Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Αρτοποιός: Η κατάσταση είναι βελτιωμένη


 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, είπε ότι η κατάσταση είναι βελτιωμένη. 

Όπως επισήμανε, τέσσερις μεγάλες δασικές πυρκαγιές μαίνονται, εκ των οποίων δύο στην Αττική, σε Νέο Κουβαρά και Δερβενοχώρια καθώς και στην Καλλιθέα Λουτρακίου και στο Καπαρέλλι Βοιωτίας. 

Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός, λόγω των ισχυρών ανέμων η πυρκαγιά κάλυψε 12 χιλιόμετρα σε δύο ώρες και έγινε απειλητική, προκαλώντας υλικές ζημιές. Γι' αυτό για προληπτικούς λόγους εκδόθηκαν πέντε μηνύματα από το 112 προειδοποιώντας τους κατοίκους για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και για την προληπτική απομάκρυνσή τους προς ασφαλή προορισμό.


Σε αρκετές περιπτώσεις, πρόσθεσε ο κ. Αρτοποιός, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν κατοίκους και τους μετέφεραν σε ασφαλή σημεία. Ακόμη, το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει προσωπικό 20 ατόμων ως πεζοπόρα τμήματα και το λιμενικό σώμα τέσσερα φουσκωτά, τα οποία, με τη βοήθεια ακόμη δύο αλιευτικών, περιπολούν στην ακτογραμμή της Παλαιάς Φώκαιας. 

Μεγάλος είναι και ο αριθμός των εθελοντών πυροσβεστών και των εθελοντικών ομάδων που επιχειρούν. Ταυτόχρονα ισχυρές δυνάμεις έχει διαθέσει και η ελληνική αστυνομία και το ΕΚΑΒ ενώ η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου