Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Τρία ακόμη μέτρα από το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τη νέα 4ετία ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

 



Τρία μέτρα από το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τη νέα 4ετία ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της θεματικής συζήτησης για την Οικονομία που είχε με πολίτες στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Ειδικότερα ανέφερε:

  1. «Σήμερα είμαστε σε θέση να εξαγγείλουμε μια ακόμα παρέμβαση η οποία σχετίζεται με τον ΕΝΦΙΑ και συνδέεται με τις πολιτικές μας για την αντιμετώπιση της Κλιματικής αλλαγής και των φυσικών καταστροφών. Θα μου πείτε, πώς συνδέονται αυτά τα δυο; Θα σας εξηγήσω. Οποιοδήποτε σπίτι ασφαλίζεται έναντι φυσικών καταστροφών, θα μπορεί να έχει επιπλέον έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ 10%. Με αυτό τον τρόπο θα ενθαρρύνουμε τους συμπολίτες μας να ασφαλίσουν τα σπίτια τους, ώστε να υπάρχει και μία ιδιωτική κάλυψη απέναντι στη φυσική καταστροφή με ένα σημαντικό κίνητρο περαιτέρω μείωσης της φορολογίας».
  2. «Θυμάμαι πόσο μεγάλη επιτυχία είχε στη διάρκεια της πανδημίας το «Freedom Pass» που κάναμε για τους νέους, που τους δώσαμε ουσιαστικά 150 ευρώ για να μπορούν να κινηθούν και να δαπανήσουν σε υπηρεσίες που σχετίζονται και με τον τουρισμό το καλοκαίρι. Είπαμε, λοιπόν, γιατί να μην το μονιμοποιήσουμε αυτό;  Είμαστε σε θέση πια να μπορούμε να πούμε ότι θα δίνουμε ένα τέτοιο εργαλείο, 150 ευρώ σε κάθε νέο την ώρα που θα ενηλικιώνεται, στα 18 του χρόνια, ώστε να μπορεί να το δαπανήσει σε ένα ταξίδι, σε μια υπηρεσία πολιτισμού ή σε μια υπηρεσία αθλητισμού, συνεισφέροντας και με αυτό τον τρόπο τουλάχιστον να ξέρουμε ότι τα χρήματα θα πιάσουν τόπο, σε εγχώριες υπηρεσίες και με κάποιο τρόπο να μπορούν να επιστρέψουν στην ελληνική οικονομία».
  3. «Θα κάνουμε μια παρέμβαση και στα επιδόματα τέκνων, έτσι ώστε το επίδομα τέκνου -σήμερα για ένα παιδί είναι 50 ευρώ- θα πάει στα 70. Αλλά προσέξτε, για δύο παιδιά είναι 70. Δηλαδή έχεις ένα παιδί παίρνεις 50, έχεις δύο παιδιά παίρνεις 70. Δεν είναι πολύ λογικό, οπότε τα 70 θα γίνουν 120 και μετά για τρία παιδιά θα πάνε στα 170. Και για 4 παιδιά από τα 170 στα 220 ευρώ. Ήταν λίγο παράξενο το γεγονός ότι προσθέτεις τέκνα στην οικογένεια, αλλά κλιμακωτά το επίδομα δεν ανεβαίνει αρκετά».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου