Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Στη δικαιοσύνη 4 μέλη της ΑΔΑΕ ως ύποπτα για διαρροή κρατικών μυστικών προς τον Θανάση Κουκάκη

 



Η δικαιοσύνη καλεί σε απολογία μέλη της ΑΔΑΕ ως ύποπτα για την τέλεση του αδικήματος της διαρροής ευαίσθητων κρατικών μυστικών προς τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη.

Τα μέλη της ΑΔΑΕ που καλούνται στις 9 Νοεμβρίου ως ύποπτοι για τη διαρροή των στοιχείων της έρευνας είναι η νομικός Κατερίνα Παπανικολάου, η θητεία της οποίας είχε λήξει και αντικαταστάθηκε και ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο Πειραιά Στέφανος Γκρίτζαλης. 

Και οι δύο στήριξαν τις αποφάσεις του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Χρήστου Ράμμου για τους ελέγχους. Μαζί τους καλούνται και δύο ακόμα μέλη του κλιμακίου ελέγχων.

Ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκος έχει διατάξει την παραγγελία και φέρεται στο εν λόγω κατηγορητήριο να αναφέρεται σε «αποχρώσες ενδείξεις» και να υποστηρίζει πως οι υπάλληλοι της ΑΔΑΕ κατά το δεύτερο έλεγχο που διενήργησαν στις 16 Ιουλίου 2021 στον ΟΤΕ δεν περιορίσθηκαν μόνον στον δειγματοληπτικό έλεγχο όπως είχαν υποχρέωση, αλλά ελέγξαν και τηλεφωνικά νούμερα τα οποία ανήκαν στον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου