Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Η Κυβέρνηση δίπλα στους ομογενείς μας στην Ουκρανία


 

Η Ελλάδα διοργάνωσε μέχρι σήμερα συνολικά έξι επιχειρήσεις απομάκρυνσης Ελλήνων πολιτών και ομογενών από την Ουκρανία, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.Καθώς δυστυχώς, ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, μέσα στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης είναι η προστασία της ομογένειάς μας και του άμαχου πληθυσμού. Για το σκοπό αυτό ο Υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες δύο ακόμη αποφάσεις:

Πρώτον να δημιουργηθεί μια ομάδα συντονισμού και υποδοχής στο Βουκουρέστι.

Δεύτερον να αποσταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Μαριούπολη. Για το σκοπό αυτό ο Υπουργός Εξωτερικών προχώρησε χθες στην αποστολή επίσημης notam στην ουκρανική πλευρά να διευκολύνει την αποστολή, καθώς και notam προς τη ρωσική πλευρά με την οποία ζητείται  να μην παρακωλύσει την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι προτίθεται να συνοδεύσει ο ίδιος την αποστολή αυτή, σε συντονισμό με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

Η Ελλάδα -όπως έχει δηλώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- θα συνεχίσει να είναι παρούσα στην περιοχή αυτή όπου το ελληνικό στοιχείο έχει εγκατασταθεί εδώ και αιώνες. Παράλληλα, μόλις τα πράγματα επανέλθουν στην ομαλότητα, η Ελληνική Κυβέρνηση θα αναλάβει την ανοικοδόμηση του μαιευτηρίου της Μαριούπολης που καταστράφηκε από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου