Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών «Μίτος»: Ένα ψηφιακό άλμα στην υπηρεσία του πολίτη

 


Μια νέα ψηφιακή υπηρεσία τίθεται στη διάθεση των πολιτών, σε πρώτη φάση πιλοτικά με στόχο την πλήρη εφαρμογή της μέχρι το τέλος του χρόνου. Πρόκειται για    το Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών, «Μίτος», μια σημαντική μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση.

Αποτελεί ένα εμβληματικό έργο, τομή στη λειτουργία της αλληλεπίδρασης του πολίτη με το Κράτος, καθώς ο τελευταίος θα γνωρίζει εκ των προτέρων τι ακριβώς απαιτείται προκειμένου να εξυπηρετηθεί.

Αναμένεται να οδηγήσει στην αναβάθμιση της εξυπηρέτησης του πολίτη, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την ενδυνάμωση των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης.

Στο «Μίτος» θα καταγραφούν σταδιακά όλες οι διαδικασίες του Ελληνικού Δημοσίου, ώστε να παρέχει στους πολίτες και τους τελικούς χρήστες όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις ισχύουσες διοικητικές διαδικασίες, τις αρμόδιες υπηρεσίες, την ισχύουσα νομοθεσία, καθώς και τον χρόνο διεκπεραίωσης. Το «Μίτος» πρόκειται να αποτελέσει το Κεντρικό Μητρώο για κάθε διοικητική διαδικασία. Έως τώρα, περιλαμβάνει σχεδόν 1.500 διαδικασίες που μπορεί να δει ο πολίτης, από τις περίπου 4.500 που αρχικά είχαν αποτυπωθεί.



 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου