Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Ο ελαφροχέρης του «Ελ. Βενιζέλος»: Δείτε πώς έκλεβε τσάντες και αντικείμενα από ταξιδιώτες [βίντεο]

 



Με κάθε λεπτομέρεια κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του διεθνή αερολιμένα Αθηνών τις κινήσεις αλλοδαπού -δηλώνει ότι είναι από τη Συρία- ο οποίος αφού στοχοποιούσε πολίτες, τους έκλεβε.

Ήταν την περασμένη Πέμπτη (15/9), λίγο μετά τις 20:00, όταν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αερολιμένα τον εντόπισαν να κινείται ύποπτα. Καθώς είχε συλληφθεί ακόμα δυο φορές, στις 16/4 και 23/4 για πλήθος κλοπών, τον έθεσαν υπό επιτήρηση.

Έτσι, διαπίστωσαν πως στις 21:13 και ενώ είχε καθίσει πίσω από έναν άνδρα στο κατάστημα στο επίπεδο των αναχωρήσεων, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι εκείνος ασχολούνταν με το κινητό του τηλέφωνο, του άρπαξε την τσάντα .

Οι αστυνομικοί κινήθηκαν άμεσα, τον καταδίωξαν και τον ακινητοποίησαν. Από την εξέταση του βιντεοληπτικού υλικού, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς, νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 19.23 είχε προσπαθήσει να κλέψει κάτι μέσα από γυναικεία τσάντα , χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του.

Στις 13/9 στις 20.02, είχε εντοπίσει γυναίκα εσωτερικά της πύλης 1 των αναχωρήσεων η οποία καθόταν μαζί με το ανήλικο παιδί της και αφού την πλησίασε της έκλεψε την τσάντα πλάτης της. Λίγη ώρα αργότερα, στις 20.20, εντόπισε άνδρα που περίμενε στην ουρά σε εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων, και κατάφερε και του άρπαξε σακίδιο πλάτης . 

Και στις 8/9 στις 22.51, είχε αρπάξει μια τσάντα ωμού από έναν άνδρα που καθόταν με την σύζυγο του, εσωτερικά της πύλης τέσσερα στο επίπεδο των αφίξεων.

To αποκλειστικό βίντεο του iefimerida.gr από τις κλοπές του δράστη και την καταδίωξη και σύλληψή του (στο τέλος):


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης έχει απασχολήσει τις Αρχές κατ’ επανάληψη.

Συγκεκριμένα:

Στις 20/1/2014 συνελήφθη από την ελληνική ακτοφυλακή στη θαλάσσια περιοχή Βορειανατολικά του Φαρμακονησίου ως κυβερνήτης λέμβου για μεταφορά παράτυπων μεταναστών και είχε φυλακιστεί στις 3/2/2014 στις φυλακές του Αυλώνα. Στις 6/7/2017 αποφυλακίστηκε με όρους.

Στις 10/2/2020 φυλακίστηκε εκ νέου στις φυλακές Αλικαρνασσού και στις 13/11/2020 αποφυλακίστηκε με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του στο τμήμα Ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα.

Στις 20/4/2021 συνελήφθη από υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και ληστείας τετελεσμένες, σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση . 

Στις 26/3/2022 συνελήφθη από την Ασφάλεια Νέας Σμύρνης για απείθεια και κλοπή και μάλιστα κατά την παραμονή του στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας είχε δείξει αρνητική στάση ως προς την δήλωση των στοιχείων του. 

Στις 13/4/2022 συνελήφθη από το τμήμα Ασφαλειας Αμπελόκηπων για φθορά ξένης ιδιοκτησίας , απείθεια και εξύβριση και τότε δεν είχε καταστεί δυνατή η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων του λόγω της απείθειας.


iefimerida.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου