Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Ερωτηματικά για τις μπίζνες Στέφανου Κασσελάκη που τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα

 


Δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» αναφέρει ότι ο κ. Κασσελάκης διαθέτει «αστακοκάραβα» με αγκυροβόλιο στο λιμάνι του Νιου Μπέντφορντ, με τη γνωστή (από την Osios LLC, μέσω της οποίας δάνεισε τον ΣΥΡΙΖΑ) μέθοδο: LLC σημαίνει Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης, δηλαδή ο ιδιοκτήτης δεν ευθύνεται προσωπικά για τις όποιες ζημίες της επιχείρησης. 

Η φορολογική έδρα της TM Lobstering είναι, όπως και της Osios LLC, το Ντέλαγουερ, o φορολογικός παράδεισος των ΗΠΑ, όπου οι εταιρίες LLC απολαμβάνουν τα φορολογικά προνόμια μιας offshore χωρίς να θεωρούνται εξωχώριες.

Η κυβέρνηση, μετά τις αποκαλύψεις έκανε τρία ερωτήματα προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ:

Πρώτον, πόσες εταιρίες έχει τελικά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό;

Δεύτερον, ποιες ακριβώς είναι οι επαγγελματικές δραστηριότητες του κ. Κασσελάκη, ο οποίος συνεχώς μας διαβεβαιώνει αορίστως ότι ξέρουμε τα πάντα γι’ αυτόν, όμως ουσιαστικά αποδεικνύεται ότι έχουμε πολλά ακόμη να μάθουμε;

Τρίτον, γνωρίζει, ως όφειλε, τι προβλέπει ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση του κόμματος που τώρα είναι πρόεδρος;

«Καλό θα ήταν οι Ελληνες πολίτες να τα μάθουν “αδιαμεσολάβητα” και όχι από τα ρεπορτάζ των εφημερίδων», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει σοβαρά, αντίθετα προσπάθησε να επαναφέρει τις παλιές στημένες κατηγορίες του 2017 κατά της οικογένειας Μητσοτάκη για offshores και όλη την λάσπη που είχε ρίξει για να πλήξη την σύζυγο του πρωθυπουργού.

Το καλό είναι ότι δεν είναι μόνο η κυβέρνηση και οι πολίτες που ζητούν απαντήσεις, αλλά και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.




 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου