Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψω μια προεκλογική εκστρατεία που δημιουργεί ανοσία στην ανοησία

 


Το 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ανέδειξε πόσο πολύτιμη υπήρξε η προσφορά του κόμματος στη χώρα και στην Ευρώπη επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία με την οποία έκλεισαν οι εργασίες του. 

Μιλώντας για τις ευρωεκλογές τόνισε ότι η αντιπολίτευση τις βλέπει ως πολιορκητικό κριό για να κλονιστεί η σταθερότητα στο εσωτερικό. «Δεν θα τους κάνουμε το χατήρι να παραμορφωθεί η εντολή που έλαβε η κυβέρνηση πριν από λίγους μήνες» είπε. 

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τα επιτεύγματα στην οικονομία και αναρωτήθηκε ποιοι θέλουν να εμποδίσουν την πρόοδο της χώρας. Απάντησε ο ίδιος κατονομάζοντας τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Νίκο Ανδρουλάκη και «όσους μετατρέπουν την πολιτική σε τηλεμάρκετινγκ» αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Κυριάκου Βελόπουλου.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, διερωτώμενος: «Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να ανακόψουν την πορεία; Ο κ. Κασσελάκης, που δεν το κρύβει έχει στην ψυχή του τον κ. Πολάκη. Αυτός ήταν και αυτός είναι. Να ποτίζει τον πολιτικό διάλογο με τοξικότητα. Θεωρεί εκπρόσωπό του τον καταδικασμένο με 13-0 κ. Παππά, δείχνει βασική άγνοια για πράγματα που συμβαίνουν στον τόπο μας. Δεν γίνεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να ζητά επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές, όταν το κόμμα του την καταψήφισε στις ευρωεκλογές». Επιτέθηκε και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι «ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει επιλέξει να βάψει το ΠΑΣΟΚ με τα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε την προπαγάνδα να αμαυρώσει τη μεγάλη θετική εικόνα της χώρας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι δεν θα επιτρέψει μια προεκλογική εκστρατεία με ψέματα και θεωρίες συνωμοσίας που δημιουργούν σύγχυση και ανοσία στην ανοησία. «Πολύ περισσότερο δεν υπάρχει θέση για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου» σημείωσε και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει θέση για διχασμό. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε τη χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια παρά τις αντιδράσεις και η Νέα Δημοκρατία ήταν το κόμμα που την κράτησε στην Ευρώπη. «Η παράταξη μας είναι αυτή που έχει δεσμευτεί να κάνει την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη» είπε και πρόσθεσε ότι η χώρα μας στάθηκε στο πλευρό της Ευρώπης σε κρίσεις όπως αυτή της πανδημίας. «Ήμασταν μαζί στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και του μεταναστευτικού» σημείωσε, ενώ μίλησε και για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στο ζήτημα της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Μεγάλη πρόκληση είναι η απάντηση της Ευρώπης στον λαϊκισμό, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και πρόσθεσε ότι είναι ένας από τους μεγάλους κινδύνους που μπορεί να έχει ακροδεξιό ή ακροαριστερό πρόσημο. «Όλοι οι λαϊκιστές δημαγωγοί θέλουν να κρύψουν την αλήθεια, να αμφισβητήσουν τους θεσμικούς πυλώνες της δημοκρατίας και πάντα θέλουν να υψώνουν τεχνητούς διαχωρισμούς ανοίγοντας τον δρόμο σε αυταρχικές λύσεις και ηγεσίες. Η Ελλάδα το πλήρωσε ακριβά. Ποτέ ξανά δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν στην Ελλάδα αυτά που έγιναν την περασμένη δεκαετία. Ο λαϊκισμός έφερε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού. Η οικονομική κρίση κράτησε περισσότερο στην Ελλάδα γιατί ο λαϊκισμός την εμπόδισε να αναταχθεί όταν άλλες χώρες ξεπέρασαν την κρίση» είπε και πρόσθεσε: 

«Λίγο παραπέρα είναι η πλατεία Συντάγματος. Θυμόμαστε καλά τις δύο όψεις του ψέματος να ενώνονται σε αντιευρωπαϊκες διαδηλώσεις. Ζήσαμε τις επιθέσεις της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ζήσαμε ένα ολέθριο δημοψήφισμα για να συμπληρωθεί αυτό με μια τετραετία καθήλωσης» σημείωσε.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι είναι υπέρμαχος της έκδοσης ευρωομολόγου για την κοινή άμυνα. «Και σε όσους λένε ότι αυτά δεν γίνονται, τα ίδια λέγαμε και πριν το 2020 αλλά τελικά βρέθηκε η χρηματοδότηση για το Ταμείο Ανάκαμψης».  





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου