Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Η ΝΔ δίνει σήμερα ραντεβού ενότητας στο Ζάππειο


 

Ζάππειο, το μέρος που συνδέεται με την υπογραφή της ένταξης της χώρας μας στην τότε ΕΟΚ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Η ΝΔ δίνει σήμερα ραντεβού ενότητας στο Ζάππειο. Πρόκειται για μια εκδήλωση, στην οποία κατά σειρά θα λάβουν τον λόγο και θα μιλήσουν για την ευρωπαϊκή παρακαταθήκη της ΝΔ, τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, αλλά και το διακύβευμα ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκτός των πρώην πρωθυπουργών, ανάμεσα στα πρόσωπα που αναμένεται να δώσουν το παρών είναι ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο γενικός γραμματέας του ΕΛΚ Θανάσης Μπακόλας, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Αχιλλέας Καραμανλής, η Φάνη Πάλη-Πετραλιά, ο Θεόδωρος Κασσίμης, αρκετοί πρώην ευρωβουλευτές της ΝΔ, ενώ προσκλήσεις έχουν απευθυνθεί και στους πρέσβεις των κρατών-μελών της Ε.Ε. Θέλοντας να διατρανώσει το στοιχείο της κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκής παράταξης της χώρας, η ΝΔ θέλει να στείλει το μήνυμα ότι είναι αυτή που εγγυάται, όχι μόνο την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας, αλλά και την απαιτούμενη πολιτική σταθερότητα.

Ο Κώστας Καραμανλής αναμένεται να κάνει μια εκτενή αναφορά στις προκλήσεις, με τις οποίες η σημερινή Ευρώπη είναι αντιμέτωπη και θα εκπέμψει και ένα ευκρινές μήνυμα στήριξης της ΝΔ, ως το μόνο κόμμα που μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα της χώρας. Ο ίδιος σε συνομιλητές του φάινεται να εμφανίζεται βέβαιος για μια καθαρή νίκη της ΝΔ στις επικείμενες εκλογές, ενώ στις 17 Μαΐου αναμένεται να κάνει και δήλωση στήριξης του κόμματος και του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αντώνης Σαμαράς, με τη σειρά, του, αναμένεται να κάνει και αυτός εκτενείς αναφορές στις τρέχουσες προκλήσεις για την Ευρώπη, όπως έκανε και στα εγκαίνια του Ιδρύματος Αντώνης Σαμαράς, με ειδική έμφαση στο τι πρέπει να κάνει για το μέλλον, ώστε να παραμείνει επίκαιρη. Ο πρώην πρωθυπουργός, αναμένεται να κάνει και αναφορές για τον ρόλο της ΝΔ, το έκανε, και προ ημερών στην Καλαμάτα, όταν έδωσε το παρών μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην τελετή υπογραφής του οδικού άξονα από την Καλαμάτα ως τη Μεθώνη, αλλά και σε συγκέντρωση πολιτών στην κεντρική πλατεία του νομού, του οποίου ο ίδιος είναι βουλευτής και θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ηγούμενος του γαλάζιου ψηφοδελτίου.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου