Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Συνελήφθη ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης - Για διασπορά fake news


 

Ο προκλητικός αντιεμβολιαστής δικηγόρος συνελήφθη για «διασπορά ψευδών ειδήσεων, επανειλημμένα και μέσω διαδικτύου» και «διέγερση σε ανυπακοή, κατ' εξακολούθηση». 

Στη συνέχεια επειδή είναι δικηγόρος αφέθηκε ελεύθερος.

Ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος σε βάρος του οποίου σύμφωνα με πληροφορίες της ασφάλειας Αττικής και την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος έχουν φτάσει 10άδες καταγγελίες απο πολίτες που τον καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, για διασπορά ψευδών ειδήσεων, αφού αφέθηκε ελεύθερος έκανε προκλητικό live στο Facebook για να ενημερώσει για τα όσα έγιναν.

Γνωστός για τις αναρτήσεις του στα social media, ένας από τους γνωστότερους αντιεμβολιαστές-αρνητές που εκμεταλλεύτηκε τον καιρό της πανδημίας για να διασπείρει fake news στο Διαδίκτυο και να εκμεταλλευτεί αντιεμβολιαστές.

Παραληρηματικά και όσα έλεγε χθες το βράδυ στο live του εφόσον αφέθηκε ελεύθερος, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι έκανε και ο ίδιος μήνυση στον εισαγγελέα πρωτοδικών για παράβαση καθήκοντος και ζήτησε να κινηθεί σε βάρος του η αυτόφωρη διαδικασία.

Στις αναρτήσεις του συχνά αναφέρεται στα νοσοκομεία ως «κολαστήρια» και στη νοσηλεία των ασθενών ως «παράνομη παρακράτηση» και παρότι δικηγόρος κάνει στους γιατρούς υποδείξεις για το πότε και εάν πρέπει να διασωληνώσουν έναν ασθενή. «Όταν η εικόνα του ασθενούς είναι πράγματι τέτοια που να επιτρέπει το εξιτήριο, τότε εκεί παρεμβαίνω όπως έχω κάνει πάρα πολλές φορές και όλοι αυτοί οι άνθρωποι που παρακρατούντο παράνομα επέστρεψαν στο σπίτι τους ζουν και βασιλεύουν», γράφει και σοκάρει προκαλώντας απορίες για το πώς είναι δυνατόν ένας δικηγόρος, χωρίς προφανώς ουδεμία γνώση ιατρικής, να συμβουλεύει ασθενείς για το τι θα κάνουν και να επεμβαίνει ουσιαστικά στο έργο των γιατρών που με αυταπάρνηση αυτά τα δυο χρόνια της πανδημίας προσπαθούν να σώσουν όσες περισσότερες ζωές είναι δυνατό. Ομολογεί δε ότι βρίσκεται πίσω από τουλάχιστον ένα από αυτά τα άλλοτε σκέτο τραγικά, άλλοτε απλά τραγελαφικά που περιγράφουν καθημερινά ιατροί διηγούμενοι πέρα από τον «πόλεμο» που δίνουν καθημερινά με τον ιό και τις μάχες που δίνουν με τους αρνητές, αναφερόμενος σε έναν ασθενή που τον άκουσε και «αναγκάστηκε να πηδήξει τα κάγκελα και να φύγει με το αυτοκίνητο της φίλης του που τον περίμενε απέξω».

Στην ανάρτηση που έκανε απειλούσε ανοικτά τους εισαγγελείς, λέγοντας τους επίορκους και ότι ήρθε το τέλος της εισαγγελίας Αθηνών.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου