Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Μανόλης Δρεττάκης: Αυτουργός της καταστροφής του ΣΥΡΙΖΑ ο νέος πρόεδρός του - Ηθικός αυτουργός ο προκάτοχός του

 


Με μια σκληρή παρέμβαση βαρύνουσας σημασίας, ο Μανόλης Δρεττάκης, πρώην υπουργός Οικονομικών της πρώτης κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρεόυ, πρώην βουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής με τον Συνασπισμό, πήρε θέση για τα όσα τραγελαφικά –όπως τα χαρακτήρισε– συμβαίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η κορύφωση του δράματος ήρθε με την ομιλία του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ την πρώτη ημέρα του διημέρου της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Μια ομιλία όχι ενός αρχηγού, αλλά ενός κατηγόρου, που, με προσβλητικούς, υβριστικούς και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, απευθυνόταν σε ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους έχουν υπηρετήσει όλη τη ζωή τους τα ιδανικά της Αριστεράς. Μια ομιλία που στόχος της ήταν όχι να υπηρετήσει το κόμμα και τα ιδανικά του, αλλά να το καταστρέψει, να ηγεμονεύσει σε ό,τι θα απομείνει από αυτό, πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει κάποτε να γίνει πρωθυπουργός. Οποία αυταπάτη. Και μπροστά σ’ αυτήν την αμετροεπή συμπεριφορά να υπάρχουν μέλη της ΚΕ να τον χειροκροτούν. Ντροπή».

Μάλιστα, ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός δεν διστάζει να καταδείξει άνευ περιστροφών και τους «υπαίτιους του εγκλήματος»: «Αυτουργός της καταστροφής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο νέος πρόεδρός του. Ηθικός αυτουργός ο προκάτοχός του, δεδομένου ότι αυτός τον επέλεξε να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, δίνοντάς του τη δυνατότητα να είναι υποψήφιος και τελικά να εκλεγεί πρόεδρος, παρότι δεν είχε καμιά σχέση με την Αριστερά και δεν γνώριζε τίποτε ούτε για το κόμμα ούτε για την ιστορία του τόπου».

Ως υστερόγραφο, ο κ. Δρεττάκης ισχυρίζεται ότι για την εκλογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα συνέβησαν από το 2015 και μετά δεν φταίει καμία υπονόμευση και καμία «αόρατη χειρ», αλλά έχει μεγάλες ευθύνες ο ίδιος ο Τσίπρας.


tomanifesto.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου