Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Ούτε ο θάνατος του Σινουάρ ούτε ο αποδεκατισμός τους δεν βάζει μυαλό στους τρομοκράτες της Χαμάς να παραδώσουν ομήρους και όπλα

 


Οι τρομοκράτες της Χαμάς έχουν αποδεκατιστεί και έχουν χάσει τα κεφάλια της οργάνωσης. Παρά το ότι οι Ισραηλινοί τους έχουν διαλύσει, και το ότι οι τρομοκράτες φέρουν την ευθύνη που έχει ισοπεδωθεί η Γάζα, οι Παλαιστίνιοι δεν πιέζουν την Χαμάς να παραδώσει τα όπλα και τους ομήρους για να λήξει ο πόλεμος.

Οι τρομοκράτες κατέστησαν σαφές χθες Παρασκευή πως οι όμηροι που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας δεν πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι όσο το Ισραήλ δεν βάζει τέλος στην επίθεσή του, παρά τον θάνατο του ηγέτη της Γιαχία Σινουάρ, που χαρακτηρίζεται βαρύ χτύπημα για το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Η εμμονή των τρομοκρατών παρά τον αποδεκατισμό τους να μην παραδίδονται θα έχει μεγαλύτερες συνέπειες για τους ίδιους και τον Παλαιστινιακό λαό που έχουν πάρει στον λαιμό τους.

Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, είναι στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας από το 2007, και θεωρείται εξασθενημένη έπειτα από έναν χρόνο και πλέον πολέμου. Εχθές επιβεβαίωσε και τον θάνατο του ηγέτη της, που το Ισραήλ θεωρεί πως ήταν ο αρχιτέκτονας της άνευ προηγουμένου επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2023 εναντίον νότιων τομέων της επικράτειάς του.

Αντί να βάλουν μυαλό, οι τρομοκρατική οργάνωση διαβεβαίωσε πως ο θάνατός του θα «ενισχύσει» το κίνημα, ενώ επέμεινε πως οι όμηροι που κρατούνται στον παλαιστινιακό θύλακα δεν πρόκειται να απελευθερωθούν προτού «σταματήσει η επίθεση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας».

Ο στρατιωτικός βραχίονάς της τόνισε πως η μάχη θα συνεχιστεί «ως την απελευθέρωση της Παλαιστίνης», ενώ η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) απηύθυνε έκκληση για «ενότητα» των παλαιστινιακών παρατάξεων.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως ο θάνατος του Γιαχία Σινουάρ σηματοδοτεί την «αρχή του τέλους» του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ δυτικοί ηγέτες πρόβαλαν την ελπίδα τους πως θα ανοίξει τον δρόμο για να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου