Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Η χώρα σήμερα χρειάζεται σταθερή Κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας

 



Από την ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καστοριά:

  • Οι αντίπαλοί μας βρίσκονται σε ένα διαρκές πολιτικό βέρτιγκο.  Από τη μια υπάρχει μια ξεκάθαρη πρόταση διακυβέρνησης, για ισχυρή και αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία για αυτοδύναμη Ελλάδα. Και από την άλλη υπάρχει ο απόλυτος πολιτικός αχταρμάς. Έχουν μιλήσει για “Κυβέρνηση ηττημένων”.  Έχουν μιλήσει για “Κυβέρνηση ανοχής”. Τώρα μας ξεφούρνισαν καινούργιο “λαγό από το καπέλο”: Κυβέρνηση Ειδικού Σκοπού για λίγους μήνες λέει για να διερευνήσει το ζήτημα των υποκλοπών. Προσπαθούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, αλλά ο ένας δεν θέλει τον άλλον και ο κ. Ανδρουλάκης θέλει για Πρωθυπουργό κάποιον «άγνωστο Χ» τον οποίο ο ίδιος ξέρει αλλά δεν μας τον λέει. Θα μας το πει μετά τις εκλογές.
  • Η απλή αναλογική και η κρισιμότητα της κάλπης της 21ης Μαΐου επαναφέρει στον δημόσιο διάλογο και ένα ακόμα δίλημμα το οποίο είναι ίσως ακόμη πιο σημαντικό. Και αυτό είναι πολύ απλό. Σταθερότητα ή χάος. Η χώρα σήμερα χρειάζεται επειγόντως σταθερή Κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας. Δεν χρειάζεται ανίερες κομματικές συμμαχίες.
  • Οι εκλογές της Κυριακής δεν αφορούν μόνο την οικονομία, τα τοπικά περιφερειακά ζητήματα, την υγεία. Αφορούν και την εξωτερική πολιτική και την άμυνα. Ζούμε σε έναν δύσκολο κόσμο. Γεμάτο απρόοπτα. Με συνεχείς γεωπολιτικές αναταράξεις. Με πολλούς κλυδωνισμούς. Το ποιος θα κρατάει σταθερά το τιμόνι της χώρας την επόμενη τετραετία έχει πολύ μεγάλη σημασία.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου