Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Ο Κοντονής - Παρασκευόπουλος έμμεσοι συνεργοί στα εγκλήματα των αποφυλακισθέντων κακοποιών



Είναι αδιανόητο σε μια ευνομούμενη Πολιτεία οι αστυνομικοί εμπλεκόμενοι αρκετές φορές σε αιματηρές συμπλοκές, να συλλαμβάνουν επικίνδυνους κακοποιούς, και ορισμένοι από αυτούς χρησιμοποιώντας το έγκλημα του Νόμου Παρασκευόπουλου, να αποφυλακίζονται, να τελούν νέες εγκληματικές πράξεις και να χρειάζεται ξανά οι αστυνομικοί να τους συλλάβουν, διακυβεύοντας την ζωή τους και τη ζωή των πολιτών.

«Αρκούν λίγα δευτερόλεπτα σκέψης και κοινής λογικής, ώστε να καταπέσει η προπαγάνδα» είχε  δήλωσε μετά την κριτική στον νόμο του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. Πράγματι αρκούν ελάχιστα δευτερόλεπτα. Για να καταπέσει η προπαγάνδα του ίδιου του Παρασκευόπουλου. Ενός ακόμα εμμονικού ακροαριστερού πολιτικού που νομοθετεί κατά της ασφάλειας των πολιτών.

Το παρήγορο είναι ότι αργά μεν αλλά κατάλαβε το έγκλημα που έχει διαπράξει κατά της κοινωνίας ο Παρασκευόπουλος και ζήτησε ο ίδιος να καταργηθεί δήθεν ότι πλέον δεν έχει νόημα εξυπηρέτησε τον σκοπό του. Αλλά το ανησυχητικό είναι ότι το έγκλημα Παρασκευόπουλου τον συντηρεί στο ακέραιο ο νέος υπουργός Σταύρος Κοντονής προς όφελος των κακοποιών και σε βάρος της κοινωνίας καταστώντας τον ίδιο έμμεσο συνεργό σε κάθε έγκλημα που διαπράττουν οι ευνοούμενοι από το έγκλημα Παρασκευόπουλου κακοποιοί.

Η κοινή λογική και όχι η ακροαριστερή του κ. Κοντονή λέει παγκοσμίως, ότι κάποιοι κρατούμενοι μπορούν να απολυθούν πρόωρα από τις φυλακές εφόσον έχουν εκτίσει μέρος της ποινής τους, έχουν δείξει πραγματική μεταμέλεια και έχουν πείσει τις ειδικές σωφρονιστικές επιτροπές ότι η αποφυλάκισή τους δεν θα αποτελέσει κίνδυνο για την κοινωνία. Αρκεί βέβαια οι κρατούμενοι αυτοί να μην έχουν διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα και δολοφονίες.

Αυτό που έπρεπε να γίνει από την αρχή εάν είχαμε να κάνουμε με σοβαρούς ικανούς ανθρώπους ήταν να μην αποφυλακίζονται άτομα που πιθανότατα θα προκαλέσουν το ίδιο έγκλημα για το οποίο αρχικά είχαν εγκλειστεί. Και ο νόμος Παρασκευόπουλου έχει αποδειχθεί ότι έχει γίνει συνώνυμο με το recurring crime. Το έγκλημα, που ο πρόωρα αποφυλακισμένος εγκληματίας διαπράττει με τον ίδιο τρόπο για τον οποίο είχε εγκλειστεί τον κάνει φυσικό αυτουργό, αλλά ηθικός αυτουργός είναι ο υπουργός Κοντονής που τον συντηρεί ακόμα ακέραιο και ο προκάτοχος του Παρακευόπουλος που τον κατέθεσε στη Βουλή.

Ο αιματοβαμμένος εγκληματικός νόμος Παρασκευόπουλου - Κοντονή που παραμένει σε βάρος της κοινωνίας σε ισχύ έλεγε :

Το άρθρο 12 του ν. 4322/2015, που τιτλοφορείται «Έκτακτα μέτρα για την αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης» και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ με ημερομηνία 27 Απριλίου 2015 προβλέπει τη δυνατότητα απόλυσης υπό όρο (σε περίπτωση που υποπέσουν σε αδίκημα εντός 5 ετών από την αποφυλάκιση τους, θα εκτίσουν και το σύνολο της προηγούμενης ποινής) κρατουμένων οι οποίοι έχουν εκτίσει το ένα δέκατο της ποινής, όταν αυτή είναι μικρότερη από τρία έτη (3,5 μήνες), το ένα πέμπτο της ποινής εάν η ποινή είναι έως 5 έτη (ένας χρόνος το πολύ), τα δύο πέμπτα για ποινές έως δέκα έτη (το πολύ τέσσερα από δέκα χρόνια).

Συγκεκριμένα: 

1.Κρατούμενοι οι οποίοι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου εκτίουν ποινή στερητική της ελευθερίας απολύονται με διάταξη του εισαγγελέα πλημμελειοδικών του τόπου έκτισης της ποινής, υπό τον όρο της ανάκλησης χωρίς τη συνδρομή των προϋποθέσεων των άρθρων 105 και επόμενα του Ποινικού Κώδικα, κατά τις εξής διακρίσεις: α) εάν η ποινή τους έχει διάρκεια μέχρι τρία έτη, εφόσον έχουν εκτίσει με οποιονδήποτε τρόπο το ένα δέκατο αυτής, β) εάν η ποινή τους έχει διάρκεια μεγαλύτερη των τριών και μέχρι πέντε έτη, συμπεριλαμβανομένης της κάθειρξης, καθώς και εάν η ποινή φυλάκισής τους έχει διάρκεια μεγαλύτερη των πέντε ετών, εφόσον έχουν εκτίσει με οποιονδήποτε τρόπο το ένα πέμπτο αυτής.

2.Κρατούμενοι οι οποίοι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου εκτίουν ποινή κάθειρξης που δεν υπερβαίνει τα δέκα έτη, απολύονται με διάταξη του εισαγγελέα πλημμελειοδικών του τόπου έκτισης της ποινής, υπό τον όρο της ανάκλησης χωρίς τη συνδρομή των προϋποθέσεων των άρθρων 105 και επόμενα του Ποινικού Κώδικα, εφόσον έχουν εκτίσει με οποιονδήποτε τρόπο τα δύο πέμπτα της ποινής.

3.Κρατούμενοι οι οποίοι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου εκτίουν ποινή κάθειρξης άνω των δέκα ετών απολύονται με διάταξη του εισαγγελέα πλημμελειοδικών του τόπου έκτισης της ποινής, υπό τον όρο της ανάκλησης χωρίς τη συνδρομή των προϋποθέσεων των άρθρων 105 και επόμενα του Ποινικού Κώδικα αν έχουν συμπληρώσει το ένα τρίτο πραγματικής έκτισης της ποινής που τους επιβλήθηκε.

4.Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου εφαρμόζονται και στους καταδίκους που αποκτούν τις προϋποθέσεις των προηγούμενων παραγράφων μετά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου και σε χρονικό διάστημα μέχρι ενός έτους από τη δημοσίευσή του.

5.Όσοι απολύονται, κατ’ εφαρμογή των παραγράφων 1 έως 4, αν υποπέσουν μέσα σε πέντε έτη από την αποφυλάκιση τους, σε νέα από δόλο αξιόποινη πράξη και καταδικαστούν αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας μεγαλύτερη των δύο ετών, εκτίουν αθροιστικά και το υπόλοιπο της ποινής για την οποία είχαν απολυθεί υπό όρο.

6.Στους απολυόμενους, ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών με την ίδια διάταξή του, μπορεί να επιβάλει: α) την υποχρέωσή τους να εμφανίζονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα στις αστυνομικές αρχές του τόπου όπου διαμένουν, β) τη μη απομάκρυνσή τους, χωρίς έγγραφη άδεια του εισαγγελέα πλημμελειοδικών, από τον ως άνω τόπο, γ) οποιονδήποτε άλλον όρο από αυτούς που αναφέρονται στην παράγραφο 3 του άρθρου 100 Π.Κ. κρίνει σκόπιμο. Ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών, κατά την επιβολή των ως άνω όρων, οφείλει να λαμβάνει υπόψη του την προσωπικότητα, καθώς και τις ατομικές, οικογενειακές και επαγγελματικές ανάγκες του απολυόμενου. Σε περίπτωση που ο τελευταίος παραβαίνει τους όρους που του έχουν τεθεί, ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών διατάσσει την ανάκληση της απόλυσης.

Και το έγκλημα κατά της κοινωνίας συνεχίζεται χωρίς καμία ευαισθησία και ηθική από τον Σταύρο Κοντονή.


Κ.Β.
NOW




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου