Ηλίου φαεινότερον το γιατί η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 4ωρη στάση εργασίας κατά την ώρα που γίνονται οι Εθνικές Εξετάσεις Διαγνωστικού Χαρακτήρα (ελληνική PISA) που διεξάγονται για 4η φορά στη χώρα.
Με την στάση τους προσπαθούν να κρύψουν την ανεπάρκεια τους, ώστε να μην φανούν τα αποτελέσματα της διδασκαλίας τους με τα αποτελέσματα των διαγωνιζόμενων μαθητών.
Μιλάμε για τον χώρο της παιδείας που οι εκπαιδευτικοί αρνούνται να αξιολογηθούν για να μην κριθούν ανεπαρκής και τους στείλουν σπίτι τους.
Η ΑΔΕΔΥ λοιπόν για να καλύψη την ανεπάρκεια κήρυξε 4ωρη –«διευκολυντική όπως τη χαρακτηρίζουν– στάση εργασίας προκειμένου να μπλοκάρουν τις Εθνικές Εξετάσεις Διαγνωστικού Χαρακτήρα (ελληνική PISA) που διεξάγονται για 4η φορά στη χώρα.
Τα συνδικάτα και οι συνδικαλιστές που δεν επιθυμούν με κανέναν τρόπο να υπάρξει αξιολόγησή τους γιατί φοβούνται, επιδιώκουν για ακόμα μία φορά να δημιουργήσουν προβλήματα ξεφτιλίζοντας την παιδεία και την χώρα.
Στις φετινές εξετάσεις θα λάβουν μέρος 618 δημοτικά και γυμνάσια και αφορούν σε θέματα σχετικά με τα περιεχόμενα των προγραμμάτων σπουδών στα γνωστικά αντικείμενα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών. Και πολύ φοβούμαστε ότι με την στάση τους αυτή οι εκπαιδευτικοί δεν θέλουν να δει ο κόσμος ότι δεν ξέρουν τα παιδιά να κάνουν ούτε αριθμητική γιατί δεν είναι την επάρκεια να τους διδάξουν σωστά.
Στόχος της PISA είναι η «έγκυρη και αξιόπιστη διάγνωση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων κριτικής σκέψης των μαθητών και μαθητριών, σύμφωνα με τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα, όπως αυτά αναφέρονται ή περιγράφονται στα προγράμματα σπουδών των ανωτέρω γνωστικών αντικειμένων», οπότε καταλαβαίνεται τι φοβούνται οι εκπαιδευτικοί και θέλουν να μπλοκάρουν την διαδικασία.
Το υπουργείο σημειώνει ότι «τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι ανώνυμα και δεν συνεκτιμώνται από τους/τις εκπαιδευτικούς κατά την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/τριών στα συγκεκριμένα μαθήματα. Σε κάθε περίπτωση, το Ι.Ε.Π. αναλαμβάνει να διαφυλάξει το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων των μαθητών/τριών που θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις, βάσει των διατάξεων του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων».
Η διαδικασία αποσκοπεί στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών συστημάτων μέσω της μέτρησης των επιδόσεων, οι αξιολογήσεις περιλαμβάνουν ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και ερωτήσεις που απαιτούν ανάλυση και τα δεδομένα αξιολογούνται και αξιοποιούνται για την πορεία του εκπαιδευτικού συστήματος.
Όπως καταλαβαίνεται μια τέτοια διοργάνωση θα τους αποκαλύψει και την φοβούνται όπως ο διάολος το λιβάνι.
Για τους ανεπαρκής ο διαγωνισμός συνδέεται με την αξιολόγηση συνολικά και φυσικά αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, και έτσι για να μην καρφωθούν εντελώς, βάζουν την ΑΔΕΔΥ μπροστινή.
Τους ενημερώνουμε ότι η κοινωνία τους έχει πάρει χαμπάρι, η αξιολόγηση θα προχωρήσει και η ανεπάρκεια ευτυχώς λίγων, μειοψηφίας εκπαιδευτικών που θέλουν να κρυφτούν θα φανεί.



0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου