειακές δομές επιπέδου διεύθυνσης με έδρα την Αττική, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο Κρήτης, ενώ επιμέρους υποδιευθύνσεις και τμήματα καλύπτουν επιχειρησιακά όλη την επικράτεια. Την ίδια περίοδο δημιουργήθηκε η Διεύθυνση Προγραμματισμού και Αξιολόγησης Ελέγχων και Ερευνών, ως επιτελική υπηρεσία η οποία ανέλαβε τον συντονισμό και την εποπτεία των ΥΕΔΔΕ, των οποίων επιχειρησιακοί στόχοι αποτελούν οι έρευνες και οι μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι για την αποκάλυψη και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής και της λαθρεμπορίας.

Σημειώνεται ότι η δράση των συγκεκριμένων υπηρεσιών διαφοροποιείται αισθητά από τους συνήθεις ελέγχους των λοιπών ελεγκτικών μηχανισμών της φορολογικής διοίκησης, αφού αποτελούν κατά κύριο λόγο τις βασικές υπηρεσίες ερευνών (investigation units) της ΑΑΔΕ. Ο ρόλος τους δεν περιορίζεται μόνο στη συνήθη διασταύρωση της ορθότητας των υποβληθεισών φορολογικών δηλώσεων με βάση τα δεδομένα των λογιστικών αρχείων (auditing), αλλά αποσκοπεί στον εντοπισμό οντοτήτων (φυσικών και νομικών προσώπων) για τις οποίες υπάρχουν υποψίες ή πληροφορίες ανάμιξής τους σε εκούσια φοροδιαφυγή ή φοροαποφυγή, με στόχο την απόκρυψη της πραγματικής φοροδοτικής τους ικανότητας. Οι έλεγχοι/έρευνες δύνανται να διενεργούνται αιφνιδιαστικά, στις επαγγελματικές εγκαταστάσεις τόσο των υπό έρευνα οντοτήτων, όσο και των συναλλασσομένων με αυτές, ακόμη και στις οικίες (κατόπιν εισαγγελικής εντολής) φυσικών προσώπων για τα οποία υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την τέλεση πράξεων φοροδιαφυγής ή φοροαποφυγής.

Κατά τη διάρκεια της τριετούς λειτουργίας τους έχουν σταδιακά αναπτύξει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και εξειδικεύσεις, αφού:

Αποτελούν τον πλέον ευέλικτο και ταχείας επέμβασης ελεγκτικό μηχανισμό της ΑΑΔΕ.

Λειτουργούν επί 24ώρου βάσεως, όλες τις ημέρες της εβδομάδος, χωρίς χωρικούς ή άλλους περιορισμούς αρμοδιοτήτων.

Προβαίνουν σε συντονισμένες δράσεις, ταυτόχρονα, σε διάφορα σημεία της χώρας.

Συνεργάζονται και εμπλέκονται σε κοινές δράσεις με άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς, εντός και εκτός της ΑΑΔΕ, όπως τα Τελωνεία, την Οικονομική Αστυνομία, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τις Λιμενικές Αρχές, τις Εισαγγελικές Αρχές, κ.λπ..

Αξιολογούν και αξιοποιούν κάθε πληροφορία που θα μπορούσε να οδηγήσει στον εντοπισμό φοροδιαφυγής ή φοροαποφυγής. Στο σημείο αυτό επισημαίνεται η ικανότητα των υπηρεσιών να αξιοποιούν τα ευρήματα των προληπτικών ελέγχων που οι ίδιες διενεργούν, μετατρέποντάς τα σε επιχειρησιακά σχέδια δράσης, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο νέες τάσεις φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής.

Το προσωπικό τους δύναται να προβαίνει ταυτόχρονα σε ελέγχους τόσο στα νομικά όσο και στα φυσικά πρόσωπα που μετέχουν ή συναλλάσσονται με αυτά.

Έχουν τη δυνατότητα να διενεργούν ελέγχους και έρευνες σε κάθε είδους επαγγελματική εγκατάσταση ή μεταφορικό μέσο, να προβαίνουν σε δεσμεύσεις λογαριασμών, σε κατασχέσεις εγγράφων, ψηφιακών αρχείων, αγαθών, μέσων μεταφοράς και όποιου άλλου στοιχείου κρίνεται απαραίτητο, όταν υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες για την τέλεση παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας.

Έχουν αποκτήσει εξειδικεύσεις σε σημαντικούς τομείς έρευνας, όπως η κυκλική απάτη στον ενδοκοινοτικό ΦΠΑ. (carousel fraud) και στον εντοπισμό εξαφανισμένων εμπόρων (missing traders).

Αποτελέσματα από τη μέχρι σήμερα λειτουργία των υπηρεσιών

Στη τριετή πορεία τους έχουν καταγράψει σημαντική ανοδική πορεία όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητά τους, αφού:

Έχουν στο ενεργητικό τους πάνω από 32.500 στοχευμένους μερικούς επιτόπιους ελέγχους, ελέγχους διακίνησης και έρευνες.
Έχουν εντοπίσει παραβάσεις σε περισσότερες από 15.700 επιχειρήσεις.

Η αποτελεσματικότητα των ελέγχων τους παρουσιάζει σημαντική αύξηση από έτος σε έτος, εντοπίζοντας υψηλά ποσοστά παραβατικότητας, που το 2017 υπερέβησαν το 50% των επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν.

Η εξειδικευμένη δράση τους στα κυκλώματα απάτης ενδοκοινοτικού ΦΠΑ. έχει οδηγήσει στον εντοπισμό 222 εξαφανισμένων εμπόρων, αναστέλλοντας τη δράση τους και την περαιτέρω απώλεια δημοσίων εσόδων, τόσο σε εθνικό όσο και σε κοινοτικό επίπεδο, μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας απενεργοποίησης του ενδοκοινοτικού τους ΑΦΜ.

Οι έρευνες που διενεργούν έχουν οδηγήσει στον εντοπισμό κυκλωμάτων έκδοσης και λήψης πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων, στον εντοπισμό σημαντικών ποσών αδήλωτων εισοδημάτων, καθώς και στην ανάδειξη περιπτώσεων φορολογουμένων με σημαντική προσαύξηση περιουσίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση των Υπηρεσιών μπορεί να αναζητηθεί κανείς στον Ετήσιο Απολογισμό που έχουν υποβάλλει για το έτος 2017 και έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ ( aade.gr), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για το 2018 θα διενεργηθούν τουλάχιστον 12.200 στοχευμένοι μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι και έλεγχοι διακίνησης, καθώς και τουλάχιστον 420 έρευνες, σύμφωνα με τον καθορισμό στόχων έτους 2018 της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών

Η απόφαση αναδιοργάνωσης ελήφθη ύστερα από τη θετική συμβολή των ως άνω υπηρεσιών στον εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών, την καλλιέργεια κλίματος φορολογικής δικαιοσύνης και την ενίσχυση της εθελουσίας συμμόρφωσης. Στόχοι της αναδιάρθρωσης αποτελούν η καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση πληροφοριών, καθώς και η περαιτέρω βελτίωση της επιχειρησιακής τους δράσης.

Η αναδιάρθρωση λαμβάνει υπόψη τα μέχρι σήμερα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουν αναπτύξει οι ανωτέρω υπηρεσίες, τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές, καθώς και τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής κοινωνίας και βασίζεται: α) στην ιδιαίτερη σημασία που έχει η διαχείριση και αξιοποίηση πληροφοριών στον εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών, β) στην αύξηση της αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας του ελεγκτικού δυναμικού μέσω της δημιουργίας εξειδικεύσεων σε τομείς και είδη ελέγχου και γ) στην αποφυγή κατακερματισμού του ελεγκτικού έργου μέσω της διατήρησης των εξειδικεύσεων και της διάχυσης των πληροφοριών που αυτές παράγουν, εντός των υπαρχουσών οργανωτικών δομών.

Οι τρείς βασικοί πυλώνες της αναδιοργάνωσης περιλαμβάνουν:

Tην καλύτερη οργάνωση της ΔΙΠΑΕΕ δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση του ρόλου της ως υπηρεσίας αξιοποίησης πληροφοριών, δημιουργίας στοχεύσεων και ανάπτυξης επιχειρησιακών σχεδίων, παράλληλα με τον εποπτικό και συντονιστικό της ρόλο. Στο πλαίσιο αυτό: α) δημιουργείται εξειδικευμένο γραφείο Μελετών, Στοχεύσεων και Ανάπτυξης Επιχειρησιακών Σχεδίων, το οποίο μεταξύ άλλων θα αναζητεί, συγκεντρώνει, επεξεργάζεται και αξιοποιεί δεδομένα και πληροφορίες από διάφορες πηγές και βάσεις και θα αναπτύσσει επιχειρησιακά σχέδια δράσης με κριτήρια ανάλυσης κινδύνου, β) επανακαθορίζεται η διαδικασία Συλλογής , Αξιολόγησης και Διαχείρισης Πληροφοριών και Δεδομένων με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αξιοποίησή τους, γ) δημιουργείται αυτοτελές γραφείο Πληροφορικής Υποστήριξης με στόχο τη σταδιακή απόκτηση τεχνογνωσίας και παροχή συνδρομής στις ΥΕΔΔΕ ως προς την ανάγνωση, την αποκωδικοποίηση και τη λήψη αντιγράφων ψηφιακών αρχείων με ασφαλείς διαδικασίες.

Tη δημιουργία διακριτών Υποδιευθύνσεων Ερευνών στις Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, με αποκλειστική ενασχόληση τη διερεύνηση και τον εντοπισμό σημαντικών υποθέσεων, της ποινικά κολάσιμης φοροδιαφυγής, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 66 του ΚΦΔ. Τέτοιες υποθέσεις περιλαμβάνουν τον εντοπισμό και την εξάρθρωση κυκλωμάτων που αποσκοπούν στην εκτεταμένη απώλεια δημοσίων εσόδων από φόρους και τέλη, την έρευνα για τον εντοπισμό περιουσιακών στοιχείων φυσικών και νομικών προσώπων που φοροδιαφεύγουν ή που προέρχονται από λαθρεμπορία, την αποκάλυψη περιπτώσεων φοροδιαφυγής, μέσω της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων, του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών, την επεξεργασία ανεπίσημων εγγράφων και λοιπών στοιχείων που σχετίζονται με μη δηλωθείσες συναλλαγές κ.ο.κ. Αξίζει να σημειωθεί η ιδιαίτερη έμφαση που αποδίδεται στην ενίσχυση της έρευνας για τον εντοπισμό και αποκάλυψη κυκλωμάτων απάτης στον ενδοκοινοτικό ΦΠΑ. με τη δημιουργία εξειδικευμένων τμημάτων εντός των υποδιευθύνσεων αυτών. Παράλληλα διατηρούνται διακριτά τμήματα ερευνών στις ΥΕΔΔΕ ΠΑΤΡΑΣ και ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή γεωγραφική κάλυψη των ερευνών.

*Tη δημιουργία διακριτών υποδιευθύνσεων και τμημάτων μερικού επιτόπιου (προληπτικού) ελέγχου σε όλες τις ΥΕΔΔΕ αποσκοπώντας στη συνεχή και συστηματική παρουσία του ελεγκτικού μηχανισμού στην αγορά, ενισχύοντας την αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών, την εθελουσία συμμόρφωση και την εμπέδωση κλίματος φορολογικής δικαιοσύνης. Στο πλαίσιο αυτό, οι υποδιευθύνσεις και τα τμήματα διενέργειας μερικών επιτόπιων ελέγχων θα διενεργούν ενδεικτικά: ελέγχους πρόληψης εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας εντός και εκτός των επιχειρήσεων, ελέγχους στους παρακρατούμενους και στους επιρριπτόμενους φόρους με έμφαση στον ΦΠΑ, ελέγχους στη διακίνηση, στη διαμετακόμιση, στις εισαγωγές και στις εξαγωγές, στον εφοδιασμό και στη διάθεση προϊόντων που υπόκεινται σε Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και σε ελέγχους για τον εντοπισμό αδήλωτης εργασίας με αντίστοιχη ενημέρωση των αρμόδιων αρχών. Παράλληλα, θα μπορούν να προβαίνουν σε κατασχέσεις ανεπίσημων βιβλίων, εγγράφων και λοιπών στοιχείων, ενώ θα παρέχουν συνδρομή και θα συνεργάζονται με άλλες υπηρεσίες (Τελωνειακές, Φορολογικές, κ.λπ.) στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, για την αποτελεσματικότερη δίωξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.



 ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Πηγή:  iefimerida.gr 


Κράμπες: Τι υποδεικνύουν και τι να φάτε για να σας περάσουν



Η καταπόνηση των μυών από την ενδεχόμενη αυξημένη σωματική άσκηση, η αφυδάτωση ιδίως κατά τις μέρες με αυξημένη θερμοκρασία, ή απλά μια “άβολη” στάση σώματος για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο, μπορεί να οδηγήσουν σε μυϊκές κράμπες.

Σε πολλές περιπτώσεις, ωστόσο, η ακριβής αιτία στις μυϊκές κράμπες δεν είναι γνωστή. Αν και οι περισσότερες κράμπες είναι αβλαβείς, σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να σχετίζονται με μία υποκείμενη παθολογική κατάσταση, όπως:

Ανεπαρκής παροχή αίματος: Η στένωση των αρτηριών που παρέχουν αίμα στα πόδια σας (αρτηριοσκλήρωση των άκρων) μπορεί να προκαλέσει κράμπες, ιδίως ενώ γυμνάζεστε. Αυτές οι κράμπες συνήθως περνούν μετά τη διακοπή της άσκησης.

Συμπίεση των νεύρων: Η συμπίεση των νεύρων στη σπονδυλική στήλη (οσφυϊκή στένωση) μπορεί να προκαλέσει στα πόδια σας. Ο πόνος επιδεινώνεται συνήθως, όταν περπατάτε.

Έλλειψη μετάλλων στον οργανισμό: Το μειωμένο επίπεδο καλίου, ασβεστίου ή μαγνησίου στον οργανισμό μπορεί να συμβάλει στις κράμπες στα πόδια. Επίσης, τα διουρητικά φάρμακα που συνταγογραφούνται συχνά για την υψηλή πίεση του αίματος μπορεί επίσης να μειώσουν τα μέταλλα στον οργανισμό.

Τι να φάτε για να ξεπεράσετε τις κράμπες

Σε γενικές γραμμές, οι καλύτερες τροφές για να αντιμετωπιστούν οι κράμπες είναι εκείνες που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, μαγνήσιο, ασβέστιο και κάλιο.

Τροφές πλούσιες σε νάτριο (αλάτι)

Το σώμα σας χρειάζεται νάτριο για να διατηρήσει τη φυσιολογική ισορροπία των υγρών και για να ρυθμίσει την αρτηριακή πίεση. Το νάτριο συνεργάζεται επίσης με άλλους ηλεκτρολύτες για τη σύσπαση των μυών και τη λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Τροφές πλούσιες σε κάλιο

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center, οι ενήλικες χρειάζονται 4.700 χιλιοστόγραμμα καλίου κάθε μέρα. Το κάλιο είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία του νευρικού και μυϊκού συστήματος. Γι' αυτό και οι μύες σας μπορεί να πάθουν κράμπες εάν είστε ανεπαρκείς σε κάλιο. Τα φρούτα, τα λαχανικά, το γάλα και τα ψάρια είναι πλούσιες πηγές καλίου. Οι μπανάνες, τα πεπόνια, τα εσπεριδοειδή και τα αβοκάντο είναι τα πιο πλούσια σε κάλιο φρούτα, ενώ τα αντίστοιχα λαχανικά είναι οι γλυκοπατάτες.

Τροφές πλούσιες σε ασβέστιο

Το ασβέστιο παίζει ένα κρίσιμο ρόλο σε κάθε μυϊκή σύσπαση στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων των σπασμών της καρδιάς. Παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην καλή υγεία του νευρικού συστήματος. Εάν έχετε έλλειψη ασβεστίου, μπορεί να αντιμετωπίσετε μυϊκές κράμπες ή μειωμένη μυϊκή συστολή. Ο μέσος ενήλικας χρειάζεται περίπου 1000 mg ασβεστίου ημερησίως. Μπορείτε να πάρετε 244 mg ασβεστίου σε ένα ποτήρι 200 ml παστεριωμένου γάλακτος. Τα λαχανικά που είναι πιο πλούσια σε ασβέστιο είναι τα σκούρα, φυλλώδη πράσινα. Τα αμύγδαλα, τα σύκα, το γιαούρτι και το τυρί είναι επίσης καλές πηγές.

Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο

Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο που σταθεροποιεί την τριφωσφορική αδενοσίνη, η οποία είναι η πηγή ενέργειας που τροφοδοτεί κάθε μυϊκή συστολή. Το αίσθημα αδυναμίας, οι κράμπες και οι συσπάσεις των μυών είναι σημάδια έλλειψης μαγνησίου. Αυξήστε την πρόσληψη μαγνησίου επιλέγοντας φασόλια και όσπρια, ξηρούς καρπούς και σπόρους, δημητριακά ολικής αλέσεως, μπανάνες και σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

http://www.livestrong.com

http://www.mayoclinic.org


Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή : iatropedia.gr


Συνελήφθη 40χρονος για πλαστογραφία φοιτητικών ταυτοτήτων και πώληση πακέτων τηλεφωνικών συνδέσεων με φοιτητικά προνόμια




Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης πυροτεχνικών ειδών, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εντόπισαν ηλεκτρονική αγγελία πώλησης κροτίδων σε ιστοσελίδα και για τον λόγο αυτό αστυνομικός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον δράστη, προσποιούμενος τον ενδιαφερόμενο. Έπειτα από προσυμφωνημένο ραντεβού, εμφανίστηκε ο 40χρονος και συνελήφθη διότι στην κατοχή του βρέθηκαν -150- κροτίδες.

Περαιτέρω, από την έρευνα στην οικία του, προέκυψε ότι ο δράστης κατ’ επανάληψη διέθετε προς πώληση, μέσω ηλεκτρονικής αγγελίας, τηλεφωνικές συνδέσεις με φοιτητικά προνόμια, πλαστογραφώντας στο όνομα των ενδιαφερόμενων φοιτητικές ταυτότητες.

Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι έστελνα φωτογραφίες τους στον 40χρονο, με τις οποίες ο τελευταίος κατάρτιζε πλαστές φοιτητικές ταυτότητες. Στη συνέχεια, συγκεντρώνοντας και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, διαμεσολαβούσε για την έκδοση φοιτητικών προγραμμάτων για τις τηλεφωνικές συνδέσεις που πωλούσε.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προκύπτει ότι ο δράστης, με τον ανωτέρω τρόπο, είχε ενεργοποιήσει πάνω από 2.500 πακέτα σύνδεσης, αποκομίζοντας ως οικονομικό όφελος το χρηματικό ποσό των -150.000- ευρώ.

Στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-427- ενεργοποιημένα πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας διαφόρων ατόμων
-4- σκληροί δίσκοι
-1- laptop
-11- κάρτες μνήμης
-9- κινητά τηλέφωνα
-2- μαχαίρια
Ξύλινο ρόπαλο
Τσεκούρι

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Σοκαριστικό: Ο ήχος που βγάζουν όλοι όσοι πρόκειται να πεθάνουν μέσα σε 23 ώρες!



Το ονομάζουν «κουδούνισμα θανάτου» και...
ενδέχεται να σημαίνει πως η κλεψύδρα της ζωής κάποιου θα… αδειάσει άμεσα.

Για την ακρίβεια μέσα σε μόλις 23 ώρες!

Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι άνθρωποι των οποίων ο χρόνος είναι εξαιρετικά περιορισμένος στο μάταιο τούτο κόσμο, βγάζουν έναν προβλέψιμο ήχο. Είναι ο «επιθανάτιος ρόγχος που παράγεται λίγο πριν ή μετά τη στιγμή του θανάτου, λόγω κυρίως της συσσώρευσης πλεονάσματος εκκρίσεων του αναπνευστικού στο λαιμό.

Οι ετοιμοθάνατοι είναι πιθανό να χάσουν την ικανότητα της κατάποσης, αδυναμία που οδηγεί σε αυτή την συσσώρευση, καθώς αδυνατούν επίσης να βήξουν ή να καθαρίσουν με άλλο τρόπο το σάλιο και τη βλέννα από το πίσω μέρος του λαιμού τους.

Σύμφωνα με αναφορές ωστόσο, ο ήχος αυτός διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, ενώ μερικές φορές παρερμηνεύεται με τον ήχο ανθρώπου που πνίγεται μέχρι θανάτου.

Μπορεί να είναι ένα «κροτάλισμα», υγρός ή να «σπάει» και να ενισχύεται κατά την αναπνοή. Πολλές φορές δε, ακούγεται σαν μια ελαφριά μουρμούρα, δυνατό γουργούρισμα ή ροχαλητό.

Και μπορεί ο ήχος να ακούγεται δυσάρεστος, ωστόσο σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, ο υποψήφιος… μακαρίτης δεν αισθάνεται πόνο ή δυσφορία.

Δεν παύει όμως να προκαλεί αναστάτωση και ανησυχία στο κοντινό του περιβάλλον. Γι΄ αυτό και μια νοσοκόμα, προκειμένου να τον «καταπραΰνει» θα μπορούσε να:

- γυρίσει το άτομο στο πλάι
- σηκώσει το κεφάλι του έτσι ώστε να φύγουν οι εκκρίσεις
- βοηθήσει το στόμα να υγραίνεται με πανάκια
- χρησιμοποιήσει την αναρρόφηση για να απομακρύνει τις εκκρίσεις από το στόμα
- περιορίσει την πρόσληψη υγρού
- χορηγήσει φάρμακα για να καθαρίσει τις εκκρίσεις

Όπως και να έχει, ο επιθανάτιος ρόγχος σημαίνει ότι ο θάνατος πλησιάζει, ενώ ένα άτομο ζει κατά μέσο όρο 23 ακόμη ώρες αφότου αρχίζει να… προειδοποιεί για τον ερχομό του.


Πηγή : tro-ma-ktiko.blogspot.gr


Έκλεψε το μηχανάκι στην Χίο αλλά τον κατέγραψε η κάμερα



Σύμφωνα με το politischios.gr, ακόμα ένα περιστατικό κλοπής δικύκλου σημειώθηκε την Παρασκευή στην περιοχή του Βασιλεώνοικου. 

Νεαρός άνδρας αγνώστων στοιχείων μπήκε στην αυλή σπιτιού όπου ήταν σταθμευμένο ένα δίκυκλο μάρκας Xmax 250. Ο αριθμός κυκλοφορίας του δικύκλου είναι ΧΟΑ 700 και παρά την κινητοποίηση της Αστυνομίας δεν έχει καταφέρει να εντοπιστεί.




Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απέρριψε το σχέδιο της Ρωσίας για τη Συρία




Το κείμενο που προέβλεπε την καταδίκη της επιχείρησης των ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας δεν συγκέντρωσε τις εννέα ψήφους που απαιτούνται για την έγκρισή του - Ο γ.γ. του Οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε έκκληση προς όλα τα κράτη μέλη του Συμβουλίου να "επιδείξουν αυτοσυγκράτηση"

Απομονώθηκε η Ρωσία στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία. Τα μέλη του Συμβουλίου απέρριψαν το σχέδιο απόφασης της Μόσχας που προέβλεπε την καταδίκη των πληγμάτων των Δυτικών χωρών εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, καθώς το κείμενο δεν συγκέντρωσε τις εννέα ψήφους που απαιτούνται για την έγκρισή του.

Η Ρωσία, η Βολιβία και η Κίνα ψήφισαν υπέρ του σχεδίου, οκτώ χώρες το καταψήφισαν και τέσσερις απείχαν.

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε κατά την έναρξη της συνεδρίασης έκκληση προς όλα τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να "επιδείξουν αυτοσυγκράτηση κατά τη διάρκεια αυτών των επικίνδυνων συνθηκών και να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια που θα οδηγούσε την κατάσταση σε κλιμάκωση και θα επιδείνωνε τα βάσανα του Συριακού λαού".

Επιπλέον, είπε ότι οι κατηγορίες περί χρήσης χημικών όπλων στη Συρία απαιτούν τη διεξαγωγή έρευνας από τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ πρόσθεσε ότι οι διεθνείς ερευνητές βρίσκονται στη Συρία κι είναι έτοιμοι να επισκεφθούν την περιοχή όπου φέρεται να διαπράχθηκε η επίθεση με τα χημικά, στη Ντούμα της Συρίας.


ΑΠΕ-ΜΠΕ
news247.gr





Λιτότητα διαρκείας με πλεόνασμα 2,1% ως το 2030 και λύση του χρέους σε δόσεις



Λιτότητα διαρκείας με πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% του ΑΕΠ ως το 2030 και λύση του χρέους σε δόσεις ζητά πλέον ο Ευρωπαϊκός Βορράς εν όψει της συζήτησης για την επόμενη μέρα του τρίτου Μνημονίου.

Οι Ευρωπαίοι -ειδικά η Γερμανία και οι σύμμαχοί της στο Eurogroup (Ολλανδία, Φινλανδία, Σλοβακία, Αυστρία)- επιμένουν ότι μετά την περίοδο 2018-2022 θα πρέπει να «κλειδώσει» από τώρα στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% ή και λίγο περισσότερο μέχρι και το 2030, με στόχο να υπάρξει «πολιτικά ανεκτή» λύση για την ελάφρυνση του χρέους.

Η επιχειρηματολογία, που αναπτύσσεται κυρίως από τη Γερμανία και προσυπογράφεται από τους υπόλοιπους, είναι ότι αν η Ελλάδα θέλει να έχει την ελάφρυνση χρέους μέχρι και το 2060, θα πρέπει να αναλάβει και αντίστοιχες δεσμεύσεις.

Από τον Ιούνιο του 2017 έχει αποφασιστεί ότι η λύση που θα δοθεί, «αν χρειαστεί», για το χρέος δεν θα βασίζεται στην καθαρή εκ των προτέρων μείωσή του (κούρεμα), αλλά στην εξομάλυνση της καμπύλης αποπληρωμής. Με άλλα λόγια, οι πληρωμές δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 15% του ΑΕΠ ως το 2030 και το 20% του ΑΕΠ από το 2031 έως το 2040. Στην ίδια συνεδρίαση κλείδωσε η υποχρέωση για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ την πενταετία 2018-2022. Για το 2023 και μετά υπήρξε μια διπλωματική αναφορά για «στόχο πλεονάσματος 2% ή και λίγο περισσότερο».

Τώρα που η συζήτηση έχει φτάσει σε κομβικό σημείο, οι χώρες οι οποίες θα πρέπει να περάσουν από τα κοινοβούλιά τους τη λύση που θα αποφασιστεί για το ελληνικό χρέος απαιτούν και τη διευκρίνιση των υποχρεώσεων της Ελλάδας.

Μάλιστα, η Γερμανία και ο κύκλος επιρροής της εντός του Eurogroup επιμένουν στη «λύση με δόσεις». Μπορούν να δεχθούν τη λύση που έχει προτείνει η Γαλλία, για σύνδεση της αποπληρωμής χρέους με την ανάπτυξη, υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα περνάει από εξαμηνιαίες εξετάσεις για τη διατήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας και τη συνέχιση εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων. Ας σημειωθεί ότι πηγή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τονίζει ότι «ακόμη και αν υπό την πίεση των εξελίξεων η ελληνική πλευρά σκεφτεί τελικά να καταφύγει σε προληπτική πιστωτική γραμμή, αυτή θα είναι πολύ δύσκολο να εγκριθεί από όλα τα κοινοβούλια». Τούτο διότι πλέον η «γραμμή» είναι να ολοκληρωθεί ο κύκλος των Μνημονίων εντός της ευρωζώνης ώστε να προχωρήσουν ταχύτερα η τραπεζική και η δημοσιονομική ενοποίηση των κρατών-μελών της ζώνης του ευρώ, με νέο μηχανισμό διάσωσης και το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

Σε ό,τι αφορά το πακέτο δεσμεύσεων που θα πρέπει να αναλάβει η Ελλάδα μετά το Αύγουστο, οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι, εκτός από τις ουρές που μάλλον θα αφήσει για τεχνικούς λόγους η τέταρτη αξιολόγηση, η Ελλάδα θα πρέπει να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τη σταθεροποίηση των τραπεζών με τη μείωση των «κόκκινων» δανείων και του ασφαλιστικού συστήματος με το συνεχή έλεγχο των δαπανών. Επίσης, να προχωρήσει ουσιαστικά τις αποκρατικοποιήσεις και να διατηρήσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις στις αγορές εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών.

Η στάση του ΔΝΤ

Την ίδια ώρα, ο μέχρι πρότινος στενός εταίρος του Βερολίνου, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φαίνεται να διαφοροποιείται από τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Βορρά, παρότι η Γερμανία και η Ολλανδία επέβαλαν την παρουσία του στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα. Εμμένει στη θέση του ότι μετά το 2022 ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα θα πρέπει να υποχωρήσει στο 1,5% του ΑΕΠ ώστε να είναι εφικτός και βιώσιμος. Παράλληλα, επιμένει ότι η λύση για το χρέος θα πρέπει να είναι συνολική και άμεσα εφαρμόσιμη για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με το Ταμείο, η λύση σε δόσεις θα «θολώσει» το τοπίο μετά το Μνημόνιο. Θα δώσει λάθος σήμα στις αγορές ότι η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται σε πρόγραμμα, με αποτέλεσμα η έξοδος στις αγορές να γίνει ακριβότερη, ακυρώνοντας έτσι ένα μέρος της ελάφρυνσης του χρέους.

Σε αυτή τη φάση το Ταμείο φαίνεται ότι συντάσσεται με τη Γαλλία, τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που υποστηρίζουν τη γενναία ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και στη συνέχεια μια χαλαρή εποπτεία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να «ανασάνει» μετά από οκτώ χρόνια Μνημονίων.

Ωστόσο η στάση του αναμένεται να ξεκαθαριστεί στο τέλος της εβδομάδας όταν όλοι οι πρωταγωνιστές του ελληνικού προγράμματος θα βρεθούν στην Ουάσιγκτον για την εαρινή σύνοδο του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι αναμένεται να έχουμε άλλη μια δημόσια αντιπαράθεση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Ολαφ Σολτς για την Ελλάδα.

Το βέβαιο είναι ότι το ΔΝΤ θέλει να παρατείνει την παραμονή του στην Ε.Ε., με σημείο αναφοράς το ελληνικό πρόγραμμα. Γι’ αυτό, άλλωστε, η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, από εκδήλωση όπου παραβρέθηκε στο Βερολίνο, έχει «απειλήσει» εμμέσως ότι χωρίς τη λύση που προκρίνει το Ταμείο, η επόμενη έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους θα είναι αρνητική, ακόμη και αν έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις από τους Ευρωπαίους δανειστές.

Η διάθεση για παραμονή του Ταμείου στην Ευρώπη συνδέεται είτε με την αδιαφορία που έχει συναντήσει από την κυβέρνηση των ΗΠΑ είτε (για κάποιους άλλους) με τις πολιτικές βλέψεις της ίδιας της κ. Λαγκάρντ. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το Ταμείο γνωρίζει ότι αυτό εξαρτάται από τη συναίνεση της Γερμανίας.

Η στάση του ΔΝΤ εκτός από το θέμα του χρέους περιπλέκει και την ολοκλήρωση του προγράμματος της Ελλάδας, αφού αυτή συνδέεται με τα μέτρα της διετίας 2019-2020 και το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν από το 2019 η περικοπή των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου ορίου χωρίς αντίμετρα.


ΤΑΣΟΣ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής


Η πολιτική ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο με βουλευτή να βρίζει το κοινοβούλιο για ψήφους



Η απόλυτη πολιτική παρακμή που ζεί η χώρα επιβεβαιώνεται με την συμπεριφορά εν ενεργεία βουλευτών.

Ο λόγος για τον Αριστείδη Φωκά, βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης με την Ενωση Κεντρών, ο οποίος εμφανίζεται στο βίντεο   να έχει ανέβει στο βήμα μίας εξέδρας και επικροτεί την γνωστή αγοραία έκφραση για την Βουλή σε συγκέντρωη Παοκτζίδων.

Ο ίδιος βουλευτής είχε δηλώσει μετά την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη με όπλο στον αγωνιστικό χώρο, υποστηρίζοντας  μεταξύ άλλων:

«Ο Ιβάν Σαββίδης μπήκε με ένα μπουφάν, δεν είχε όπλο, η αστυνομία δεν είδε τίποτα. Δεν ξέρω από που προέρχεται η φωτογραφία αυτή. Δεν το είδε κανένας το πιστόλι. Μπήκε να διαμαρτυρηθεί με το μπουφάν και κάποια στιγμή έβγαλε το μπουφάν του».




Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση πυροτεχνουργών λόγω της ανακάλυψης φυσιγγίων και χειροβομβίδας



Σε διαμέρισμα αποβιώσαντος συνταξιούχου.

Κινητοποίηση πυροτεχνουργών της Αστυνομίας και του Στρατού προκάλεσε νωρίτερα σήμερα η ανακάλυψη φυσιγγίων και χειροβομβίδας σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου διέμενε στο παρελθόν αποβιώσας συνταξιούχος.

Προς το παρόν δεν έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις για το συμβάν.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από περιοίκους, συγγενικά πρόσωπα του συνταξιούχου, ο οποίος φέρεται να υπηρετούσε στα Σώματα Ασφαλείας, βρέθηκαν στο οίκημα προκειμένου να συλλέξουν προσωπικά του αντικείμενα και όταν εντόπισαν τα φυσίγγια και τη χειροβομβίδα κάλεσαν τις Αρχές να επιληφθούν.

Τα πυρομαχικά απενεργοποιήθηκαν και απομένει η περισυλλογή τους από το Στρατό.



Πηγή : in.gr


Σκηνοθέτησε τον βιασμό της για να μην παντρευτεί



Τελικά κανείς αλλοδαπός δράκος, δεν αποπειράθηκε να βιάσει την 25χρονη οδοντίατρο στο Πεδίον του Άρεως. 

Η 25χρονη έφτιαξε ένα σενάριο για να αναβάλλει τον γάμο της, αντί να πει ένα απλό δεν θέλω! 

Για να γίνει περισσότερο πειστική, δεν δίστασε να αυτοτραυματιστεί με ένα σουγιαδάκι.

Οι αστυνομικοί κάτι κατάλαβαν αμέσως ότι κάτι δεν πάει καλά στα λεγόμενα της και αυτός και ήταν ένας από τους λόγους που της πήραν συμπληρωματική κατάθεση. 

Η 25χρονη παραδέχθηκε στους αστυνομικούς, ότι όχι μόνο πως σχεδίασε την ιστορία της επίθεσης και της απόπειρας βιασμού στο Πεδίον του Άρεως, αλλά και ότι... αυτοτραυματίσθηκε με σουγιά, στην κοιλιά, στο μηρό και στο στήθος,είχε καταγγείλει πως ένας άνδρας αποπειράθηκε να την βιάσει κοντά στο Πεδίον του Άρεως και πώς ο δράστης είχε συνεργό κάτι πρωτόγνωρο σε βιασμούς.

Επιπλέον, η έρευνα για να εντοπιστεί υλικό από κάμερες ασφαλείας δεν είχε αποτελέσματα, ενώ δεν βρέθηκε κάποιος περίοικος που να άκουσε τις κραυγές βοήθειας της κοπέλας, ειδικά την ώρα που τη χτυπούσε ο δράστης με μαχαίρι. 

Τελικά τώρα η ίδια θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για ψευδή καταμήνυση.


22 υπογραφές ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ για τον κρατούμενο απεργό πείνας Δημάκη, ούτε μία για να καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου



Αδιαφορώντας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την ελληνική κοινωνία στο σύνολο της, και για για το εάν κινδυνεύουν πολίτες από τις αποφυλακίσεις κακοποιών με τις ευλογίες Παρασκευόπουλου - Κοντονή, κάνουν ερωτήσεις για κρατούμενους και ούτε μία γραμμή για τον νόμο έγκλημα.

Ερώτηση κατάθεσαν 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο υπογράφοντα το Νίκο Ξυδάκη για τον Βασίλη Δημάκη, ο οποίος έχει καταδικαστεί για ένοπλες ληστείες και πραγματοποίησε απεργία πείνας και δίψας, καθώς το συμβούλιο των φυλακών απέρριπτε τα αιτήματά του να παρακολουθήσει μαθήματα στο Πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας άδεια με το σύστημα του ηλεκτρονικού συστήματος γεωεντοπισμού (βραχιολάκι).

Στην  ερώτηση τους ζητούσαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή να παρέμβει για να μην απειληθεί η ζωή και η σωματική του ακεραιότητα του κρατούμενου, και δεν αναφέρουν ούτε μία γραμμή για την απειλή της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών από τις αποφυλακίσεις σκληρών κακοποιών με νόμο του κόμματος τους που προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης αποφάσισε να τερματίσει την απεργία πείνας και δίψας και ζήτησε ο ίδιος την μεταφορά του στο Αττικό, το υπουργείο Δικαιοσύνης και ο υπουργός Κοντονής λαλίστατος όπως πάντα σε τέτοια θέματα συνεχάρη όσους συνέβαλαν στη θετική κατάληξη της υπόθεσης.

Στη θετική κατάληξη της υπόθεσης συνέβαλαν ιδιαίτερα οι συγγενείς του κρατουμένου, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, οι υπάλληλοι του υπουργείου και ιδίως η διευθύντρια του νοσοκομείου κρατουμένων και πρωτίστως ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης και επισημαίνει ότι αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια.

Είχε καιρό να εμφανιστεί ο κ. Κοντονής ειδικά μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα εγκληματικότητας, και διάλεξε να εμφανιστεί για τον κρατούμενο Βασίλη Δημάκη και μάλιστα με ιδιαίτερη χαρά. Για να ζητήσει ένα συγνώμη για τον ίδιο και τον προκάτοχο του Παρασκευόπουλο που υπάρχει ακόμα σε ισχύ ο εγκληματικός νόμος αποφυλακίσεων ευνοώντας και μόνο σκληρούς κακοποιούς, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές ούτε λόγος.

Και για να ξεκαθαρίσουμε την θέση μας εννοείται ότι ο Βασίλης Δημάκης και κάθε κρατούμενος για εγκλήματα δικαιούται να μορφωθεί με κάθε τρόπο που προβλέπει η νομοθεσία, και η πολιτεία πρέπει να του παρέχει αυτή την βοήθεια.