Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Δεν άντεξε τις απειλές συμμαθητών του και πήγε με αεροβόλο στο σχολείο


 

Τεράστιες ευθύνες φέρουν και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου που δεν προλαμβάνουν τέτοια φαινόμενα, και περιορίζονται μόνο να κάνουν το μάθημα και να φύγουν.

Μαθητής της Α’ Γυμνασίου, εντοπίστηκε έχοντας μαζί του αεροβόλο όπλο επειδή του έκαναν bullying και τον απειλούσαν με μαχαίρια.

 Ο συγκεκριμένος μαθητής, χαρακτηρίζεται από τους συμμαθητές του ένα ήρεμο παιδί, που απλά φοβήθηκε γιατί οι δράστες ήταν αδίστακτοι.

«Ήταν ήρεμο παιδί, ένιωθε φόβο» λένε τα παιδιά για τον μαθητή που έφερε το αεροβόλο.

«Τον απειλούν παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας ότι θα τον χτυπούσαν» λένε οι υπόλοιποι μαθητές, και ανάμεσα τους είναι παιδιά που είναι σε συμμορίες ανηλίκων.

«Περίπου έξι μήνες έχει ξεκινήσει αυτή η ιστορία, είχαμε ενημερώσει τη διεύθυνση του σχολείου και δεν έγινε τίποτα. Μία επίπληξη έκαναν σε έναν από τους μαθητές και είπαν ότι γνώριζαν ότι ήταν παραβατικά τα παιδιά αλλά δεν έκαναν τίποτα» λέει άνθρωπος από την οικογένεια του 13χρονου μαθητή.

«Προχθές τον χτύπησαν, γύρισε μελανιασμένο στο σπίτι και τον απείλησαν ότι αν πει κάτι στη διευθύντρια θα τον ξαναχτυπήσουν και θα του κάνουν κακό. Του έλεγαν ότι θα τον μαχαιρώσουν, θα τον σκοτώσουν και έτσι έφτασε το παιδί σε αυτό το σημείο (σ.σ. Να πάρει αεροβόλο)» λένε οι συγγενείς του.

Η διευθύντρια και ο σύλλογος γονέων το συγκαλύπτουν για να μην εκτεθεί το σχολείο, λένε μάρτυρες του τι συμβαίνει στο συγκεκριμένο σχολείο.

Ο 13χρονος μαθητής που συνελήφθη, ανέφερε ότι δεχόταν συνεχώς μπούλινγκ και απειλές, μάλιστα, κατά της ζωής του από άλλους μαθητές και σε κάποια στιγμή άρχισε να πηγαίνει στο σχολείο με ένα αεροβόλο που υπήρχε στο σπίτι του.

Η διευθύντρια του σχολείου, που αντιλήφθηκε ότι ο μαθητής οπλοφορούσε, ειδοποίησε την Αστυνομία που έσπευσε στο σχολείο και από την έρευνα που πραγματοποίησε βρήκε στην τσάντα του ένα αεροβόλο και ένα πολυεργαλείο με κατσαβίδι. Ο 13χρονος που συνελήφθη κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερος με εντολή του εισαγγελέα. Σημειώνεται ακόμη, ότι σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος των γονέων του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Περιμένουμε και την σύλληψη των παιδιών που κακοποιούσαν τον ανήλικο, όπως και την Ε.Δ.Ε. για την διευθύντρια του σχολείου γιατί το άφησε να εξελιχθεί τόσους μήνες.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου