Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

7 Δεκεμβρίου η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

 


Το πέμπτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας (ΑΣΣ) Ελλάδας-Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και όχι στη Θεσσαλονίκη, στις 7 Δεκεμβρίου, κατόπιν συνεννόησης των δύο μερών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στη συνάντηση θα παραστεί και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι αντιπροσωπείες της Ελλάδας και της Τουρκίας διεξήγαγαν τη Δευτέρα, νέο γύρο συζητήσεων σχετικά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ). 'Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η συνάντηση φιλοξενήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας στην 'Αγκυρα. Σε αμφότερες τις αντιπροσωπείες, συμμετείχαν πρέσβεις, υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί, καθώς και άλλοι αξιωματούχοι.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν κατ' αρχήν, να υλοποιήσουν ή να επανενεργοποιήσουν δραστηριότητες ΜΟΕ κατά τη διάρκεια του έτους 2024, από τον συμφωνημένο προηγουμένως κατάλογο ΜΟΕ. Η συνάντηση διεξήχθη σε θετικό πνεύμα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Συμφώνησαν επίσης να δημιουργήσουν μηχανισμό σημείων επαφής για επικοινωνία και διευκόλυνση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων ΜΟΕ. Η επόμενη συνάντηση θα φιλοξενηθεί από την ελληνική πλευρά, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και το τουρκικό υπουργείο Άμυνας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας στην Άγκυρα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου