Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Γέμισαν οι ΜΕΘ στη Βαυαρία - Γερμανός ασθενής μεταφέρθηκε στην Ιταλία

 


Η πανδημία σαρώνει την Ευρώπη και πολλές χώρες αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με Μ.Ε.Θ.

Η χώρα που δοκιμάζεται σκληρά είναι η Γερμανία και το ομοσπονδιακό σύστημα Υγείας, η Ιταλία δέχθηκε εχθές για νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τον πρώτο Γερμανό ασθενή με κορωνοϊό.

Ασθενής που νοσηλευόταν στη Βαυαρία -όπου οι ΜΕΘ είναι πλήρεις- διακομίστηκε, εχθές Τετάρτη, με ειδική πτήση στην περιφέρεια 'Ανω Αδίγη της βορειοανατολικής Ιταλίας προκειμένου να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ της πόλης Μεράνο, στα σύνορα με την Αυστρία, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση Rai.

Οι Γερμανοί αναισθησιολόγοι έχουν δηλώσει ότι «το γερμανικό υγειονομικό σύστημα οδεύει προς την καταστροφή», ενώ η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε σήμερα πως η κατάσταση με την πανδημία στη χώρα είναι δραματική και απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Την ίδια ώρα, Σλοβένοι ανταποκριτές στην Ιταλία ζητούν από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι να παρέμβει με στόχο να μπορέσουν να μεταφερθούν στα ιταλικά νοσοκομεία και ασθενείς με Covid-19 από τη Λιουμπλιάνα και άλλες περιοχές της χώρας τους.

Στη Σλοβενία, η πληρότητα των ΜΕΘ, στη φάση αυτή αγγίζει, το 90%.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου