Πέμπτη 20 Μαρτίου 2025

Η Λιακούλη ξεφτίλισε τον στριμωγμένο Ανδρουλάκη: «Δεν είμαι κυρία σου, είμαι εκλεγμένη βουλευτής»

 


Η ανεπάρκεια και η ανικανότητα του Νικού Ανδρουλάκη που βυθίζει το ΠΑΣΟΚ, έφερε γκρίνιες και συγκρούσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Η Ευαγγελία Λιακούλη σε στιγμή έντασης ξεφτίλισε την συμπεριφορά του Νίκου Ανδρουλάκη που βρίσκεται σε πανικό γιατί ευθύνεται για τον δημοσκοπικό κατήφορο του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και Ευαγγελία Λιακούλη αντάλλαξαν  βαριές κουβέντες για την κατάντια του ΠΑΣΟΚ και την κατάντια του ίδιου του Ανδρουλάκη.

Αφορμή, οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την προανακριτική επιτροπή και τον Χρήστο Τριαντόπουλο. Η βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη ζήτησε από τον Νίκο Ανδρουλάκη διευκρινίσεις σχετικά με τη γραμμή του κόμματος.

Ακολούθησε σφοδρή αντιπαράθεση, με προσωπικές αιχμές και υψηλούς τόνους, που άφησαν αμήχανους πολλούς βουλευτές και έδειξαν το πόσο στριμωγμένος και σε πανικό είναι πλέον ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Υπάρχει περίπτωση να έχει κάποιος διαφωνία, να μην έχει καταλάβει τι λέμε;» ρώτησε τους βουλευτές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Εκεί, τον λόγο πήρε η Ευαγγελία Λιακούλη.

Η βουλευτής Λάρισας, που είναι και τομεάρχης Δικαιοσύνης, αλλά και μέλος της Προανακριτικής εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε από τον Νίκο Ανδρουλάκη να ενημερωθούν για τη στάση του κόμματος.

Μάλιστα, φέρεται να είπε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι έγινε χθες μια σύσκεψη με τον ίδιο και τη Μιλένα Αποστολάκη στην οποία όφειλε να έχει κληθεί και η ίδια.

Λιακούλη: «Βγήκα το πρωί στον ΣΚΑΪ και δέχθηκα πίεση για το δικαίωμα του Τριαντόπουλου να απευθυνθεί στον φυσικό του δικαστή. Εγώ προσπάθησα να βγάλω τη γραμμή μας, αλλά θα πρέπει να το συζητήσουμε, να δούμε πώς θα στεκόμαστε. Όπως ενημερώθηκα για τη σύσταση Προανακριτικής από τη Μιλένα Αποστολάκη, έτσι ενημερώθηκα και από εσένα Δημήτρη (σ.σ.: στρεφόμενος κατά του γραμματέα της ΚΟ Δημ. Μπιάγκη) ότι έγινε μια σύσκεψη χθες με εσένα και τη Μιλένα και βγάλατε απόφαση».

Μπιάγκης: Δεν έγινε έτσι, Ευαγγελία.

Στο σημείο αυτό παρενέβη, εμφανώς ενοχλημένος, ο ανεπαρκής και στριμωγμένος Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος μίλησε σε αυστηρό τόνο στη βουλευτή του και η αίθουσα... πήρε φωτιά.

Ανδρουλάκης: Ποια σύσκεψη; Δεν έγινε καμία σύσκεψη, εγώ πήγαινα στην εκδήλωση του Βενιζέλου τέτοια ώρα που λες.

Λιακούλη: Ο Μπιάγκης μού το είπε...

Ανδρουλάκης: Αυτά είναι στη φαντασία σου. Δεν αποφάσισε καμία Μιλένα. Είμαι πρόεδρος. Εγώ αποφάσισα την Προανακριτική, εγώ αποφάσισα την πρόταση μομφής, εγώ τη στάση του κόμματος στο θέμα Τριαντόπουλου.

Λιακούλη: Εμένα μου τα λες αυτά που έχω δώσει αγώνα; Ήμουν συγγραφέας της πρότασης για Προανακριτική... Για τα ομόφυλα ζευγάρια κινήθηκα όπως μου υπαγόρευσε η συνείδησή μου και είχα θέσει την παραίτησή μου από γραμματέας στη διάθεσή σου.

Ανδρουλάκης: Δεν σας επιτρέπω κυρία μου!

Λιακούλη: Δεν είμαι κυρία σου, είμαι εκλεγμένη βουλευτής. Είναι χρέος μου να μιλώ μέσα στην ΚΟ.

Ανδρουλάκης : «Δεν σου επιτρέπω να συνεχίσεις. Δεν θα επιτρέψω να τινάξεις στον αέρα τη συνεδρίαση της ΚΟ με ψέματα και φαντασιώσεις. Δεν θα ανεχθώ παιχνίδια με την ενότητα του κόμματος. Σταματήστε να δηλητηριάζετε και να δημιουργείτε εντάσεις».

Το θερμό επεισόδιο έληξε κάπου εκεί, αλλά η ένταση που προκλήθηκε ήταν τέτοια, που αρκετοί βουλευτές, αμέσως μετά, απογοητευμένοι σημείωναν: «Κάνουμε μια συνεδρίαση με συγκεκριμένο αντικείμενο και τελικά βγαίνει προς τα έξω γκρίνια και το επεισόδιο».







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου