Ο αριθμός με τα φέρετρα νεκρών Ρώσων στρατιωτών που φτάνουν στη Ρωσία, πληθαίνουν και δεν είναι όλοι οι νεκροί γιατί μεγάλος αριθμός μένει και σαπίζει στις πολεμικές περιοχές, οι εσωτερικές αντιδράσεις γίνονται χειρότερες για τον δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν και το μέλλον του διαγράφεται ζοφερό και άσχημο.
Οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Ρωσίας είναι καθημερινές όπως και οι χιλιάδες συλλήψεις, από το καθεστώς του δικτάτορα. Το ίδιο συμβαίνει και στις πόλεις της Ουκρανίας που βρίσκονται υπό κατοχή απο τον δικτάτορα, όπως στη Χερσώνα, όπου οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής κάνουν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν τους διαδηλωτές.
Ένας οργισμένος πολίτης στη Ρωσία, κατά του εγκλήματος του δικτάτορα Πούτιν ρίχνει μια βόμβα μολότοφ στο Κρεμλίνο.
Την περασμένη εβδομάδα, 467 άνθρωποι συνελήφθησαν στη Μόσχα επειδή συμμετείχαν σε διαδηλώσεις κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Συνολικά, περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί σε τέτοιες διαδηλώσεις, αριθμός που δείχνει σαφέστατα πως στη χώρα υπάρχουν πολλοί πολίτες που εκφράζουν ενεργά την αντίθεσή τους στην εισβολή από το καθεστώς του δικτάτορα Πούτιν.
Οι αντιδράσεις αυξάνουν τον κίνδυνο πραξικοπήματος από την FSB κατά του Πούτιν, όπως αναφέρει Ρώσος πληροφοριοδότης.
Ο Πληροφοριοδότης ισχυρίζεται ότι έχει ξεσπάσει χάος και δυσαρέσκεια στις τάξεις της διαδόχου της KGB λόγω των αποτυχιών των ρωσικών δυνάμεων στα μέτωπα στην Ουκρανία και ότι η θέση του Πούτιν στο τιμόνι της χώρας είναι στον αέρα.
Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν πληροφορήσει εδώ και καιρό για οργανωμένο σχέδιο εκθρόνισης και πιθανώς δολοφονίας του Ρώσου δικτάτορα από ομάδα ανθρώπων με επιρροή που αντιτίθενται στον Πούτιν και η οποία σχηματίζεται στην επιχειρηματική και πολιτική ελίτ της Ρωσίας.
Ο Πούτιν φέρεται να ρίχνει στις μυστικές υπηρεσίες την ευθύνη για την αποτυχία ταχείας κατάληψης της Ουκρανίας, αλλά αξιωματούχοι της FSB απογοητεύονται από τις ολοένα και πιο σαρωτικές κυρώσεις που επιβάλλει η Δύση στη Ρωσία. Επικαλούμενος την πηγή του ο Οσέτσκιν είπε στη βρετανική εφημερίδα ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη της υπηρεσίας δεν μπορούν να πάνε «στις βίλες τους στην Ιταλία» ή «να πάνε τα παιδιά τους στη Disneyland στο Παρίσι».
Οι μισθοί των στελεχών της FSB είναι πολύ υψηλότεροι από τον μέσο όρο στη Ρωσία, ενώ το κράτος τους παραχωρεί και διαμερίσματα. Ο ίδιος ο Πούτιν, πρώην κατάσκοπος της KGB, ήταν στο τιμόνι της FSB τη διετία 1998-1999 προτού παραλάβει την προεδρία της χώρας από τον Μπόρις Γιέλτσιν.
«Επί είκοσι χρόνια ο Πούτιν έφερε σταθερότητα στη Ρωσία κι οι άνθρωποι του συστήματος – στελέχη της FSB, εισαγγελείς και αστυνομικοί – ζούσαν καλή ζωή», είπε ο Οσέτσκιν. Αλλά με τις δυτικές κυρώσεις όλα αυτά χάθηκαν, η ρωσική οικονομία κλυδωνίζεται, το ρούβλι έχει καταποντιστεί κι έχουν συνηθίσει σε ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο οι πράκτορες της FSB «δεν θέλουν να γυρίσουν πίσω στα χρόνια της ΕΣΣΔ», πρόσθεσε.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι απογοητευμένοι πράκτορες είναι πρόθυμοι να αλλάξουν ολόκληρο το σύστημα αν χρειαστεί. «Κάθε εβδομάδα και κάθε μήνα που συνεχίζεται ο πόλεμος αυτός, η πιθανότητα μιας ανταρσίας εκείνων που στελεχώνουν τις υπηρεσίες ασφαλείας αυξάνεται», τόνισε.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου