Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Χατζηδάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Εσείς είστε με τα δόγματα και τις συντεχνίες, εμείς με τους 6,5 εκατ. ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ

 


Τη σημασία του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ, που έχει ως στόχο να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του Οργανισμού, τόνισε κατά την ομιλία του στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπολίτευση γενικότερα λέγοντας πως «βρίσκεται στον κόσμο της»

«Καταγγέλλει την κατάσταση στον ΕΦΚΑ και την πολιτική της κυβέρνησης αλλά στη πραγματικότητα ζητάει να παραμείνουμε στη κατάσταση αυτή! Είναι ξεκάθαρο από το πνεύμα και γράμμα του νομοσχεδίου και τις τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης πως από τη μία γίνεται προσπάθεια για αλλαγές στον ΕΦΚΑ και από την άλλη υπάρχει μια αραχνιασμένη αντίληψη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Τι κάνει κανείς; Προσευχές; Βρίσκει μαντζούνια; Τι προτείνετε να κάνει η κυβέρνηση; Είχαμε παραλάβει 1.059.000 ασφαλιστικές εκκρεμότητες! Είχαμε παραλάβει τεράστιο βουνό εκκρεμών συντάξεων και αυτό επιχειρήσαμε να αντιμετωπίσουμε! Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και το 2021 φτάσαμε στις 225.000 συντάξεις. Είναι ρεκόρ όλων των εποχών», σημείωσε με νόημα και πρόσθεσε: «θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν καινούργιο ΕΦΚΑ πιο γρήγορο, αποτελεσματικό και φιλικό στα 6,5 εκατ. ασφαλισμένων γιατί αυτοί οι ανυπεράσπιστοι πολίτες είναι η έγνοια μας! δεν είναι δόγμα ή ιδεολογία μας το χάιδεμα του δημοσίου αλλά ο ανυπεράσπιστος Έλληνας πολίτης! Αυτή είναι η διαφορά μας! εσείς πάτε με συντεχνίες και τα δόγματα και εμείς με τους πολλούς».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου