Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Απίστευτα τα ΜΜΕ του καθεστώτος - Πανηγυρίζουν για την κωλοτούμπα Ερντογάν

 



Ας έκαναν και αλλιώς τα ΜΜΕ, σε ένα κράτος που κυβερνά ένας καθεστωτικός που δεν τα έχει καλά με την δημοκρατία.

Ο τουρκικός Τύπος, για να παραπλανήσει τους Τούρκους πολίτες, ώστε να μην φανεί η ηττοπάθεια του Ερντογάν, υποδέχθηκε με διθυράμβους τον συμβιβασμό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στη συμμαχία.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, αναφέρει ότι με διθυράμβους υποδέχθηκε ο τουρκικός Τύπος τον συμβιβασμό του Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, που άναψε το «πράσινο φως» για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη συμμαχία.

Όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, από τη συμφωνία για άρση του τουρκικού βέτο κέρδισε το ΝΑΤΟ, σε μια στιγμή που ο εισβολέας στην Ουκρανία απειλεί Σουηδία και Φινλανδία.

Ο Ερντογάν δεν κατάφερε με τον εκβιασμό του να γίνει δεκτό το αίτημα για έκδοση δεκάδων ατόμων στην Τουρκία. Η συμφωνία προβλέπει ακόμη συνεργασία μεταξύ επιτροπών και μυστικών υπηρεσιών των χωρών, ενώ αίρεται και το εμπάργκο όπλων εναντίον της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν κατάφερε επίσης να αποσπάσει μια επιβεβαίωση Σουηδίας και Φινλανδίας για το PKK, πως είναι τρομοκρατική οργάνωση και θα τερματιστεί η λειτουργία παρακλαδιών της. 

Τα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων για την κωλοτούμπα Ερντογάν :

Hurriyet: Αποδέχθηκαν τους όρους και η κρίση ξεπεράστηκε



Sabah: Νίκη του προέδρου Ερντογάν στη Μαδρίτη



Aksam: 9 εγγυήσεις στην Τουρκία



Turkiye: Συμφωνία στην τετραμερή σύνοδο


Yeni Safak: Όχι λόγια, αποτελέσματα θέλουμε





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου