Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Στους 500 οι νεκροί στον Λίβανο

 


Εντείνει το Ισραήλ τις από αέρος επιθέσεις στο νότιο Λίβανο, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 500, ενώ στους 1.645 ανέρχονται οι τραυματίες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του Λιβάνου. 

Οι Ισραηλινοί αναφέρουν ότι με τους βομβαρδισμούς χτυπήθηκαν υποδομές τις οποίες έστηνε επί 20 χρόνια η Χεζμπολάχ, και στόχοι εξακολουθούν να είναι τα ηγετικά στελέχη της - μάλιστα, το Νο3 της Οργάνωσης, ο Αλί Καράκι, δέχθηκε στοχευμένη πυραυλική επίθεση - αρχικά ειπώθηκε ότι σκοτώθηκε, στη συνέχεια ότι τραυματίστηκε και αργότερα η Χεζμπολάχ ισχυρίστηκε ότι απλώς βρίσκεται σε ασφαλές μέρος, χωρίς να γνωρίζει κανένας εάν είναι αλήθεια.

Ο αρχηγός του επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού Χέρτζι Χαλέβι ανακοίνωσε ότι το όνομα της επιχείρησης κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο είναι «Βέλη του Βορρά». Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επίθεση από τον Δεύτερο Πόλεμο του Λιβάνου (2006).

Η σιιτική Οργάνωση απάντησε με την εκτόξευση δεκάδων ρουκετών που είχαν στόχο το βόρειο και το κεντρικό Ισραήλ, ωστόσο οι περισσότερες εξουδετερώθηκαν από την αεράμυνα και δεν υπήρξαν ισραηλινές απώλειες. Αργά το βράδυ, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δημοσίευσαν φωτογραφίες με στόχο να αποδείξουν ότι η Χεζμπολάχ κρύβει οπλισμό μέσα σε σπίτια πολιτών, στο νότιο Λίβανο. Δείτε μία από αυτές τις φωτογραφίες: 

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες Λιβανέζοι επιχειρούν να διαφύγουν προς το βορρά εν μέσω βομβαρδισμών, δημιουργώντας τεράστιες ουρές και χάος στους δρόμους του νότιου Λιβάνου. 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου