Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Μητσοτάκης: Κλείνουν οι σύνδεσμοι - Στην αστυνομία η ευθύνη επίβλεψης των οργανωμένων οπαδών

 



Ολοκληρώθηκε η διευρυμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή του πρόεδρου της UEFA και αρμόδιων υπουργών, στην οποία έχουν προσκληθεί οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων εξήγγειλε ότι οι περιφερειακοί σύνδεσμοι των ομάδων θα κλεισουν, και θα παραμείνει ανοιχτός μόνο ένας κεντρικός σύνδεσμος ανά ομάδα, και κλείνουν όλοι οι άλλοι.

Ταυτόχρονα ανατίθεται στα καθήκοντα της ελληνικής αστυνομίας πλέον, και όχι των ΠΑΕ, η ευθύνη της εισόδου των οργανωμένων φιλάθλων στο γήπεδο.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός εαν δεν τηρηθούν όλα τα παραπάνω, τότε η ελληνική πολιτεία είναι αποφασισμένη να ζητήσει τον αποκλεισμό των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την ίδρυση παρατηρητηρίου βίας σε συνεργασία με την UEFA η οποία θα εποπτεύει την πρόοδο των όσων συζητήθηκαν σήμερα καθώς και την εξέλιξη του φαινομένου της οπαδικής βίας στη χώρα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Αρτούρ Νταβιντιάν, ο εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, και φυσικά ο πρόεδρος της UEFA.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου