Κυριακή 15 Μαρτίου 2026

Την ώρα που στην Ελλάδα το ΚΚΕ διαδηλώνει υπέρ της Κούβας οι Κουβανοί διαλύουν τα γραφεία του Κομμουνιστικού κόμματος

 


Διαδηλωτές επιτέθηκαν, τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, εναντίον των τοπικών γραφείων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας στην επαρχία Σιέγο ντε Άβιλα, σε απόσταση περίπου 460 χιλιομέτρων από την Αβάνα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος και των ελλείψεων βασικών αγαθών.

Την ώρα που συμβαίνουν αυτά το ΚΚΕ στην Ελλάδα είναι με το κομμουνιστικό κόμμα της Κούβας και όχι με τον λαό της Κούβας.

Σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο που βρίσκεται στην κοινότητα Μορόν, απ΄ όπου αφαίρεσαν έγγραφα, υπολογιστές και έπιπλα, τα οποία κατόπιν έκαψαν στον δρόμο.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Invasor, πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν έπειτα από αυτά τα «περιστατικά βανδαλισμού».

Η Ουάσιγκτον επιβάλλει από τον Ιανουάριο έναν ντε φάκτο ενεργειακό αποκλεισμό, επικαλούμενη την «έκτακτη απειλή» σε βάρος της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ από αυτήν τη νήσο που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 150 χιλιομέτρων από τις ακτές της Φλόριντα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν κρύβει την επιθυμία του να δει μια αλλαγή καθεστώτος στην Κούβα και ασκεί μια πολιτική μέγιστης πίεσης, λόγω των σχέσεων της νήσου με τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν.

Η Κούβα επιβεβαίωσε χθες πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ και άρχισε να αποφυλακίζει πολιτικούς κρατουμένους στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με το Βατικανό, έναν ιστορικό μεσολαβητή μεταξύ των δύο ιδεολογικών εχθρών.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου