Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εθελοντικής μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων



Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εθελοντικής μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων σε 13 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για 15 παιδιά που έφυγαν από τη χώρα μας για να συνεχίσουν πια τη ζωή τους στη νέα χώρα φιλοξενίας τους, την Πορτογαλία.

  • Συμπληρώθηκε έτσι ο εντυπωσιακός αριθμός των 1.368 ασυνόδευτων παιδιών που μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε άλλες χώρες, ένα πρόγραμμα διάρκειας τριών χρόνων – από τον Απρίλιο του 2020 μέχρι σήμερα – του οποίου το μεγαλύτερο μέρος υλοποιήθηκε στη διάρκεια της πανδημίας, με κλειστά αεροδρόμια και ελάχιστες πτήσεις, πλην όμως με μεγάλη επιτυχία.
  • Επιπλέον, η επιτυχημένη λειτουργία του Προγράμματος Εθελοντικής Μετεγκατάστασης ανέδειξε έμπρακτα την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ελληνικής κυβέρνησης. Ιδίως κατά το έτος 2019 ο αυξημένος αριθμός ασυνόδευτων ανηλίκων που καταγράφονταν στην χώρα απαιτούσε άμεση και αποτελεσματική διαχείριση με σκοπό την εξεύρεση και υλοποίηση βιώσιμων λύσεων για καθένα από αυτά τα παιδιά.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου