Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την πρωτοφανή σοκαριστική επίθεση των τρομοκρατών της Χαμάς στο Ισραήλ, με την οποία άνοιξε ένας κύκλος θανάτου και καταστροφής με ευθύνη την ηγεσία των τρομοκρατών.
Ο απολογισμός είναι βαρύς για Παλαιστινίους και Ισραηλινούς, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται από τον ΟΗΕ, το υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας και την ισραηλινή κυβέρνηση.
Λίγο πριν από την ανατολή του ηλίου στις 7 Οκτωβρίου 2023, ανήμερα της εβραϊκής γιορτής Σιμχάτ Τορά, περίπου 6.000 τρομοκράτες της Χαμάς μετείχαν στη μεγαλύτερη εισβολή στο Ισραήλ από τον πόλεμο του 1948, σκορπίζοντας τον θάνατο και τον τρόμο.
Κατά την επιχείρηση «Πλημμύρα αλ Ακσα» εκτοξεύτηκαν περίπου 4.300 ρουκέτες, καθώς ομάδες ενόπλων σε τζιπ άνοιγαν πυρ στα τυφλά κατά αμάχων σε 21 οικισμούς κιμπούτς και στο μουσικό φεστιβάλ Νόβα που έγινε σύμβολο της φρίκης.
Περισσότεροι από 360 αθώοι νέοι εκτελέστηκαν στο φεστιβάλ σε σύνολο 1.200 νεκρών (736 πολίτες, ανάμεσά τους 38 παιδιά) εκείνη την ημέρα που πολλοί αποκάλεσαν «11η Σεπτεμβρίου του Ισραήλ».
Καθώς οι ώρες και οι μέρες περνούσαν βγήκαν στο φως αμέτρητες ιστορίες οικογενειών που ξεκληρίστηκαν, σφαγής νηπίων, σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών και ανηλίκων, ακρωτηριασμών, αποκεφαλισμών, βασανιστηρίων, ανθρώπων που κάηκαν ζωντανοί, από τους τρομοκράτες της Χαμάς.
Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκανε λόγο για την «πιο αιματηρή ημέρα για τους Εβραίους μετά το Ολοκαύτωμα». Για 251 απαχθέντες και τις οικογένειές τους ο Γολγοθάς μόλις άρχιζε…







0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου