Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, είπε τα πράγματα με το όνομα τους για την ευθύνη της κατάντιας του κόμματος, και το όνομα είναι Νίκος Ανδρουλάκης.
Και δεν είναι ο μόνος που έχει την ίδια σκέψη, ότι για την επιστροφή ενός πολιτικού απατεώνα όπως ο Αλέξης τσίπρας, φταίει ξεκάθαρα ο Νίκος Ανδρουλάκης και τα στελέχη που τον ακολουθούν.
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δεν είναι η πρώτη φορά που καταθέτει αιχμές κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
Ο Κωνσταντινόπουλος, ένας από τους ελάχιστους βουλευτές που παραμένουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αδιάλειπτα από το 2009, εξηγεί ότι έμεινε στα «πέτρινα χρόνια» επειδή πιστεύει πως το ΠΑΣΟΚ «αξίζει να κυβερνήσει». Διαψεύδει κατηγορηματικά τα σενάρια περί μετακίνησής του είτε στη ΝΔ είτε στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι είναι και παραμένει «βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, πάντα».
Ως αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώτος που είχε ανοίξει τη συζήτηση για αλλαγή ηγεσίας μετά τις ευρωεκλογές του 2024, ο Κωνσταντινόπουλος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη στασιμότητα του κόμματος στις δημοσκοπήσεις. «Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα» υπογραμμίζει, καλώντας ουσιαστικά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει πρωτοβουλίες.
«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον Νίκο Ανδρουλάκη» σημειώνει, προσθέτοντας όμως με βαρύ πολιτικό υπαινιγμό: «Εκτός αν θέλει ο ίδιος να αναλάβει πρωτοβουλίες», είτε πριν είτε μετά τις εκλογές.
Ο Κωνσταντινόπουλος αποδίδει την επανεμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στην πολιτική σκηνή στη χαμηλή δυναμική του ΠΑΣΟΚ: «Η εμφάνιση Τσίπρα έχει στοιχεία και της δικής μας αδυναμίας. Αν εμείς ήμασταν στο 22%, δεν θα μπορούσε να επιστρέψει ο κ. Τσίπρας – το πολύ πολύ θα έγραφε το βιβλίο του» σχολιάζει χαρακτηριστικά.
Θεωρεί ότι το κεντρικό πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ είναι ότι παραμένει μικρό κόμμα, γεγονός που αναζωπυρώνει τη συζήτηση για το αν πρέπει να κατέβει στις εκλογές με κοινό ψηφοδέλτιο ή αν θα συνεχίσει αυτόνομα.
Παράλληλα, τονίζει ότι ένα κόμμα που θέλει να κυβερνήσει οφείλει όχι μόνο να ασκεί αυστηρή κριτική στη ΝΔ, αλλά και να αναδεικνύει τα θετικά της χώρας, οικοδομώντας πάνω σε αυτά.
Ο Κωνσταντινόπουλος απορρίπτει την πρόταση της Άννας Διαμαντοπούλου για επαναφορά πρώην στελεχών που μετακινήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας διεύρυνση με κανόνες:
«Ρωτήστε τον Τσίπρα πόσα από εκείνα τα ανεμομαζώματα που έκανε του έμειναν» αναφέρει δηκτικά.
Κλείνοντας, τοποθετείται ξεκάθαρα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις: «Εμείς στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να κλείνουν δρόμους» υπογραμμίζει.



0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου