Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

Πιο κοντά σε χτύπημα στο Ιράν το Ισραήλ, αποκαλύπτουν αμερικανικά έγγραφα

 



Πλησιάζει η ώρα της επικείμενης σκληρής απάντησης του Ισραήλ στο Ιράν.

Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν σοβαρή ανησυχία μετά τη διαρροή δύο εγγράφων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που περιγράφουν τις προετοιμασίες του Ισραήλ για χτύπημα στο Ιράν. Τα έγγραφα αυτά δημοσιεύθηκαν από λογαριασμό του Telegram που συνδέεται με το Ιράν.

Παρόλο που τόσο το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας όσο και το Γραφείο του Διευθυντή της Υπηρεσίας Πληροφοριών αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα έγγραφα που διέρρευσαν, δεν αρνήθηκαν τη γνησιότητά τους.

Η χρονική στιγμή της διαρροής έρχεται την ώρα που το Ισραήλ ολοκληρώνει τις προετοιμασίες για αντίποινα στο Ιράν ως απάντηση στην πυραυλική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου. Ισραηλινός αξιωματούχος, που διατήρησε την ανωνυμία του, σημείωσε: «Το Ισραήλ γνωρίζει τη διαρροή και την παίρνει πολύ σοβαρά υπόψη».

Τα έγγραφα περιλάμβαναν έκθεση που συντάχθηκε από ειδικό τμήμα του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. Η έκθεση περιγράφει λεπτομερώς τις πρόσφατες ενέργειες σε βάσεις της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένης της μετακίνησης πυρομαχικών που πιστεύεται ότι προορίζονταν για χτύπημα στο Ιράν. Υπογραμμίζεται επίσης ότι το Ισραήλ διεξήγε αυτή την εβδομάδα άσκηση στην οποία συμμετείχαν μαχητικά αεροσκάφη και drones στο πλαίσιο των προετοιμασιών της για χτύπημα.

Τα έγγραφα που διέρρευσαν αποκάλυψαν στενή παρακολούθηση από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες των προετοιμασιών του Ισραήλ για ένα χτύπημα στο Ιράν.

Αμερικανοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν το περιστατικό διαρροής των εγγράφων από λογαριασμό προσκείμενο στο Ιράν ως «εξαιρετικά σοβαρό», αλλά σημείωσαν ότι η διαρροή είναι απίθανο να επηρεάσει τα επιχειρησιακά σχέδια του Ισραήλ.



Πηγή



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου