Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Εντολή Ερντογάν να συνεχίσει το καραγκιοζιλίκι ο Τούρκικος τύπος

 


Οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν την Ελλάδα και την διεθνή κοινότητα, με ένα νέο «αφήγημα» που έχει ξεκάθαρο στόχο την Ελληνική κυριαρχία των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και τα  Δωδεκάνησα.

Το νέο αυτό καραγκιοζιλίκι στήνει ένα μεγάλο μέρος των τουρκικών ΜΜΕ που ελέγχεται απο τον σουλτάνο Ερντογάν. 

Οι τουρκικές εφημερίδες τις οποίες δεν μπορείς να πάρεις στα σοβαρά, υποστηρίζουν ανοικτά και προκλητικά ότι  υπάρχουν 22 νησιά στο ανατολικό Αιγαίο τα οποία νομίζουν ότι μπορεί να διεκδικήσει η Άγκυρα και έχουν δοθεί στην Ελλάδα με… δικαίωμα χρήσης υπό τον όρο της αποστρατιωτικοποίησης. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι  η Άγκυρα μπορεί να προχωρήσει στη διεκδίκηση 22 νησιών βάσει της Συνθήκης της Λωζάνης,  με τη Yeni Safak, μάλιστα, να περνά σε άλλο επίπεδο την προπαγάνδα, λέγοντας πως η Τουρκία έχει την κυριαρχία σε 9 ελληνικά νησιά!

Η Milliyet γράφει πως «κάποια από τα νησιά που μπορεί να διεκδικήσει η Τουρκία λόγω της στρατιωτικοποίησης είναι η Ρόδος, η Χίος και η Λέσβος».

Η Yeni Safak αναφέρει ότι 22 από τα 23 νησιά είναι στρατιωτικοποιημένα και καθιστούν «απειλή για την Τουρκία», ενώ μονάχα η Χάλκη είναι αποστρατιωτικοποιημένη.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, «η ελληνική πλευρά αντιμετωπίζει με ψυχραιμία το θέμα», σημείωναν  διπλωματικές πηγές αναφερόμενες στο μπαράζ των προκλητικών τουρκικών δημοσιευμάτων για την κυριαρχία των ελληνικών νησιών που είδαν το φως της δημοσιότητας.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου