Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Δεν άρεσε στην ανθέλληνα Σόφι ιν'τ Βελντ φίλη του Συριζαίου Κώστα Αρβανίτη η συμφωνία Ευρώπης - Αιγύπτου


 

Είναι γνωστή η προσπάθεια της Ολλανδής ανθέλληνα ευρωβουλευτή Σόφι ιντ Βελντ, με την συνδρομή του ανθέλληνα ευρωβουλευτή του Σύριζα Κώστα Αρβανίτη να κάνουν όσο μεγαλύτερη ζημιά μπορούν στην Ελλάδα.

Τώρα η αθέλληνας ευρωβουλευτής δηλώνει δυσαρεστημένη, αναφορικά με την συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Ε.Ε. και Αιγύπτου, στην οποία μετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον περιορισμό της λαθρομετανάστευσης. 

Η ανθέλληνας Ολλανδή ευρωβουλευτής, σχολίασε σκωπτικά ένα τουίτ του Politico, το οποίο έλεγε «Πλαισιωμένη από μια ομάδα ηγετών της ΕΕ, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πρόκειται να υποσχεθεί πάνω από € 7 δισεκατομμύρια σε οικονομική βοήθεια για την Αίγυπτο σε μια συμφωνία που αποσκοπεί στον περιορισμό της παράτυπης μετανάστευσης από τη βορειοαφρικανική χώρα», λέγοντας ότι η «οικονομική βοήθεια» είναι «δωροδοκίες σε δικτάτορες», καθώς και ότι ο «περιορισμός της παράτυπης μετανάστευσης», είναι η «κράτηση ανθρώπων μακριά από την Ευρώπη, χωρίς ερωτήσεις σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Με λίγα λόγια η ανθέλληνας φίλη του Κώστα Αρβανίτη και του ΣΥΡΙΖΑ θέλει την Ευρώπη μπάτε λαθρομετανάστες και μην αφήσετε τίποτα, και έτσι κριτικάρει τον περιορισμό της λαθρομετανάστευσης, κάνοντας λόγο για τα «ανθρώπινα δικαιώματα», τα οποία, σαφώς, ουδεμία σχέση έχουν με την λαθρομετανάστευση. 

Η δήλωση της ανθέλληνα Ολλανδής ευρωβουλευτή Σόφι Ιντ Βελντ

«"Οικονομική βοήθεια" = δωροδοκίες σε δικτάτορες. "Περιορισμός της παράτυπης μετανάστευσης" = κράτηση ανθρώπων μακριά από την Ευρώπη, χωρίς ερωτήσεις σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα. (παρόλα αυτά να περιμένετε μέσα στους επόμενους μήνες να ακούσετε έναν συγκεκριμένο υποψήφιο να κάνει πολλές κούφιες δηλώσεις σχετικά με τις ευρωπαϊκές αξίες)».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου