Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Δύο ηλίθιες χαζοβιόλες πέταξαν σάλτσα στον πίνακα «Ηλιοτρόπια» του Βίνσεντ βαν Γκογκ

 


Δύο ηλίθιες χαζοβιόλες ακτιβιστές της οργάνωσης «Just Stop Oil» πέταξαν σάλτσα ντομάτας πάνω στο αριστούργημα του Βίνσεντ βαν Γκογκ «Ηλιοτρόπια» στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δίκτυο Sky News, δύο ηλίθιες νεαρές γυναίκες μπήκαν σε ένα δωμάτιο στην γκαλερί στην πλατεία Τραφάλγκαρ περίπου στις 11 το πρωί της Παρασκευής (14/10).

Στη συνέχεια διέφυγαν της προσοχής των ατόμων ασφαλείας και πέταξαν οι χαζοβιόλες το περιεχόμενο δύο κουτιών σάλτσας ντομάτας Heinz πάνω στον διάσημο πίνακα, η αξία του οποίου υπολογίζεται στις 72,5 εκατομμύρια λίρες!

Στη συνέχεια οι δύο ηλίθιες ακτιβίστριες κόλλησαν το ένα τους χέρι στον τοίχο κάτω από τον πίνακα και άρχισαν να φωνάζουν: «Τι αξίζει περισσότερο; Η τέχνη ή η ζωή; Αξίζει περισσότερο από το φαγητό; Αξίζει περισσότερο από τη δικαιοσύνη;». 

Λίγο αργότερα αστυνομικοί κατέφθασαν στο σημείο και συνέλαβαν τις ηλίθιες αφού πρώτα τις… ξεκόλλησαν από τον τοίχο. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν ο πίνακας του Βίνσεντ βαν Γκογκ υπέστη σοβαρή ζημιά ή όχι.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου