Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

19 παιδιά νεκρά και δύο εκπαιδευτικοί από τα πυρά 18χρονου ενόπλου στις ΗΠΑ

 



Εικοσιένας άνθρωποι, 19 παιδιά και δύο εκπαιδευτικοί, έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά ενός 18χρονου σε δημοτικό σχολείο στην πόλη Ουβάλντε, όπως δήλωσε εκπρόσωπος των πολιτειακών αρχών δημόσιας ασφάλειας του Τέξας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, προσθέτοντας πως σκοτώθηκε επίσης και ο δράστης σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς. 

Παραμένει ακόμη άγνωστο στις αρχές τι οδήγησε τον 18χρονο Σαλβαδόρ Ράμος, μαθητή λυκείου στην Ουβάλντε, να δολοφονήσει 19 μικρούς μαθητές και δύο ενηλίκους, τουλάχιστον ο ένας εκ των οποίων ήταν εκπαιδευτικός, ανοίγοντας πυρ μέσα στις αίθουσες του πρωτοβάθμιου σχολείου Ρομπ της μικρής πόλης της πολιτείας Τέξας, κάπου 130 χιλιόμετρα από το Σαν Αντόνιο.

Πληροφορίες λένε ότι οι συμμαθητές του παλιά στο σχολείο, κορόιδευαν τον δράστη για τραυλισμό, για τα ρούχα που φορούσε και την φτωχή του οικογένεια.

Ο 18χρονος ύποπτος για τη σφαγή κατονομάστηκε από τις αρχές ως Σαλβαδόρ Ράμος, πρώην μαθητής του γυμνασίου του Γιουβάλτνι, όπως είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, σημειώνοντας ότι δολοφόνησε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς «με βάρβαρο και παράλογο τρόπο» μέσα στο σχολείο.

Φορώντας αλεξίσφαιρο, εφοδιασμένος με ένα τουφέκι εφόδου και ένα περίστροφο, τα οποία είχε αγοράσει στα γενέθλια του. Ο νεαρός αρχικά διέφυγε με ημιφορτηγό, που ενεπλάκη σε «θεαματικό τροχαίο», προτού το εγκαταλείψει και πάει στο πρωτοβάθμιο σχολείο Ρομπ περί τις 11:30 (19:30 ώρα Ελλάδας), προσπαθώντας κατά τα φαινόμενα να ξεφύγει από αστυνομικούς.

Ο νεαρός δράστης σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς που ακολούθησε.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, δήλωσε ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ.

Σύμφωνα με το κυβερνήτη, ο δράστης κλείστηκε μέσα στις εγκαταστάσεις του σχολικού συγκροτήματος στο Γιουβάλτνι και έπεσε νεκρός μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία.

Αρχικά έβαλε στο στόχαστρο τη γιαγιά του, την οποία πυροβόλησε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και η κατάσταση της οποίας δεν έχει διευκρινιστεί.

Σύμφωνα με το CNN τα παιδιά που έπεσαν νεκρά από τα πυρά του 18χρονου είναι ηλικίας 7-11 ετών ενώ από τους ενήλικες που σκότωσε ο Ράμος έχει ταυτοποιηθεί μια δασκάλα, η Έβα Μιρέλες, η οποία εργαζόταν 17 χρόνια στο σχολείο.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ένα κοριτσάκι 10 ετών και μια γυναίκα 66 ετών, νοσηλεύονταν «σε κρίσιμη κατάσταση» στο University Health, στο Σαν Αντόνιο, ανακοίνωσε το νοσοκομείο.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου