Η γυναίκα παρουσιάστηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θήβας και, όπως δήλωσε ο συνήγορός της Νίκος Γεωργούσης, ζήτησε και έλαβε αναβολή για την υπόθεση.
«Σήμερα ήταν στο Μονομελές για ένα πλημμέλημα, αυτό της ψευδούς κατάθεσης. Ζητήσαμε αναβολή, μας χορηγήθηκε, αφέθηκε ελεύθερη και θα δούμε στην πορεία πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα», ανέφερε ο δικηγόρος, διευκρινίζοντας ότι το πλημμέλημα «αφορά μόνο τη ψευδή κατάθεση, όχι τη μητέρα».
Ο κ. Γεωργούσης επισήμανε ότι δεν έχει ασκηθεί ακόμα καμία κατηγορία. Όπως είπε, η εντολέας του υποστήριξε ότι προχώρησε στις πράξεις αυτές λόγω μεγάλης οικονομικής ανάγκης. Σύμφωνα με την ίδια, η μητέρα της πέθανε τον Αύγουστο του 2023 από παθολογικά αίτια, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο συνήγορος σημείωσε επίσης ότι και η 62χρονη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.
Για την υπόθεση της παράνομης ταφής ελέγχεται και ένα ακόμη άτομο, το οποίο φέρεται να βοήθησε την 62χρονη και το όνομά του περιλαμβάνεται στη δικογραφία. Σε ερώτηση για το ύψος των παράνομων επιδομάτων που έλαβε, ο κ. Γεωργούσης απάντησε ότι «το ποσό θα υπολογιστεί, δεν το ξέρω ακόμα».
Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο εμπλοκής της σε πιθανές πλαστογραφίες ή ψευδείς αιτήσεις πολιτών για την παράνομη λήψη επιδομάτων, χωρίς ωστόσο –μέχρι στιγμής– να έχει προκύψει κάποιο στοιχείο που να επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελίες γειτόνων, οι οποίοι ανέφεραν ότι είχαν χρόνια να δουν την 91χρονη μητέρα της. Παρότι η 62χρονη προσποιούταν πως συνομιλούσε μαζί της, αρνιόταν επίμονα να τους την δείξει.



0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου