Κυριακή 17 Αυγούστου 2025

Λαθρομετανάστης άρχισε να βρίζει Εύζωνα στο Σύνταγμα

 


Με ανάρτησή του στα social media ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε σε πρόσφατο επεισόδιο στο Σύνταγμα, όπου ένας λάθρο επιτέθηκε και έβρισε τους Εύζωνες μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. 

Όπως τόνισε, ο άνδρας αγνόησε τις αρχές και αξίες της χώρας.

Ο Πλεύρης επεσήμανε ότι η αίτηση ασύλου που είχε καταθέσει ο συγκεκριμένος άνδρας έχει ήδη διακοπεί. Συγκεκριμένα, με πράξη που φέρει ημερομηνία 14 Αυγούστου 2025, έχει εκδοθεί απόφαση διακοπής και επιστροφής (απέλασης) λόγω σιωπηρής διακοπής και απόρριψης του αιτήματος.

Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε, δόθηκε εντολή ώστε στο σχετικό φάκελο να διαβιβαστεί και το αποδεικτικό υλικό από την το περιστατικό με τους Εύζωνες. 

«Καμία ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές», κατέληξε ο υπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για λαθρομετανάστη που δήλωσε ότι είναι Αφγανός και έχει γεννηθεί το 2002 (33 ετών) και ζήτησε άσυλο με το επιχείρημα ότι γεννήθηκε στο Ιράν και δέχεται εκεί δήθεν ρατσιστική επίθεση.

Το ότι δηλώσεις είσαι στους λαθρομετανάστες είναι πάγια τακτική, και όλοι δηλώνουν άλλες ηλικίες και εθνικότητες για να τους περνάνε για πρόσφυγες

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε βάρος του ενεργοποιήθηκε η σιωπηρή απόρριψη της αίτησης ασύλου επειδή δεν προσήλθε να υποστηρίξει την αίτησή του.

Δείτε βίντεο από την επίθεση:



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου