Δύο περιστατικά με απόπειρες απόδρασης περίπου 50 λαθρομεταναστών καταγράφηκαν μέσα σε λίγα 24ωρα στην κλειστή δομή φιλοξενίας στο Κλειδί του δήμου Σιντικής, με το σοβαρότερο να σημειώνεται το βράδυ της Παρασκευής (11/9) και νέα ένταση να ξεσπά λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ χθες, Κυριακή (13/9).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το lionnews.gr, χθες το βράδυ περίπου 50 λαθρομετανάστες επιχείρησαν να ρίξουν τα προστατευτικά συρματοπλέγματα σε δύο διαφορετικά σημεία της δομής, με σκοπό να ανοίξουν δίοδο διαφυγής.
Στο σημείο επενέβησαν άμεσα οι δυνάμεις της ΟΠΚΕ και της διμοιρίας που βρίσκονταν στη δομή. Έγινε χρήση χημικών και η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο, με την απόπειρα να αποτρέπεται.
Το νέο περιστατικό έρχεται μόλις δύο ημέρες μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής στην ίδια δομή. Λίγο μετά τις 23:00, περίπου 50 λαθρομετανάστες προχώρησαν σε εξέγερση, επιχειρώντας να δραπετεύσουν από την εγκατάσταση.
Στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν σύγχυση, έκοψαν ηλεκτροφόρο καλώδιο, με αποτέλεσμα τμήμα της δομής να βυθιστεί στο σκοτάδι. Αμέσως μετά, οι λαθρομετανάστες άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες προς το μέρος των αστυνομικών, ενώ παράλληλα επιχείρησαν να ρίξουν τα προστατευτικά συρματοπλέγματα για να διασπάσουν τον κλοιό.Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, η έγκαιρη επέμβαση των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που επιτηρούσαν το σημείο αποδείχθηκαν καταλυτικές, ματαιώνοντας την απόπειρα απόδρασης.
Από τη σφοδρότητα των επεισοδίων δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός. Ωστόσο, προκλήθηκαν νέες σοβαρές υλικές ζημιές στις ήδη επιβαρυμένες εγκαταστάσεις της δομής, καθώς και φθορές σε περιπολικό της Αστυνομίας.



0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου